Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline continuity
42033 příspěvků moje polička 27. února 2026 16:28

notnařekla bych, že tam chybí znak procenta. U maturit ho pak mají. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 27. února 2026 16:52

Dneska jsem si měla vzít knihu Mimiňák si už přes půl hodiny kope s bratrancem

Offline dzizisketa
8821 příspěvků moje polička 27. února 2026 19:15

Rosťa byl tento týden dvakrát venku před barákem venku sám,na půl hodiny. Jeden den si kopal a druhý den si házel letadlem, to se k němu pak přidal mladší kluk z vedlejšího vchodu i s tatínkem.

Vedle nás bydlí rodina se stejně starými dětmi a paní mi s očima navrch hlavy líčila, že ona by tu jejich holčičku takhle samotnou nepustila, že pořád čte na internetu,jak se unášejí děti. Tak jí říkám, že těm historkám moc nevěřím (samozřejmě vyjma těch zřídkavých případů opravdových únosů). A ona že přece na Opatově unesli ty dvě děti ze zaparkovaného auta

Offline letfenixa
10777 příspěvků moje polička 28. února 2026 08:36

Nie tak dávno bol maximálny počet žiakov v 1.ročníku 22, čo potom robilo šarapatu vo vyšších ročnikoch s max.poctom 25, keď sa často v 2. alebo 3. ročníku triedy spájali.

V Lukaskovej prvej triede ich bolo 25, aj v paralelke. Keby bolo zapísané o 1 dieťa viac, už by boli 3 triedy. Teraz v 3.ročníku ich je 23.

Offline Potrefenáhusa
38383 příspěvků moje polička 28. února 2026 10:49

dzizisketa hele nevim, taky se bojim a zatim si to predstavit spis neumim, budu s tim muset nejak zabojovat. Prijde mi, ze tady ani deti ven moc nechodej, i ty hriste jsou prazdny s par stejnými rodiči 

Offline Vari
2173 příspěvků moje polička 28. února 2026 11:05

dzizisketa Ja se únosu nebojím, ale ti moji troubelini jsou schopni vlítnout pod auto, takze bez dozoru je nechat nemuzu.

Offline barbucha blogger
35293 příspěvků moje polička 28. února 2026 11:30
Reakce na dzizisketa:

Rosťa byl tento týden dvakrát venku před barákem venku sám,na půl hodiny. Jeden den si kopal a druhý den si házel letadlem, to se k němu pak přidal mladší kluk z vedlejšího vchodu i s tatínkem.

Vedle nás bydlí rodina se stejně starými dětmi a paní mi s očima navrch hlavy líčila, že ona by tu jejich holčičku takhle samotnou nepustila, že pořád čte na internetu,jak se unášejí děti. Tak jí říkám, že těm historkám moc nevěřím (samozřejmě vyjma těch zřídkavých případů opravdových únosů). A ona že přece na Opatově unesli ty dvě děti ze zaparkovaného auta

​Kolik je Rosťovi? Zrovna včera mi líčila snacha, jak haranti choděj sami ven, resp. za barák většinou s kolem nebo s koloběžkou... těm teda bude 8.  Klíče nemaj, vřískaj pak pod oknama Zřítelnice chodila už v pěti pro chleba (naproti přes ulici)

Únosu bych se taky nebála, on by to beztak každej rychle vrátil

Offline dzizisketa
8821 příspěvků moje polička 28. února 2026 11:35

barbucha 

Na jaře mu bude sedm. Byl v takovém "vnitrobloku" mezi paneláky, je tu hřiště na míčové sporty a něco jako pidiparčík. Okna máme přímo tím směrem, takže když chtěl domů, tak taky řval pod okny

On chce od jara chodit sám do školy,tak je na čase trénovat volný pohyb po venku.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 28. února 2026 11:48

dzizisketa mně to přijde super! U nás nechtějí sami ven chodit děti, já bych je pustila:) Oni tu nemají žádné kamarády, na které by si zazvonili. Teda když napadl sníh, tak vystřelili než jsem řekla popelAle syn chodí ze školy sám od listopadu první třídy, na některé kroužky už taky chodí sám. Na jeden chodil sám dokonce už jako předškolák. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 28. února 2026 11:51

