žluťásek Kokos plave, vyzkouseno za vas. Tip na neco lepsiho bohuzel nemam.
Vše o těhotenství a dětech
dzizisketa Jo no, hlavně u nás se to začíná docela odrážet na vztahu s tou první dcerou. ona má teda povahu, je to kombinace těžké přecitlivělosti a tvrdohlavosti a je to těžký. A protože tatínek je ten, kdo se ve své přítomnosti plně věnuje, kdo po vyzvednutí ze školky nejde po nákupech, ale na hřiště, kdo má čas si po večeři zahrát pexeso a matka je ta, co dělá 5 věcí najednou a ještě nedejbože něco chce, má požadavky na dodržování hygieny, dalších opruzů a celkově prostě vysírá s různýma věcma, tak je to fakt těžký těžký.
Evaeva Věř tomu, že tvůj manžel, je asi tak v tom nejschopnějším půlprocentu (no možná i v promili) populace otců a manželů z pohledu angažovanosti v domácnosti. To, že mu něco řekneš a on to udělá, tak to je snad i ideální stav:-D. Takže starej se o něj:-D
Karja jo, já si ho za to vážím. Ale ta mentální zátěž je taky zátěž. Pořád vymýšlet, co bude k večeři, co kdo dostane k Vánocům, jestli nedošel toaleťák, kdy bude mít syn oslavu,... I když je fakt, že s třetím těhotenstvím/dítětem se to trochu zlepšilo.
dzizisketa Evaeva KarjaRozumím vam, ta mentální zátěž je náročná. Ale myslím, ze si to děláme samy. Pokudcteda chlap není ingnorat, macho apod. Ja se v tom taky ocitla. Predtim 10 let manželství, kdy vše fungovalo úplně rovnocenně. Ale prostoze muž taky omezil práci po narození dcery, tak většina věci s dítětem byla na mě. Co obléci, kdy k doktorovi apod. Ale když pominu novorozence a kojence, tak pak to bylo mou vinou, protoze nekojeny dítě už hlady s otcem neumře a už dá najevo zimu, hlad atd. Musela jsem je nechat a ono to fungovalo. Jinak než se mnou, dcera měla občas strašný kreace oblečený, někdy se vraceli dooblect, ale sedlo si to. A na doktory a kroužky byl kalendář atd. Podle mě stačí to delegovat a smířit se s tím, ze to nebude úplně podle mých představ. Zase jak mi řekla psycholožka, proč si myslet, ze jen ten můj způsob je správný?
Karja Hele, asi rada k nicemu, ale zkus to proste někdy neudělat. Jakoze co bude k večeři - nevím. Co dáme malýmu k narozeninám? Nevím. Atd. atd. Já tahle proste občas (dobre, já popravdě docela často) vypnu a ono kupodivu vždycky se to nějak. Musíš teda v tu chvíli trochu přestat lpět na výsledku, ale musím rict, ze i tohle se dost zlepšuje. Fakt hodně věcí už vypustim, neřeším a on se toho proste chopi ten druhej. Takhle jsem zjistila, ze muž už má pro malyho dárky k Vánocům a vůbec ne blby. Pořešil je už když objednaval dárky k narozeninám
Který taky nevybral blby. Doporucuju.
notna Než jsem to sesmolila ...
Souhlas. Jakoze věci, kde mi záleží na výsledku, tak se jich chopim sama a ten zbytek se proste nějak rozpustí mezi oba rodiče.
Treba vůbec nikdy jsem neprovozovala takový to chystani na ven, proste jdete ven? Ok. Klidně sem si v tu chvíli zalezla do ložnice s knizkou, aby bylo jasno, ze jít ven znamená se i nachystat. Občas se přišli na něco preptat nebo chteli něco podat ... ale trénink dělá mistra
Ano,milionkrát tam byly zapomenutý rukavice, žízeň, hlad, chybějící pliny, janevim co všechno. Ale můj problem to nebyl ![]()
Evaeva s trpytkama jsme dělali a je to efektní, ale je potřeba jich dát hodně, tak jsem tu hmotu chtěla nastavit :)
Evaeva Metální zátěž je nejhorší! Můj muž je taky ochotnej plnit pokyny (a je dobré na něj delegovat věci, co se pořád opakujou, protože to si zanese do svého todo listu ;o), ale na to, kdo má kdy v rodině narozeniny prostě myslet nebude a tenčící se zásoba toaletního papíru ho netrápí ;o)
notna ale jo, určitě si to dělám sama. A je určitě i dost věcí, které neřeším vůbec (auto, pojistky a takové), ale to nejsou každodenní záležitosti. Kroužky jsem před porodem sepsala na papír a funguje to dobře (až moc, jednou jsme se při vyzvedávání sešli oba
), ale budu to já, kdo je bude muset přihlásit na příští rok.
