Malenge díky. Doufám!
Vše o těhotenství a dětech
Myrtila ne, že by se mi to nikdy nestalo, ale stejně mi přijde, že ten seznam tak 75% těhlech kiksů eliminuje. (Tak a teď určitě zapomeneme celou tašku nebo tak něco
) Lyže máme sbalené už od minulých hor.
Evaeva No tomu se taky nedá vždycky vyhnout
jednou jsme se vraceli pro zimní bundy, všechny jsem strčila do té své, aby se to dobře cpalo do auta, a položila do chodby na tašku (co je v chodbě, musí zmizet, co tam není, nebere se), tím jsem to i mentálně odškrtla, že máme, ale muž, jak to pak šel cpát do auta, je sundal a někde odložil... jednou jsme zase neměli boty pro dítě (muž ho nesl do auta v náručí...), to bylo ale blbý, to jsme zjistili až v cíli po 2,5 h cesty. Stane se, no ![]()
Myrtila tyhle velký kiksy se nám zatím vyhýbaly. Ťukám na dřevo!!! Když pominu, že jsem xkrát zapomněla příkrm pro mimiňáka. V roce a půl obědval mlíko, kousíček sýra a hranolky. Ještě jsme ho pobízeli, ať se jima pořádně nacpe, aby neměl hlad ![]()
Evaeva Ťukej pořádně!
Příkrmy ani nepočítám, kolikrát zůstaly doma, ale to mi obvykle dojde ještě po cestě, a přímo na trase k našim i tchánům je jedno DM
Zapomněli jsme třeba i psí granule, což jsme zjistili až na místě pozdě večer, když jsme šli psa nakrmit
taky povečeřela něco typu sýr a piškoty, a my se pak modlili, aby v noci u našich neměla průjem ![]()
Myrtila ty příkrmy se mi vždycky stali někde na výletě. Sbalila jsem svačinu pro všechny, ale sklenička zůstala na ubytování. Když jedeš takhle k někomu, tak obvykle má i ten kus mrkve, nějaké maso a mixér.
My byli lyžovat na otočku včera a ne že jsem zapomněla, ale vůbec mě nenapadlo vzít s sebou ještě něco na převlečení. Celou dobu to metlo, chvilema padal sníh, chvílema s deštěm. Po třetí jsme to zapíchli a pak jsem zjistila, že mám mokrý nejen rukavice ale úplně všechno na sobě až na kůži. Děti nemají oblečení starý sto let, jak já, ale dcera měla taky v úplně nový bundě mokrý předloktí až na kůži. Když jsem po 1:40 řízení dorazila domů, hodila jsem věci za dveře na zem a mazala do horký sprchy. Už v noci mě začalo bolet v krku. ![]()
Příště třeba budu chytřejší.
Děti bohužel ani tvrdý podmínky neodradily a nejradši by jely dneska zas. ![]()
Tabea to je ale super, že je to neodradilo! To oblečení by mně u takhle větších dětí, co už se neválí ve sněhu, taky nenapadlo. Natož u sebe.
Evaeva No, zrovna k našim i tchánům bylo v té příkrmové době snazší jet s tou skleničkou, ke každým z jiného důvodu, ale hodně mi to tam usnadnilo život
to už se snáz najedli snad i v hospodě ![]()
DruI nemusi byt, ale mely by s tim umet pracovat. Individualizovat nahoru i dolu. Me tohle desne stve, protoze vim, ze to jde, ale nekdo proste nechce.
Jak tu pred par dny byl prispevek, ze se tu kritizuji ucitelky, tak ja to tak vubec nevnimam. System urcite spatny je, ale me samotnou hrozne rozciluje pristup nekterych ucitelek, bohuzel i kolegyn. Kdyz se nevzdelavaji, uci a pristupuji k detem stejne jako pred 30 roky. Jako vecna stiznost - pred 20 roky jsem toho stihla behem hodiny 3x vic. Jako a je to nutne, kdyz deti dnes potrebuji do zivota uplne jine znalosti a dovednosti? Pak takova pani ucitelka chce mit vsechny v jedne lajne a hrozne se divi, ze ji tam nekdo dela vylomeniny, kdyz se nudi nebo naopak absolutne nestiha. Mam kolegyni a ta si jen stezuje. Na deti, rodice... jako obcas se musim hodne drzet, abych ji nerekla, at jde zkusit jinou praci.
