Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 23. prosince 2021 22:37

Karja 

Takhle to měl syn taky, že byl třeba oteklý a flekatý, ale nesvědilo ho to. 

Offline Karja
44702 příspěvků moje polička 23. prosince 2021 22:40

Evaeva Tak hodně litá, to může být tím. Plus teda jak tchyne tak švagrová mají nějakou chladovou alergii, tak může mít dcera třeba nějakou křížovou. 

Evaeva Ježíš to ti přeju, nás vyhodili minulý týden z pojišťovny:-D. Jako neřekli ,,vypadněte odsud,, ale cejtila jsem se tam nežádoucí! Holky prej chvíli neposedej nejsou vteřinu v klidu. Ale je fakt, že i za těch pár minut tam štíhly něco pocmarat a ušpinit. 

Offline Karja
44702 příspěvků moje polička 23. prosince 2021 22:41

dynda Jj, ona to mívala dost dřív a teď občas sem tám nějaký pupínek má. Teď ale dost nabíhala, že měla už fakt ten obličej jak melounek, u očí oteklá, to se nám ještě nestalo. No nemá jíst citrusy a cukroví, ještěze jsem nic nepekla!:-D:-D

Offline DruI
5584 příspěvků moje polička 23. prosince 2021 22:48

Karja Chudák malá. A nemáte v okolí nějakou pohotovostní lékárnu? Já měla takový dojem, že je vždycky nějaká v dosahu otevřená nepřetržitě. ALe možná jsem jenom zhýčkaná životem v Praze.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 23. prosince 2021 22:52

Karja já myslela, že chladová se projevuje jinak. I když švagrová prý z toho pšíká.

Já byla dost překvapená v té bance, protože mladší taky obvykle úplně neposedí. Asi to bylo tím, že na mě neviděli. My jsme tam šli jen něco podepsat, bylo to předjednané, ale samozřejmě to bylo nakonec na dýl. Dobrá byla ta paní, prý no já tu mám jen dvě židle. Tím to pro ní skočilo, vůbec jí nepřišlo divný, že dvě děti 2 a 4 roky budou čekat jinde:) 

Offline Kokoska
34951 příspěvků moje polička 23. prosince 2021 23:08

Me dneska dojal starsi chlapecek. Prisli si s rodici pro darecky uz dneska, protoze zitra chteji byt doma a pak jedou pryc (u nas se obcas Jezisek zastavi driv cestou k nim, jako aby toho pak nemel tolik na roznaseni). On jako prvni nasel darek pro malou, donesl ji ho a dal ji pusu. Bylo to takovy mily.

Offline Ava
1118 příspěvků moje polička 23. prosince 2021 23:12

Karja je přihlášená na 4 dny v týdnu, akorát jsme měli všichni covid, takže to nemohla a nějak se z toho.uplne nevymotala, takže jsem ji omlouvala pro nemoc dost. Doufám, že v novém roce to bude lepší. Jsou to mikrojesle, kde je 5 takových prťat a je to úplně super.

Offline Karja
44702 příspěvků moje polička 23. prosince 2021 23:27

DruI No asi jo, já z toho taky byla vyjukana, všude úderem osmé zavřeli. Nevím kde by nějaká byla, možná paradoxně v nějakém okresním městě v nemocnici....

Ava No tak to je vážně moc šikovná teda! Kokoska To je hezky, me překvapilo, že si velkamala donesla zabaleny dáreček ze školky, uklidila ho do spajzu, že je až na zítra! Jako tak nerozbalit to bych nevydržela ani já teď ve třiceti letech, natož ve třech! 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 23. prosince 2021 23:32

Karja no tady v Praze jsou lékárny u některých nemocnic otevřené nonstop. Ale na ty okresní města bych moc nesázela. 

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 24. prosince 2021 00:35

Karja 

Syn měl jednou oči jak škvírky, nateklá víčka, z toho člověk už má fakt blbej pocit, jak neví, jestli to už skončí nebo bude ještě pokračovat. Já jsem ráda, že máme doma prednison a jsem připravená ho použít, kdyby se zas něco stalo.

Offline Garfie
28558 příspěvků moje polička 24. prosince 2021 08:17

Potrefenáhusa  Ta je šikovná!!! Hele, tak jste se taky vlezli do roku a půl, že jo?

