Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Pinot Noir
29962 příspěvků moje polička 02. března 2026 19:50

Tak ve FB skupině pro rodiče dysfatiků jsem zaznamenala dost odkladů, ale byly to případy "našeho typu" - od tří let v péči X odborníků, oficiální diagnóza, všechny postupy dodrženy. Kdo se probudil v lednu a začal se teprve ptát, jak na odklad, tak ten měl bohužel smůlu, byť dítě třeba ještě vůbec nemluví, nebo nosí plenky i ve dne. 

Online continuity
43281 příspěvků moje polička 02. března 2026 19:58

Dnes zveřejnil cermat počty prihlasek. Trefili jsme do dokonale, to nemohu říct. Nejmenší převis je na té papírové nejtěžší škole, asi jen 3.5x, zbylé dvě mají 5.5x počet uchazečů jak míst.

Jedině co mne uklidňuje, že ani dvě další zvažované školy na tom nejsou o moc líp. 

Offline Gatita
8656 příspěvků moje polička 02. března 2026 20:09

My jsme dnes žádost o odklad vzali zpět, takže ani nevím, jestli by nám ho povolili. Takže se nikdy nedozvíme, jestli jsme to synovi podělali svévolně, nebo by musel nastoupit tak jako tak. Ale já byla opačný případ, hrotila jsem to od září, takže papíry jsme měli, ale vlastně skoro rok předem, což také není nejlepší. Pro nás to bylo ale  super, hrozně jsme se zklidnili a spousta věcí se vylepšila asi i díky menšímu tlaku, nevím. Nakonec se ten odklad přestal jevit jako jednoznačně nejlepší řešení a po mučivých úvahách se nakonec rozhodli syna zapsat, i když si myslím, že to bude hodně náročné s tím učením. Ale ta odkladová varianta měla také dost nevýhod. Syn se těší a mně se ulevilo, že už to máme vyřešené. Ale teda easy to asi nebude. 

Offline Malenge
4846 příspěvků moje polička 02. března 2026 20:26

continuity no potěš koště

Offline Pinot Noir
29962 příspěvků moje polička 02. března 2026 20:35

continuity to je drsný!

Offline Lamicka
14206 příspěvků moje polička 02. března 2026 20:43

continuity to je děs 

Offline dupali
473 příspěvků moje polička 02. března 2026 20:48

continuity jsme na tom stejně jen v Brně, škola s první prioritou nižší počet přihlasek na jedno místo než na školu s třetí prioritou myšlenou jako záchrana ach jo to je vždy taková sázka... už máme zkušenost dva roky zpět. Ale je vidět, že je míň dětí než ty dva roky zpět, tak třeba se nic nepo....každopádně ty nervy dětem i nám nezávidím 

Offline Lamicka
14206 příspěvků moje polička 02. března 2026 20:49

Gatita drzim palce, at to jde dobre.  I kdyby to neslo, tak podpora se da resit v prubehu. Dnes jsou nastesti ruzne moznosti. 

Online continuity
43281 příspěvků moje polička 02. března 2026 20:51

Malenge Pinot Noir Lamicka

Každý může dát tři přihlášky a letos to očividně většina udělala, takže je to o chlup lepší než to vypadá. ale stejně je to šílený, v to-das! spočetli, že pres 12% děti se Praze v prvním kole nedostane. 

No nějak bude, ale teda strategie, že si tam dá člověk alespoň něco na jistotu není moc reálná. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 02. března 2026 20:51

Gatitaškola ten odklad může nějak snadno zamáznout?

A gratuluju k rozhodnutí. Možná, že syn ještě do září udělá větší pokrok než čekáte. (Kdy je vlastně narozený?) Určitě se ti ulevilo, když už máte jistotu, aspoň víte, na co se připravovat.

Online continuity
43281 příspěvků moje polička 02. března 2026 21:00

dupali no v Praze to není lepší ani trochu. Je asi o 100 děti min, z celkového počtu 20000. 

Na státní gymply se hlásí asi o 1000 víc než je míst (v první prioritě, to už se neduplikuje). Jako nemusí na gympl každý, akorát na humanitní, ekonomicke a pedagogické SOS je ten poměr ještě horší.

Online continuity
43281 příspěvků moje polička 02. března 2026 21:02

Gatitadržím palce, třeba to nakonec bude lepší. 

Dnes řekla staršímu dítěti učitelka, jestli o sobě ví, že je dysgrafik.

No víme to, akorát pro ucitelky na základce to bylo sprosté slovo. Dva roky před maturitou to už nemá cenu řešit. 

Offline Pinot Noir
29962 příspěvků moje polička 02. března 2026 21:07

Chápu, že jsme na soukromé škole, ale doufám, že nepředpokládají, že všichni jezdíme na dovolenou v Bugatti.

Online continuity
43281 příspěvků moje polička 02. března 2026 21:15

Pinot Noir

Ja to školství miluji. Bugatti nemám, ale kdybyste tam chtěli přiložit tematické foto, posílám náhradní variantu. 

Offline Pinot Noir
29962 příspěvků moje polička 02. března 2026 21:19
Offline Gatita
8656 příspěvků moje polička 02. března 2026 21:37

continuity 12% tech, co se hlásí na obor s maturitou, se na žádný nedostane? 
Budu dceři držet palce, tyhle milníky jsou nervy. 

Offline Tabea
8191 příspěvků moje polička 02. března 2026 21:37

Pinot Noir

v Itálii je na dálnici max 120 km/h, v Chorvatsku 130 km/h. Tak to byla asi cesta k severnímu moři přes Německo a ještě fakt zrovna nějakým neomezeným úsekem. A ta objížďka teda asi začínala a končila na stejném místě, ne? Nebo jak se pozná, kolik kilometrů cesty se objíždělo? Zajímavý příklad.

Offline brrr
12372 příspěvků moje polička 02. března 2026 21:43

Pinot Noir Pomoc, já ten příklad nechápu. Teda umím spočítat, že za těch 20 minut ujeli 100 km, ale jak počítat kolik km ujeli celkem? Vždyť nevíme vzdálenost toho úseku,na kterém byla objížďka.

Online continuity
43281 příspěvků moje polička 02. března 2026 21:46

Gatita no v prvním kole určitě. 

Nejhorší na tom je, že to nezáleží jen na tom dítěti, stačí trochu blbě vybrat a nedostat se v prvním kole. I když výsledek nebyl nejaky průser, pak už je všude kromě soukromých gymplu plno a je to hotovo. Kamarádky syn se místo gymplu učí za cukrare. 

Online continuity
43281 příspěvků moje polička 02. března 2026 21:48

brrr hnidopichu, máš to prostě připočíst, logické myšlení se učí až v pátek třídě.  

Tuhle jsem dceři řekla ať jeden úkol z těch příprav na přijímačky vůbec nepočítá, protože bylo potřeba si domýšlet zadání. Ve výsledku byly řešení vyhovující tomu neúplnému zadání hned dvě. 

Ale strávila jsem cumenim do toho 20 minut.