Varijá je občas posílám třeba za babičkou, tak jsou naučení chodit tak, aby nepředcházeli, hlavně teda mladší. Kdyby šli u nás do rondelu, auto nepotkají. Teď jsem dokonce byla blízko tomu poslat staršího na plavání dvě stanice metrem, dokonce i tuhle trasu by měl bez přecházení (ale on už malé silnice přechází)

Offline barbucha blogger
35293 příspěvků moje polička 28. února 2026 11:51

dzizisketa 

Jo, doma mají taky uzavřenej vnitroblok s parkem a pískovištěm s prolejzačkama i hřištěm na basket, jsou tam jen tři východy z toho... ale choděj i u prarodičů na Dědině kde jsou ty baráky celkem volně, no miláčkové jsou celkem disciplinovaný (lépe řečeno spíš málo dobrodružný), takže se ani odtamtud daleko nehnou.

Náš mladej chodil sám do školy od druhý třídy, kdy jsme se přestěhovali a na školu vidím z balkónu. Tu první třídu jsem ho musela vodit anžto na Vinohradech byl hroznej provoz přes dvě hlavní ulice. Na sídlišti je klid, tam můžou bejt víc samostatný

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 28. února 2026 11:53

barbucha jo, na VO jsou ty malé vnitrobloky dokonalé, chodila jsem sama od pěti let Ten přehlédneš celý z balkónu. Ale i do vedlejšího by se dostali bez přecházení, tam je tohle fakt super, jako malá jsem tam jezdila na kole po půlce sídliště.

Offline Vari
2173 příspěvků moje polička 28. února 2026 11:54

Evaeva Oni jsou taky docela naučení, ale obcas jim ten mozek prostě vypne.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 28. února 2026 12:05

Vari když jde se mnou, tak taky pozor nedává 

Offline dzizisketa
8821 příspěvků moje polička 28. února 2026 19:14

Dneska jsme byli úplně neplánovaně nečekaně v super muzeu - na pardubickém zámku. V každém oddělení něco na hraní a tvoření pro děti. U našich nejvíc bodovala zbrojnice a skoro ochočení pávi. Na ukázku Šárka jako rytířka a Rosťa jako parfumér.

Offline rasaNori
8777 příspěvků moje polička 28. února 2026 19:21

Holky od začátku prosince jezdí samy do školy, 4 zastávky autobusem, přestup na tramvaj tak tou 5 zastávek, přes velkou cestu a kousek pěšky do školy. Ale občas na ne nenápadně dozoruje sousedka, co stejným spojem jezdí do práce. Taky mam o ne obavu, ale holt nejsem taxikář.

Offline slniecko admin
19401 příspěvků moje polička 28. února 2026 20:51

dzizisketa prosím, oni tam majú aj nejakú "dospelácku" časť o parfémoch?

Offline dzizisketa
8821 příspěvků moje polička 28. února 2026 21:49

slniecko 

Vůbec, ani pro děti. Jen si tam člověk může nakapat vůně na dřevěný korálek a ten si pak dát na gumičku a nosit třeba na zápěstí.

Offline Garfie
28112 příspěvků moje polička 01. března 2026 00:54

barbucha Mně připadne, že dnes jsou ty děti celkově nějak víc disciplinovaný nebo možná vyděšený (a tím pádem bezpečnější). Zrovna nedávno jsem vzpomínala, jak malí jsme chodili ven my a co všechno jsme vyváděli, jako úplně nepředstavitelný dneska, fakt nám šlo kolikrát o život. 

rasaNori Když jezdí dvě, je to určitě lepší. 

Offline Tabea
7743 příspěvků moje polička 01. března 2026 07:04

Garfie včera jsem vezla domů dceřinu kamarádku. Bydli v radovce, vchod je z vydlážděného dvorku, kde stojí auta, hned vedle je ulice. Před vchodem byli sousedovi kluci (6 & 4), hned mi začali něco vyprávět, i když jsme se nikdy neviděli. Jestli je někdo dozoroval zevnitř, netuším. Když jsem odjížděla, tak jsem si všimla, že kamarádky auto je pomalované hlavonozcema. Njn, na tom dvorku není žádná zábava...