Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Karja
45040 příspěvků moje polička 15. zaří 2026 08:06

Potrefenáhusa Naše holky jsou už taky nastydle...jedna byla jeden den doma a má to mnohem lepší (nechápu a zavidim) a ta starší začala chrchlat teď... V noci to na mě šlo zprava zleva, tak jsem zvědavá, kdy budu na řadě:D:D:D:

Online Evaeva
příspěvků moje polička 15. zaří 2026 09:23

Tak mám taky nespolupracující dítě nenechal se ani svléknout

Online Potrefenáhusa
39109 příspěvků moje polička 15. zaří 2026 10:10

Zuzuli ja na ty adaptaky docela verim, maj tam zas jiny zážitky, je to jiny než ve škole, je to celkově intenzivnější. Nejvic teda věřím na adaptační sílu družiny, ve škole na tu společnou hru nemaj čas a ja bych byla hodně rada, aby se tam trochu promíchali, je tam docela silná partička ze školky a deti zvenku jsou trochu mimo 

ale po měsíci mi to prijde strašně brzo, to ani pomalu nevědí, kde maj skřínku a kudy na zachod...

Nam to říkali už v květnu na schůzce pro rodiče, at deti trenujem ve spaní mimo domov, ze ty deti, co nezvladnou adaptak, jsou pak fakt trochu mimo, ale naše školka na svp nejezdila, babičky se nehlásej a prespavacky u kamaradu teprv začínaj, takze naše dítě spalo bez nás zatim jen 3x, zato velmi ochotne 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 15. zaří 2026 10:27

Potrefenáhusa podle mě i jednou stačí, když je ten zážitek dobrý. A nebylo to někdy ve dvou letech.

Jak tmelí družina netuším, moji tam akorát obědvajíAle v té první třídě chodí hodně dětí takhle brzy, aspoň zatím.

Offline Zuzuli
3904 příspěvků moje polička 15. zaří 2026 10:47

Potrefenáhusa u nas je druzina highlight dne. Prave ta volna hra s kamarady, behani venku po zahrade. Na tu se vzdycky tesi. A ze tridy jich tam chodi rozhodne vic nez polovina, takze maj prostor se seznamit.

Nase dite bylo letos v lete ctyri tydny mimo domov s prarodici, z toho tyden u more, ale ochotu jet sama na tabor nebo na skolku v prirode to nijak nezmenilo. I k tem prarodicum jede s nelibosti a po navratu se ujistuje, ze ted bude uz doma.

Online Potrefenáhusa
39109 příspěvků moje polička 15. zaří 2026 11:20

Evaeva u nás je družina taky top a chodej naštěstí všichni hodně

Online Evaeva
příspěvků moje polička 15. zaří 2026 12:36

Potrefenáhusa Zuzuli u nás chodí do družiny celá třída až na jednoho, ale část rodičů potkávám už v té první vyzvedávací vlně, tj. do dvou. Žádné nadšení se u nás nekoná, nebylo ani u staršího a ten tam v první třídě býval jeden den dlouho. Ten teda družinu nesnáší, nebála bych se říct, nechce s ní chodit ani na odpolední akce Je to stejný jako ve školce, tam taky nechtěli být do odpoledne a ani zahrada a kámoši to nezměnily.

Starší už příští rok družinu nemá, tak je mi to vlastně celkem jedno, jestli si jí mladší oblíbí.

Offline olte
768 příspěvků moje polička 15. zaří 2026 12:48
Reakce na Potrefenáhusa:

U nás pojedou až někdy na přelomu ledna a února a ještě tady kousek, v akutních případech je prý možný tam dite i ráno vozit. Mne zatím nejvetsi starost delaj ty nevyčištěny zuby

A když si dva dny nevyčistí zuby, stane se co??

Offline Karja
45040 příspěvků moje polička 15. zaří 2026 13:06

Evaeva Já si to vubec neumim představit, že příští rok třeba dítě přijde o pul 2 samo domu... To je strašně brzo no...

Offline Zuzuli
3904 příspěvků moje polička 15. zaří 2026 13:20

Evaeva no vidis, jak jsou ty deti kazdy jiny, nekdo nema rad druzinu a nekdo skolu v prirode a tabory 

Online Potrefenáhusa
39109 příspěvků moje polička 15. zaří 2026 13:33

olte 5 dni 

udela se kaz? 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 15. zaří 2026 14:03

Zuzuli vždyť já to absolutně nerozporuju 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 15. zaří 2026 14:05

Karja tak já už taky ve čtvrté třídě chodila sama domů a mamka tady často nebyla. Mladší by případně chodil se starším, kdyby bylo třeba. Já taky nepočítám, že budu mimo domov nějak dlouho. Tak kdyby tady hodinu, dvě sami počkali, tak to, myslím, v pohodě zvládnou.

Offline Karja
45040 příspěvků moje polička 15. zaří 2026 14:12

Evaeva Jj, já chodila domů od druhé třídy, ale mamka chodila domů o půl 3, to tu nehrozí:D:D:D. Mně to přijde takovej bezprizorní a docela dlouhej čas, pokud by to mělo být fakt 5krát v týdnu.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 15. zaří 2026 14:28

Karja jak to dělají ostatní, to nevím. Ale tady děti mívají dost kroužků, tak myslím, že toho bezprizorního času tolik není. Pak tu lítají po venku a tak

Já si taky nemyslím, že budu v kanceláři do večera déle než dvakrát týdně. Větší výzva to bude jednou asi s mimiňákem, ale zase kluci už budou velký a dvě babičky v důchodu.

Offline continuity
43880 příspěvků moje polička 15. zaří 2026 14:29

Karjajá si dodneška pamatuji ten opojný pocit, když jsme už nemeli družinu od čtvrté nebo páté třídy a měli jsme celé dlouhé odpoledne sami pro sebe. Kolikrát jsme stály se spolužačkami pod bránou a dvě tři hodiny klabosily.

Dětem jsem to dopřála taky, chodily tak ve dvě, v půl třeti, když nešly s kamarádkami a my tak střídavě ale dřív než v pět doma nikdo nebýval. Možná budeš překvapená, když vypadneme teď, tak děti začnou péct a uklízet.

Případně si udělají popcorn a pustí si k tomu film.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 15. zaří 2026 14:31

continuity já do družiny vůbec nechodila, ale chtěla jsem

Ale přesně, jak máma bývala doma, tak bylo super, když vedla ségru kroužek. A pak, když jsem chodila třeba hodinu a půl před jejím návratem z práce, ale to už jsem byla na druhém stupni teda, to už není vůbec nic k řešení.

Offline Mohučanka
7377 příspěvků moje polička 15. zaří 2026 15:17

Potrefenáhusa zajímalo by mě, jak si paní učitelky ten trénink přespávání mimo domov představovaly, každej nemá ochotnou babičku...

Dcera měla školu v přírodě a první spaní bez rodičů v první třídě až v květnu, jet chtěla, při odjezdu nějaké slzičky ukáply...Ale od té doby ŠvP miluje, na rozdíl od družiny.

Ty zuby to nějak přežily, teď v 9 už umí používat - a používá - i mezizubní. 

Offline letfenixa
10979 příspěvků moje polička 15. zaří 2026 16:32

U nás ešte pár prvákov plače ráno v šatniach, si neviem predstaviť, že by o chvíľu išli niekam so školou na prespanie.