Tabea Já si vlastně myslím, že ta naše +/- generace měla opravdu velmi hezké dětství ve srovnání s jinými generacemi. Už nebyla chudoba, nemuseli jsme makat na poli nebo někde u rodičů v dílně, obchodě...a ještě nebylo tolik aut, internet, tygří matky...Může to být nostalgie, ale myslím, že ne.
Vše o těhotenství a dětech
Garfie moje deti na sidlisti chodily od dost utleho veku ven samy. Tak ve trech, ctyrech letech byly na trikolce na chodniku pod balkonem, koukala jsem na ne. Pak chodily s partou " na hroudy", coz byl za nasim domem plac se zbytky po stavarich, dneska bych se bala, na co se tam napichnou, do ceho spadnou, o co si rozbijou hlavu. A "do krovi", to byla zarostla stran dolu ke skolce, tam si kluci delali bunkry a holky domecky. Bylo to pres silnici, sice tam nic moc nejezdilo, ale stejne. Vzdycky se cela banda prilitla k nekomu domu napit, jinak se nich moc nevedelo.
Garfie vidím to jako ty.
Ze života s puberťákem
-Budu prát, sundej, prosím tě, povlečení a dej do koupelny.
Strkam to do pračky a zjišťuju, že chybí prostěradlo a povlak na polštář.
-Ještě prostěradlo a polštář. Dej to do pračky!
Chci zapnout pračku.
-Už jsi mi to tam dal?
- Jo!
Zapínám pračku. O deset minut později nacházím prostěradlo a polštář v sušičce.
Ale oceňuju, že se na to úplně nevykašlal
brrr No hele, ještě to bude chvilku cvičit a půjde to, sušička je od pračky jenom kousek ![]()
Kokoska Já myslím, že největší rozdíl je v té partě. Mně by třeba nevadilo pustit dceru ven, ale co by tam sama dělala, že jo. Když jsme šli ven my jako děti, tak parta byla na hřišti a každé setkání nevyžadovalo složitou logistiku rodičovského domlouvání.
Ale my jsme teda to prolézání zbytků po stavařích měly jako děti zakázané, ale stejně jsme si tam chodily hrát ;o)
Včera před usnutím mi Viktor řekl, že mě má jakoby rád. ![]()
Pinot Noir ňuňu ![]()
ja jdu s dotazem, řeknete mi prosím vás, jaka mají vaše děti kružítka? Syn ho vlastně nikdy nepotřeboval, až teď ve 4.tride a uz jich zlikvidoval asi 5?!? To přece neni normální, okamžitě něco ulomí, ztratí šroubek nebo osicku a celé je to na vyhození, už mě to dost nebaví. A abych to uvedla na pravou míru, on neni likvidační četa, všechny ostatní pomůcky má už dlouho a v pořádku, snad s výjimkou jednoho prasklého trojúhelníku.
barbucha Mně připadne, že dnes jsou ty děti celkově nějak víc disciplinovaný nebo možná vyděšený (a tím pádem bezpečnější). Zrovna nedávno jsem vzpomínala, jak malí jsme chodili ven my a co všechno jsme vyváděli, jako úplně nepředstavitelný dneska, fakt nám šlo kolikrát o život.
Je to tak, dneska jsou opatrnější a možná taky víc poslouchaj rodiče
My lítali po parku a přilehlým okolí každej boží den... samozřejmě bez mobilů atd., takže rodiče by nás nenašli (kdyby nás vůbec hledali
), a pamatuju si kolik podivnejch existencí se tam tenkrát motalo - nejen velice nerudnej hlídač, ale i úchylové v pomalu každým křoví (kam se dneska ti exhibicionisti poděli?!), polorozpadlý neopravovaný budovy kam se nesmělo chodit (no tak určitě!)... místní blázen kterýmu jsme říkali Slinta
... jak jsme sledovali vytipovaný "podezřelý osoby" až k jejich bydlišti... přelézali dvorky ve vnitrobloku a pak se nemohli dostat ven leda přes sklepy... no divím se že jsme minimálně nedostali nakládačku nebo si někde nesrazili vaz. Dneska je to úplná idyla! ![]()
Malenge když tě tu vidím, chtěla jsem ti nabídnout ty úzké kalhoty, ale nevím, jestli ti tu došla zpráva? Můžeme se kdyžtak spojit přes Messenger nebo instagram? Pošlu fotky.
Jestli jsem dobře pochopila, pracuješ někde na M.S.? Můžu ti je někdy v týdnu hodit do práce po práci :)
žluťásek nepřišla, počítám v rámci těch přesunů, jak porad nic nefungovalo. Napíšu ti SZ, třeba ted už to půjde.
a mam ještě jeden dotaz, je nějaké využití na zbytky pastelek, takové ty par cm dlouhé špačky? Nebo to mam prostě mrsknout do popelnice.
Malenge já nevím, já to taky vyhazuju :( párkrát jsme to využili v práci na nějaké tvoření, ale je s tím hrozný práce a kde to skladovat a ani to nebylo moc hezký ![]()
žluťásek hehe, jasně, chápu, tak já je vyhodím, mám tu na ně krabičku, ale už je plná...
Malenge já je odnesla do školky (trochu delší, pěkné trojhranné), byli rádi, v létě si děti malují na terase, tak to asi občas skončí různě. Takové ty reklamní krátké, jak blbě píšou, si vzali v DDM, berou to na různé akce, předpokládám, že tam taky o půlku přijdou.
Malenge první kružítko se rozpadlo strašně rychle. Pořídila jsem tohle a drží. 
Malenge Tak jsem se chtěla zeptat syna, co má za výjimečně kvalitní kružítko, že jsem kupovala zatím jen jedno, a bude tomu už rok... a nesebrala jsem odvahu. Protože jsme na konci února při doplňování dlouhé absence ze zdravotních důvodů zjistili, že nemá žádnou učebnici na matiku. Pry na něj v září nevyzbyla a pak se o ni zapomněl přihlásit
.
Tak s tím kružítkem to bude asi něco podobného...
Malenge u nás v Koh i noor mají takovou krabičku na skoro spotřebované pastelky, ale co s nimi pak dělají netuším
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje