Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline letfenixa
10919 příspěvků moje polička 30. března 2026 16:19

Lukáško má svoj pracovný stôl od 3 rokov, má na ňom VŠETKO a ani mm voľného miesta. Ďalej zabral konferenčný stolík, teoreticky sa mu naň vojde tak polovica zošita. Úlohy si najčastejšie robí u mňa v škole v kancelárii alebo kdekoľvek, kde práve som. 

Offline Myrtila
5368 příspěvků moje polička 30. března 2026 22:29

Jdu sem pro radu, i když je to věc pro mě, ale od dětí ještě neoddělitelná. Prosím vás, jaké máte pro sebe batohy? Hledám asi jednorožce - batoh pro sebe (mám 163 cm, takže vhodný pro malou postavu), se kterým budu chodit s dětmi po městě (takže aby trochu vypadal) i v přírodě, cca 25-30 l. No a protože tahám, a ještě nějakou dobu asi budu tahat, flašky s vodou, svačinky, náhradní oblečení, plíny... a tak, potřebovala bych, aby byl i nějak rozumně členěný, aspoň jedna lahev někde ve venkovní kapse, žádná klopa nahoře (to mám teď a nevyhovuje mi to), nějaké kapsy uvnitř, aby se dalo aspoň trochu oddělit jídlo, oblečení a hygiena... prostě co nejpraktičtější. Něco jsem našla, ale není to úplně ono, přitom si říkám, že něco takového přece musí existovat Docela by mi vyhovoval můj obyčejný přebalovací batoh, co teď vozím na kočárku, to členění je dost povedené, ale jinak je malý, měkký, popruhy nepohodlné, po delší době řežou do ramen. 

Offline žluťásek
8868 příspěvků moje polička 30. března 2026 23:06

Myrtila já jsem si pro tyto účely koupila turistický batoh v Decathlonu, 30l. Není to teda úplně fancy městský batoh, ale tím členěním a konstrukcí mi fakt hodně vyhovuje, i hodně naplněný se nese velmi dobře. Je prakticky stejný jako tento novější typ.

Ale až objevíš hezčí, chci ho taky

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 30. března 2026 23:10

Já taky kupuju batoh (městský), tak sem s nimiDo toho mého se mi k míči a mikinám už nevejde nákup na dva dny

Offline Vari
2223 příspěvků moje polička 31. března 2026 00:05

Já jsem spokojena s batohem expatrié Adele, tahám ho na zádech dva roky nonstop a vejde se do něj docela dost. Švagrová je spokojena s batohem od johnny Urban,prej ho teď ma každá matka v ní a mateřsky :-).

Offline Potrefenáhusa
38941 příspěvků moje polička 31. března 2026 04:17

Myrtila ja za nejlepsi rodicovskej batoh povazuju kanken, da ze v pripade potreby zapnout na madlo, i se skvěle vejde do košíku kočárku, diky tvaru a zipu po celým obvodu se do něj vejde opravdu hodně

na vylety mame asi starsi typ batohu, co postuje žluťásek ten je taky hodne praktickej (nosí tatinek), ale nevejde se uz dolů do kočáru (to me na něm štvalo, my uz ale s kočárem nechodime) 

a mne se líbí naživo tenhle baagl, maj i žlutý 

Offline Gatita
8656 příspěvků moje polička 31. března 2026 07:18

Myrtila ja hledala pred par lety...a nenasla. Po meste uz nic tahat nehodlam (uz nejsou úplně malí), nosim jen malou lahev s vodou v kabelce, spolecnou pro obe deti. No mozna proto jsou ted porad nemocni...

ALE na vylety jsem nakonec sehnala tenhlea  jsem moc spokojena. Je hnusnej, ale hrozne praktickej a sedi i na mych 164 cm a úzká záda, i muži, jde dobre přizpůsobit. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 31. března 2026 07:23

Gatitajá nerada nosím v kabelce i tu jednu lahvičku. Když jdeš někam, kde hodinu dvě chodíš/stojíš, je to pro mě utrpení. Takže já budu batoh nosit asi dlouho

Offline Karja
44796 příspěvků moje polička 31. března 2026 08:53

Myrtila Evaeva Mně se ted líbily batohy Columbia, že mi přišly stylový, ale zároven turistický, takže a je to asi příjemné na nošení. Já jsem taky batohovovej typ, kabelku nosím vyloženě jen na večer. 