Mimiňák dneska na svůj popud usnul u sebe v pokojíčku. Uzavírám sázky, do kdy to vydrží ![]()
Máme jen jednu chůvičku![]()
![]()
Já mám takový blbý technický dotaz. Dcera má u mě na telefonu účet v duolingu a ráda by si tam přidala kamaráda ze třídy a já nemůžu přijít na to, jak to provést, protože to pro přidávání přátel vyžaduje souhlas rodičů a já netuším jak ho udělit
Nevíte náhodou někdo jak na to?
Jako vecna stiznost - pred 20 roky jsem toho stihla behem hodiny 3x vic
Mě by v tomhle případě zajímalo, jestli si toho ty děti tenkrát opravdu taky třikrát víc zapamatovaly ![]()
Já si myslím, že tenhle běh za tím, aby byla probíraná látka co nejširší je taky na houby. Pak jsou ze všeho tak akorát bodové seznamy a vědomí souvislostí se kamsi ztrácí.
DruI Jo, dcera vždycky přijde s nějakou uplně jako znalostí, že si vždycky řeknu, kde to má jako původ, jestli si to načetla v encyklopedii, nebo kde to bere....minule o Mayích. Pak z ní vyleze, že si o tom povídali v matematice - ve druhý třídě. A řekne něco o těch Bozích, nějakých rituálech, jako ví toho mnohem víc než já vlastně:D Tam ty hodiny mají mnohem větší přesah jako, asi se totiž taky učitel nesoustředí na to, kolik toho stihne.
Karja To je hezký. Já taky nemám ráda, když se učitelé berou moc vážně a nejsou schopní uhnout od tématu. Takže Mayové v matematice by byli přímo pro mě :o)
Mě by v tomhle případě zajímalo, jestli si toho ty děti tenkrát opravdu taky třikrát víc zapamatovaly
Já si myslím, že tenhle běh za tím, aby byla probíraná látka co nejširší je taky na houby. Pak jsou ze všeho tak akorát bodové seznamy a vědomí souvislostí se kamsi ztrácí.
Trochu odbočím od ZŠ, to nám jednou řekl jeden vyučující na VŠ, že je mu nás svým způsobem líto, kolik se toho musíme naučit, že když studoval on, tak toho probírali tak třetinu. Bylo to teda v kontextu, že ten obor se od té doby hodně posunul a rozvinul. A hned dodal, že ubrat ale nemůže, protože je to všechno moc důležité. (Což chápu, ten jeho předmět byl zrovna pro náš obor úplně zásadní, ale ono by bývalo asi stačilo, kdybychom měli tak o polovinu předmětů míň, a ty vynechané si mohli vybrat mezi volitelnými. A ty nabité nejdůležitější třeba rozdělit do víc semestrů, když tak moc přibylo poznatků.)
Jinak teda souhlasím, že na ZŠ by toho stačilo míň a kvalitněji.
Myrtilapodle mě by se na ZŠ měly učit hlavně kompetence. Samozřejmě, nějaký základ je potřeba, ale v dnešní době, kdy můžeš skoro všechno zjistit na pár kliků a půlka povolání našich dětí ještě ani nevznikla, nejsou ani tak důležité znalosti jako dovednosti.
Evaeva Na ZŠ by se hlavně měla pěstovat láska k vědění a chuť získávat nové poznatky, aby ty děti na ty specializované VŠ nakonec vůbec měli chuť jít ;o)
Evaeva no co jednu dáš k jednomu, druhou k druhému a budou se sledovat navzájem ![]()
My jsme tedy chůvičky nikdy nevlastnili.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje
Předvánoční Paříž „En plein coeur“