Karja Nevim, jestli by to u vas bylo pruchozi, ale u nas funguje odmena za cviceni (nejaka sladkost). Jinak mi na logopedii dcera kasle. Vim, ze to neni vubec vychovne, ale to cviceni je pro me dulezite, takze to tak praktikujeme.
Vše o těhotenství a dětech
Syna v předškolním věku logopedka po par hodinách "vykopla". Že ví, jak to má říkat správně, ale je mu to ukradený. Na cvičení jsme měli nějaký pexeso, hrálo se to ale trochu jinak, aby to odsejpalo.
Dcera mi teď párkrát rekla, že jí odteču. Asi motá uteču a odejdu, přijde mi to ale vtipný.
V pátek jsme vyli u dětskýho zubaře a bylo to super. Napřed zubarka, která je strašlivé milá, všechno ukazuje. Pak dceři pečetili stoličky, to jsem byla úplně dojatá, jak jí ta paní všechno ukazovala. Lakem jí udělala na nehet smajlíka, pak jí všechno předvedla. "Tohle je Susie, tou budu to modrý lepidlo roztírat. Tohle fouká, dej ruku, úkazu ti to, pak tím budu lechtat zoubky. Tady je sprška, podívej, jak krásně stříká. Pak tady mám kouzelný modrý světlo, Simsala bim, abrakadabra, už je lak tuhej. Taky tady mám Srkáčka, ten všechnu tu vodu vysrká...."
Trvalo to snad půl hodiny a bylo to úplně super. ![]()
Rosťa zásadně říká, potřebuje se mi čurat ![]()
Ne potřebuju čurat nebo chce se mi, ale potřebuje se mi
Ve školce budou mít adventní výstavu, letošní téma jsou zvonečky. Tak jsem si vymyslela zvonky ze studeného porcelánu, které Rosťa pomaluje a pověsíme je na nějaký klacek, nakoupila jsem na to ingredience, a on se odmítl podílet. Já věděla, proč se s ním neúčastním žádných tvořivých dílen, jeho potřebu takových činností plně saturuje školková tvorba.
dzizisketa to je taky moc hezký ![]()
continuity Karja kluci stavebnice taky rádi, ale měla jsem pocit, že to je až spíš pro školáky. Tak díky za tip.
ziginka bonbóny jsem vytáhla jedenkrát v životě, když si musel syn 4x denně kapat do očí při zánětu. Už to asi nikdy neudělám, kapal by pak klidně desetkrát denně
Čímž chci říct, že je to nebezpečný precendenc, ale funguje.
ziginka Jako taky je to jedna z variant, ale uplně vidím, jak za vyloženě jedno "ččč" padne půl čokolády. Že jako to nebude uplně vyvážený, nám teď nefungují ani ty odměny za něco jiného, prostě nechce, tak nechce a je jí jedno, že něco dostane.
Karja ta holka se v životě neztratí, ale pro rodičovstvo to musí být hodně náročný ![]()
Evaeva No já to uplně vidim, jak by nakonec těch bonbonů snědly obě dvě a nic moc z toho...a jako ted ta její spolupráce uplně nevypadá, že by šla podmínit bonbonem. No....
Karja tohle byl ten mladší, to je takový vykuk, spíš kouká, co rodiče všechno zkusí než že by vyloženě nechtěl. Taky u dlouhodobé činnosti jako je ta logopedie je to takové ošemetné jak se to vyvine.
Vysvětlovala jsem večer synovi, proč bude příští týden stávka ve školách, co to znamená, o co jde. Koukáme na fb, které školy se připojí.
"cože? Tak ZŠ ABCD nebude stávkovat? Tak to oni asi nechtěj mít dost peněz, chtěj jich dostat málo příští rok asi" ![]()
Karja no obavam se, ze to neporadim, protoze my ty cviceni doma nedelame
Tonda s tou nasi konkretni logopedkou spolupracuje dobre (tuk tuk!), kdyz jsme meli jednou nejakou jinou, mladou, bylo to sileny. Delal ji naschvaly a byl to fakt pruser. Ale proste ty hodiny probihaj dobre. No a potom musim vyckavat na moment, kdy si sam vzpomene na neco co jsme delali a zacne to rikat sam a potom to muzeme trochu trenovat. Ale doted jsme delali cviceni na tu dysfazii, takze vytleskavani slabik a ruzny zpomalovani. Ted presel na trenovani vyslovnosti L a to je slabsi. Staci ho jednou opravit a rekne ze to delst nechce. Tam dikybohu funguje moje mama, ktera neni klinickej logoped, ale ma nejakej kurz logopedie pro pedagogy a ta mu vzdycky strci prsty do pusy a naucila ho takhle č i š a castecne i to L...
A k tomu odporu, v uplne minimalni variante oproti vam to zazivam rano pri oblikani. Kdyz si nevybere kazdej jednotlivej kus obleceni predem sam, tak pak rozporuje uplne vsecko. Minule jsem uz zacala hystericky vykrikovat, jestli by nahodou nechtel plavky a strkala sem mu pod nos dalsi kusy co mel pripraveny a rikala mu "tak co, co ti vadi na tomhle?!". A to pomohlo, asi pochopil ze uz mi jeblo a radsi ustoupil
nebo se nedavno seknul, ze si neveme boty. Takze sem ho nechala vyjit pred barak v ponozkach, kde uz si o ne rekl sam. S bundou to tak musim delat nekolikrat do tejdne, ze ji nesu v ruce do pulky cesty
Ale proste mam dojem, ze on chce cilene prudit. Ze vylozene vyhledava ty chvile, aby vyvolal konflikt![]()
711990 to máme ještě v menší formě s mladším taky. Nechci bundu posloucháme každý den.
Naše dítě ten konflikt taky vyvolává cíleně. Teď jsme několikrát měli scénu po cestě ze školky, že chce doma koukat na pohádku a já řekla, že ne, že budeme dělat něco jinýho (snažim se mu to omezit). Tak jsem minulej tejden na dotaz na pohádku řekla, že jo, že se bude koukat hned jak přijdem domu, což ho evidentně dost překvapilo, tak si hned vymyslel dalších x věcí, na který věděl, že řeknu ne a pěkně si to na tý ulici užil ![]()
pilgrim po tý školce je to podle mě naprosto cílené. Nevím, jestli si potřebuje vybít nějaké frustrace nebo se ujistit, že si ho vezmeš domů, i když dělá tohle
Mladší s tím v září taky začal, ale už se to dost zlepšilo, zbylo akorát nechci bundu.
711990 No mně to přijde hrozně málo, chodíme tam třeba dvakrát do měsíce. Naštěstí se jedná fakt jen o drobnosti, o výslovnost těch hlásek, ale je to zbytečný aby se to nenaučila že. Tenhleten odpor při oblékání moc nemáme, ona už přešla na takové sofistikovanější formy odporu a přiznávám, že už je mi to u oblečení a jídla asi uplně jedno:-D.
Karja no jako je to malo. My chodime 1x za mesic, ale Tonda ma cas, je zarijovej, do skoly jde za 3 roky. Ale obavam se, ze s timhle typem ditete to nasilne nenatrenujes:D a asi ji to bude i jedno, kdyz bude ve skole sislat:D
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články