Offline DruI
5584 příspěvků moje polička 24. prosince 2021 09:08

KarjaJá mám dojem, že kdysi jsem dokonce na některé lékárně viděla napsané na dveřích oznámení, že když není v provozu, tak kde nejblíž lze léčiva vyzvedávat. Ale mi jezdíme na pohotovost do Krče a tam je teda lékárna nonstop.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 24. prosince 2021 09:23

DruI podle mě dřív držely lékárny pohotovost, ale jestli to ještě funguje? V Motole je právě taky nonstop.

Offline letfenixa
10878 příspěvků moje polička 24. prosince 2021 09:33

My sme boli včera v elektre a kým sme s predavačkou vyberali, syn, obvykle socha, vrazal raz do mňa,  raz do muža.  Ze vraj nás hýbe,  kam chce.

Offline Karja
44702 příspěvků moje polička 24. prosince 2021 13:15

DruI Bohužel, v tom krajském městě nebylo nikde nic, na žádné lékárně ani v nemocnici nic uvedeno Ale nebylo to tak urgentní, jinak by nám snad nějaké léky dali. Minule když jsme byli v deset večer na očním tak mi dali vlastní mast, sice nacnutou ale dali. Děda mi dnes ráno sjel do vedlejšího města a pořídili jsme. U nás samozřejmě taky zavřeno. A má to hned lepší. Teď vinim kokos, ten mohl být v cukroví a ten nikdy neměla myslím. A nebo špenát, z toho jsem nevařila pro děti snad rok a teď byl v tom dortu a ten jedla dost. Nebo nějaké další zvláštní ingredience v cukroví, aromata a tak. Ale a tim práškem doma je to už jedno, dobre ho mit kdyby náhodou. 

Offline Pinot Noir
29886 příspěvků moje polička 24. prosince 2021 13:40

Ještě tip na vánoční tvoření s dětmi - byli jsme dnes na takové charitativní akci a tam rozdávali tyhle anděly - tělo je z kelímku asi od Actimelu? Hlava polystyrenová koule. Je to naplněné pískem nebo kamínky, takže stabilní. Líbí se mi to.

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 24. prosince 2021 15:01

Stastne a vesele Vianoce vsetkym :) my sme prave rozbalili darceky, s muzom sme to ponali skromne, syn dostal od nas 2 dinosaury, lego a balancne kocky na stavanie. Zvysok zabezpecila moja mama, ktoru som prosila aby nekupovala blbosti ale mu kupila velku sadu zakladnych lego kociek. Takze dostal: umelohmotnu svietiacu deku s dinosaurom, uterak s dinosaurom, k abicu oblecenia, odhadujem to na vek 5-6 rokov, vratane kuskov ako maskacove zelene a modre mikiny despacito, modre teplaky s "plesnivym" vzorom, sako z teplakoviny - extremne hrube a bez zapinania, takze na teple obdobie nevhodne a v zime netusim co hy som mu na vrch obliekla, fakt velky bager na ovladanie (priznavam, z toho bagra si skoro cvrkol od radosti, bohuzial je tak hlasny, ze sa s nim moze hrat len vn inej izbe alebo ked Olivia nespi...). Olivia dostala krabicu oblecenia vo velkosti 9mesiacov a vyssie, prevladaju pkysove overaly z umelych materialov, ktore jej urcite davat nebudem. Nie som si teda ista že kde tie veci idem skladovat, mojej mame sa xelkom dari zapratat mi kazdy ulozny priestor v dome . To lego ma mrzi, keby som vedela, se ho nekupi, povedala by som svokre alevo mu ho kupila ja, vyuzil by ho viac nez bager na ovladanie...

Offline letfenixa
10878 příspěvků moje polička 24. prosince 2021 16:03

U nás hotovo 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 24. prosince 2021 20:26

U nás už je klid a mír. Kluci usnuli s novými legy, s raketou a letadlem. Byli samozřejmě okouzlení, nejvíc z prskavek, malý dokonce tleskala sežral skoro celý tác cukroví sám.

Online 711990
18318 příspěvků moje polička 24. prosince 2021 20:29

U nas se nakonec jezisek nekonal...Tonda v pulce vecere prohlasil ze jde spat a nenechal si to vymluvit. Ani pak zvoneni jeziska na zvonecek ho nevytahlotak tam na nej cekaj darky na rano no...