Já mám takovej hodně městskej koženkovej, pak takovej, co byl dřív jakože hezkej a pak dvě velikosti decathlonů někam na výlety, ale myslím, že je to slepá ulička, kolikrát mně někdy v zoo ta záda bolí z těch "městkých" batohů. Chce to prostě rovnou nějakej hezkej turistickej, bez tisíců zdrhovadel a nápisů, ale prostě aby to už měla ta pěkná záda. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 31. března 2026 09:08

Karja já do města nosím z dekáče takový ten, jak má nahoře dvě uši. Na dvě lahvičky a mikiny je to v pohodě, na těžší věci bych uvítala hrudní pás. Vyloženě turistický mám skvělý, ale chci právě něco většího, co vypadá dobře. Že bych v něm pak nosila třeba i notebook, když by bylo třeba a tak. Ale jsem líná hledat, tak to nechávám uztrát

Offline Zuzuli
3823 příspěvků moje polička 31. března 2026 09:13

Ja se tesila, jak dp prace budu zase nosit kabelky a zadny batoh jak s ditetem... a nakonec do prace kazdy den vlacim krabicky s obedem a svacinou, takze batoh nosim i nadale. Mam uplne obycejny z bezpotisku, neni to nic fancy, ale ani neco outdooroveho. Prvni mi vydrzel pet let, nez se zacal prodirat na dne (hazela jsem ho na hristi na zem), ted mam rok druhy.

Offline Karja
44796 příspěvků moje polička 31. března 2026 09:31

Zuzuli Tak podobný jsem měla taky, dokonce i žlutej. A byl fajn, ale přesně na hřiště je to OK, hodit to někam do trávy, ale když jsem to měla v zoo, tak mě pak už bolej záda a tak, není to na to mít to pořád na zádech.

Evaeva Jojo, ono je nejlepší na to narazit;)

Offline Potrefenáhusa
38941 příspěvků moje polička 31. března 2026 09:52

Karja ten baagl, co okukuju, je tomu podle me dost podobnej a ma k tomu ty sportovni záda 

nazivo mi to prislo i takovy kvalitní, pěkne udělaný 

Offline Karja
44796 příspěvků moje polička 31. března 2026 10:27

Potrefenáhusa Ten je fajn, ty záda to chce, s kočárem a takhle na ty hřiště to nevadilo, ale na nějaké pochuzky už jo, to už chce ten kompromis no;)

Offline letfenixa
10919 příspěvků moje polička 31. března 2026 11:05

Lukáško si svoje pitie nosí odkedy chodí, sám. Má takú kapsičku z Tchiba vyslovene na fľašku/termosku, keď netreba ruksak.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 31. března 2026 11:08

Potrefenáhusa já na něj koukala a vlastně nevím, proč jsem ho nakonec zavrhla. Ještě ho prozkoumám.

Offline Potrefenáhusa
38941 příspěvků moje polička 31. března 2026 11:32

Evaeva mne se libej i ty jejich předškolní batůžky malinky, jednoduchý a hezky 

letfenixa nase deti taky maj, ale lahev plná vody mi prijde docela těžká, starší jezdi se skautem na ty jednodenní výlety a i kdyz ji dam jidlo do zipovych pytliku misto do krabiček, prijde mi ten batuzek  docela dost těžký (mladsi dítě si do toho bali svy krámy) 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 31. března 2026 12:01

Potrefenáhusa kluci si batohy nosí na výletě v přírodě. V létě určitě budou muset nést i svoje pití, tři litry vody a jídlo pro všechny asi neodnesu. (Mimino bude v krosně, tak ty těžké věci budou na mě). Ale když jdeme někam do muzea nebo tak, tak nám jednak stačí jedna flaška a pak je to fakt otrava hlídat tři batohy.

Offline MPLee
3042 příspěvků moje polička 31. března 2026 12:46

Myrtila já mám batoh od Medicine, kanken je mi a delsi noseni fakt nepohodlny. Ten Medicine mi sice vyhovuje, ale po roce se zacina docela rozpadat. To me dost zklamalo. Pravda je, ze ho fakt nesetrim a taham ho narvany k prasknuti kolikrat... 

Offline Karja
44796 příspěvků moje polička 31. března 2026 12:59

MPLee To medicin totiž podle mě není moc dobrá značka, mám pár věcí a jako nevydrzelo mi pěkně dlouho nic.