#MP Meri mně nepřijde úplně fér to najednou jen tak neudělat. Jistě by si to sedlo, ale pravděpodobně bysme zažili pár krušných chvil všichni v rodině. Ale samozřejmě bych to mohla říct dopředu, že na to kašlu.
kokos asi vyzkoušela ziginka za nás a tudy cesta nevede, co? ![]()
MP Meri Já vím, ale já nejsem ten typ. Ono na druhou stranu, já vynechávám taky hodně věcí...a důležitejch. Nestarám se vůbec o tenhle dům, nevím nic, je na mě psanej, je zkolaudovanej, neudělala jsem NIC, nevím kolik platíme energie, nevím ani kolik platíme hypotéku...Auto si jen uklízim. Takže jako ono, já si myslím, že tu druhou stranu taky můžu docela dost s.át... Ale nějak já furt jako nestíhám, jsou to věci, co jsou denně furt, nejdou odložit a prostě vidím, že jeden jako v pohodě je a druhej není. Ale jako já fakt nejsem typ, co by něco nepřipravil, neudělal, když se to týká dětí a hlavně to nikam nepovede, na to je můj muž prostě trochu ten notna macho ignorant, to bychom tady museli být měsíc o hladu. Ale jako píšeš to přesně, to je o MNĚ, ne o tom druhým. Já si stěžuju především na sebe:-D
MP Meri chystání se už maj vychytaný, i když včera dost ocenili, že jsem jim do kina nachystala mlsání pro případ nudy. Ale snažím se eliminovat věci, které způsobují prudící děti, které způsobují zpruzelého muže. To pak způsobuje blbou náladu i poté, kdy potřebuju jeho součinnost a pevné nervy.
Já ani nemám problém s akcemi, které řeší jen muž. Třeba když je sám bere ven. Ale že by se koukl na počasí a vymyslel nějaký rodinný program, když má pršet, protože jinak zjistíme, že je půl čtvrté, děti už demolují byt nad únosnou míru a na nějaký program je už pozdě, a podobně. Tyhle společné záležitosti musím řešit já.
žluťásek A zkusila jsi třpytky nastavit pískem? Ten by se potopit mohl (ale na pískoviště teď v noci nevyrážím, abych to vyzkoušela :o)
Já nemám problém s tím, že věci musí být podle mě, to je mi úplně jedno, ale od začátku školního roku mám pro sebe míň času, než bych ráda. A tím nemyslím hodinu když Šárka po obědě spí, ale fakt stav, kdy na děcka a starosti kolem nich nemusím myslet, nemusím ty děti s sebou pořád tahat, prostě jsem mentálně i fyzicky bez nich. Prostě už jsem doma s dětmi dlouho a ta potřeba být bez nich úměrně tomu roste, budeme to muset s mužem nějak nově nastavit.
A s tím se pojí i to, že tím pádem kvůli mužově nepřítomnosti na mě víc leží i ta domácnost, a to toho fakt moc neřeším. A vaření, které nemám ráda a fakt by mi pomohlo, kdyby vařil muž, ale to on neumí a naučit se to nechce a na pravidelné dovážky jídla nemáme.
dzizisketa vaření taky nemám ráda. Pořád dokola vymýšlet co vařit, co koupit, pak to chystat a další den nanovo.
Ale ten čas pro sebe si určitě vydobyj! Děti už máš velké a fakt je to potřeba. (I když musím říct, že když je ho zas moc, tak pak tě ty ostatní chvíle štvou ještě víc. Tak to nepřežeň
)
žluťásek Hele a co rýže?
dzizisketa Na tohle se mi osvědčilo společně si v neděli naplánovat nadcházející týden. On když ten druhej vidí černý na bílým, kolik mas pro sebe toho volnyho času ty a kolik on, tak mu to teprve dojde. Jinak je to takový abstraktni, což celkem chápu. Proste v neděli vezmu diář a jedeme - v úterý jdeš do sauny s klukama, jasný, středa čtvrtek pátek si večer v práci, a na víkend jsme pryč, tak jak to uděláš, abych já mohla jít jeden večer cvičit? Atd. Samozřejmě se vždycky nezadari, ale umím bejt dost nepříjemná, když to nevyjde, takže celkem to funguje
MP Meri mne na tom strašně s odpuštěním sere to, ze musí bejt člověk neprijemnej, aby něčeho dosáhl. A hlavně porad dokola!
muj muž naprosto nechápe, ze já s tema detma nemám vůbec volnost pohybu, ze na všechno potrebuju jeho součinnost, i blbyho holiče musím plánovat s nim, zatímco on proste přijde domu ostrihanej. A ze tu chodí volne po domě, jde klidne na zahradu nebo ven, aniž by řešil, kdo dozira na děti a já furt musím sledovat, jestli se tu někdo nerakví nebo ze me nerve kalhoty a neřve, ze chce pochovat
mentalni zátěž mi zas tak nevadí, ve shodě s karjou nevim nic o domě, o autě apod.
Dneska jsem naprosto přeohmataná a jsem rada, ze už všichni spej, mimino s rymou je děs a ještě si to uziju
ale zase jsme si to nakonec dneska docela pěkne užili venku včetně skvelyho koláče v Úněticich u Lasíků, takže celková bilance dnešního dne je spis pozitivní
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články