Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline brrr
12400 příspěvků moje polička 05. zaří 2026 09:48

Tabea Ta poslední fotka je parádní. 

Offline continuity
43695 příspěvků moje polička 05. zaří 2026 09:49

Dítě je na nově střední, až do včerejška to šlo líp než jsem předpokládala, učitele super, vše super, dítě nadšené.

Jenže včera měli nemcinu. Že na ně spustila s jejich A1 úrovni rovnou německy, bych přešla, to si sedne. Ale že na ně rovnou vybalila, jak bude neustále zkoušet, psát testy a když na ni koukali jak vyorané myši, tak jim sdělila, že svoji vlastní dceru rozbrečí několikrát týdně, když jí něco vysvětluje, tak ať se nedivi. A prý mají ještě dnes možnost se přesunout do druhé začátečnické skupiny. To je nějaký nový pedagogický koncept, odradit děti od předmětu, který učím?

Jako vůbec nevím, co si o tom mám myslet, dítě nechce začínat od začátku, navíc starší tvrdí, že ta druhá nemcinarka neni taky žádné vítězství. Němčina bude generační prokletí naší rodiny. 

Offline continuity
43695 příspěvků moje polička 05. zaří 2026 09:50

Výsledek je ten, že na příští pátek se má naučit 60 slovíček. Podle mě to bude pro ni spíš opacko, tak půlku bude znát. Ale jak je úplně vyděšená, samozřejmě se jí to nechce ani otevřit a jakkoliv řešit. 

Jdu vyrábět appku na učení slovíček. 

Online 999
19925 příspěvků moje polička 05. zaří 2026 10:04

continuity Hele, to je nějaký syndrom němčinářek :-). Moje ségra přišla kdysi z jazykové základky na gympl, německy uměla, ale tam na ně nastoupila podobná paní. Byl to šílenej teror, opravdu hrůza. Ségra se ještě pár let po maturitě budila úplně propocená uprostřed noci, protože byla ve snu zkoušená z němčiny. Sice se dostala na germanistiku jako jednička, ale určitě to za to nestálo. Zajímavé je, že když to té paní vyprávěla na nějakém srazu po letech, byla dost překvapená, jaké trauma může studentům způsobovat. Dokonce nabídla ségře tykání, a byly pak celkem kamarádky. Jestli to ale zohlednila ve výuce, těžko říct :-).

Offline rasaNori
8888 příspěvků moje polička 05. zaří 2026 10:04

continuity celý gympl jsem měla naprosto programově za 4 z němčiny, měli jsme tak neskutečnou krávu, že jsem naprosto odmítala cokoliv do němčiny dělat. A protože jsem každé léto trávila 2 až 3 týdny v německé rodině (au pair u tátovy spolužačky z gymplu), tak ji dodnes vládnu docela obstojně. Slušný paradox

Offline Myrtila
5489 příspěvků moje polička 05. zaří 2026 10:24

999 Zkuste se podívat na web littleshoes nebo bosonozka, mají tam návod, jak nohy změřit, a k tomu se tsm dají boty filtrovat podle délky a šířky. Myslím, že tam mají i nějaké kompromisní boty, tzn. s ne tak tenkou podrážkou, ale širší v chodidle. 

Online 999
19925 příspěvků moje polička 05. zaří 2026 10:26

Myrtila Díky za tip :-)

Offline JankaM
3141 příspěvků moje polička 05. zaří 2026 10:27

Ach ta puberta. Vypravujeme se na výlet do Prahy, dcera nemá co na sebe protože: chce si vzít bílé tričko a k tomu světlé kraťasy, které má ale špinavé, tak si je vzít nemůže, jiné tričko ne, chce toto bílé, můžu za to já protože jsem jí nekoupila další kraťasy. Nakonec si vzala trochu delší kraťasy ale vypadá to blbě a má taky blbé vlasy, protože jsem jí na noc udělala zapleteny cop a je to hrůza, nutně potřebuje žehličku na vlasy... A ještě musíme Chodov protože tam ještě nebyla a je to největší obchoďák

Online Blaire
78 příspěvků moje polička 05. zaří 2026 10:28
Reakce na continuity:

Výsledek je ten, že na příští pátek se má naučit 60 slovíček. Podle mě to bude pro ni spíš opacko, tak půlku bude znát. Ale jak je úplně vyděšená, samozřejmě se jí to nechce ani otevřit a jakkoliv řešit. 

​Appka už existuje: Quizlet. 

A jinak z českých němčinářů můžu doporučit Tak trochen. Má i podcast a umí pro němčinu nadchnout. :) 

Online Blaire
78 příspěvků moje polička 05. zaří 2026 10:28
Reakce na continuity:

​Appka už existuje: Quizlet. 

A jinak z českých němčinářů můžu doporučit Tak trochen. Má i podcast a umí pro němčinu nadchnout. :) 

Offline Karja
44978 příspěvků moje polička 05. zaří 2026 10:34

Tabea To je krása, kde to jste, už někde blíž?

Offline Potrefenáhusa
39084 příspěvků moje polička 05. zaří 2026 10:53

Myrtila to měření nohou je pekelný ale, mne většinou vychazej úplně rozdílný čísla při několika měřeních, tuhle jsem u starsi naměřila nohy o 4 mm širší než normálně, přitom ji nohy z vložek ve starých botách nepretejkaj....kupuju uz víceméně jen vetsi frodda 

Offline Myrtila
5489 příspěvků moje polička 05. zaří 2026 11:04

Potrefenáhusa No, někdy je to spíš takový kvalifikovaný odhad u staršího taky jedu jeden typ a jenom kupuju o číslo větší, u mladšího je to trochu oříšek, má tu nohu jinou, užší a zároveň  s vyšším nártem, tak objednávám pro nás úplně neznámé značky. Jsem docela zvědavá, jaké nám vyjdou zimní, do babybare, co měl starší, ho určitě nenacpu. Tak trochu doufám ve frodda, ty se nám na zimu osvědčily. 

Offline Potrefenáhusa
39084 příspěvků moje polička 05. zaří 2026 11:11

Myrtila ty zimní babybare jsou fakt hodně placatý v tom nártu, ty Froddo mi přijdou univerzálnější

(bohužel mi ale nejsou v moji velikosti, jsou moc rychle zkoseny, ty maly jsou naštěstí rovnější, mame pomalu sestupný prsty (baby bare nohy) 

Offline Tabea
8316 příspěvků moje polička 05. zaří 2026 11:12

Karja je to Alatsee u Füssen. Už jsme zpět na bavorským vzduchu.
Říkala jsem si, že teď se má dost ochladit a pršet a tam jsem děti chtěla vzít už od loňska, tak jsme vyrazili. Naštěstí to jezero bylo až relativně ke konci, jinak bysme se už asi neodtrhli. Vydyndali ze mě, ze tam půjdeme za rok zas a polezou po stromu ještě výš.