Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 15. listopadu 2023 12:25

Potrefenáhusa kluky jsem v lehátku krmila, jinak v tom taky být nechtěli. Nosítko jsem teď zkusila jednou, ale malý v tom akorát brečel. Ale předpokládám, že by si zvykl a možná bude muset, až nebude spát v kočárku tak stabilně.

Offline Karja
44632 příspěvků moje polička 15. listopadu 2023 12:25

Kan Je to hrozný klišé, ale my jsme u jednoho dítěte taky takhle fungovali. Jenže pak přišlo to druhé, dost brzo. A nešlo to moc, že by mě muž vystřídal, i když to zkusil, bylo to k ničemu, stejně se neuklidnila, on byl akorát nevyspalý, ráno vstával do práce a po práci se věnoval starší dceři, chtělo to mít aspon jednoho dospělého v cajku. Prostě každé dítě je jiné, ty jsi několikrát psala, jak byl syn hodný, taky něco o odpočinkových pobytech u tchýně, jako fakt ze své zkušenosti nejdou projektovat životy jiných.

To, že ti přijde, že dřív byly mámy víc v klidu, to je tím on-line prostředím, kde máš tak jako čas to vypustit, než na hřišti říct někomu "jsem v prdeli" a ještě se u toho kolikrát smát..... Já si stěžuju taky tady,ale  myslím, že pro 99%matek co znám z reálného světa, jsem nejvíc v klidu, ono to okolí absolutně vůbec nepozná.  Já teda musim říct, že hlavní ty "problémy" taky znám spíš tak po síti a pak jako občas někdo, že manžel je co 14 dní pryč za svými koníčky, ale to tak jako nějaká kamarádka tak plácne na hřišti mezi dětským řvaním, že nevíš, jak moc jí to dere. 

Offline continuity
43012 příspěvků moje polička 15. listopadu 2023 12:26

notna no já se vždy, ale opravdu vždy sama sebe zeptam, co se mám z té krize naučit ja. Proč mi zrovna tohle tak strašné vadí. A ono kolikrát pomůže už jenom to pojmenovat. 

Offline Pinot Noir
29858 příspěvků moje polička 15. listopadu 2023 12:29

Tady z té diskuze je jasné, že ty zkušenosti a osobní nastavení jsou nepřenosné. Každá řeší, co ji zrovna trápí, domácí uspořádání, na které si jedna stěžuje, je pro jinou nedostižný ideál, co jedna řeší s odporem, druhou baví. Jedna řeší mentální zátěž, jedna nevyspání, jedna chybějící podporu rodiny, já třeba nemožnost víc pracovat... Ale jestli nás tu někdo vnímá jako jednolitou masu a čte ty příspěvky jako proud stížností jakési "současné matky", tak pak jo, můžeme se zdát jako hrozně ufňukaná osoba.

Offline Karja
44632 příspěvků moje polička 15. listopadu 2023 12:30

999 Jo, se totiž vyrojily takový ty "správnosti" co generují hrozně moc práce. Třeba žádný lehátko, minimum televize, neposazovat dítě, když nesedí, nevodit za ruce...a ještě by se na x věcí přišlo. A to já dodržovala, i když ty děti byly spokojenější vsedě, i když v tom lehátku víc viděly, tak já to nedělala no. A na to se nemusí ani číst instagramy, ty dnešní pediatričky, fyzioterapeutky jsou prostě nadupaný taky:-D

Offline Karja
44632 příspěvků moje polička 15. listopadu 2023 12:31

Pinot Noir Přitom jsme jako hrozně šikovný!:-D 

Offline 999
19808 příspěvků moje polička 15. listopadu 2023 12:39

Karja Sezení měla matka určitě v záloze, ale malej si sám sedl v šesti měsících, takže dobrý. Teď jede kolovrátek o ohrádce...

Offline letfenixa
10865 příspěvků moje polička 15. listopadu 2023 12:39

notna naše dieťa nebolo vymodlene,  ale aj tak som za neho neskutocne vďačná a niekedy si pripomínam, že hlavne že je a zdravé. A niekedy by som ho roztrhla na 1000 kúskov a odišla na Mallorcu. 

Offline continuity
43012 příspěvků moje polička 15. listopadu 2023 12:41

Karja no a pak vyndas z trouby tohle.

Přitom je to záležitost pro začátečníky. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 15. listopadu 2023 12:42

999 to už je mu šest měsíců? To nevěřím, vždyť se nedávno narodil No je fakt, že náš má zítra měsíc, tomu se taky nechce věřit.

Offline notna
9425 příspěvků moje polička 15. listopadu 2023 12:43
Reakce na continuity:

notna no já se vždy, ale opravdu vždy sama sebe zeptam, co se mám z té krize naučit ja. Proč mi zrovna tohle tak strašné vadí. A ono kolikrát pomůže už jenom to pojmenovat. 

​Podle toho, jak tu píšeš, tě považuji za velmi racionální povahu. Jako můj muž. Já to obdivuju. Já ač to racionální uvažování mám taky a i to vědomě identifikuju, když se mi do toho začnou plést moje vnitřní běsy, které mám, tak není úplně jednoduché se přiklonit v chování a vyhodnocování k té racionalitě. Nevím, jestli je to srozumitelné. Ale prostě nemám to tak jednoduché v rozhodování a konání. Hlavně o sobě dost pochybuji a nemyslím si, že vím všechno nejlíp, takže se mi do toho všeho ještě plete milion dalších pohledů na věc a názorů. Se dokážu vnitřně dost hádat. Takže vyvodit ze stejně položených otázek bude u nás dvou značně odlišné v čase. Já než se vším prohrabu a najdu fakt upřímnou odpověď od sebe sama, trvá to věčnost :-) Což může mít vliv na trvání té krize nebo na správné rozhodnutí v daný okamžik. jak už jsem psala výše. Zpětně vím taky všechno nejlíp :-)

Offline Karja
44632 příspěvků moje polička 15. listopadu 2023 12:44

continuity Tak ty máš v hlavě, nemusíš mít v rukách:-D. Bys taky chtěla mít všechno.

999 No vidíš to, ohrádka, to jsem zapomněla, no to by na tebe dneska pediatra koukala jak zjara, kdyby tam bylo dítě běžně:-D

Offline Potrefenáhusa
38822 příspěvků moje polička 15. listopadu 2023 12:48

Evaeva ona nesla vůbec večer položit, okamžitě byla vzhůru a nanovo. Zatímco přes den tuhla sama i na zemi pod hrazdickou, večer byla nekompromisní. Už v porodnici, kdy jsem ji takhle pokládala do půl 4 do rána, protože do postele ji vzít neslo, jsem si rikala A doprdele 

Offline 999
19808 příspěvků moje polička 15. listopadu 2023 12:52

Evaeva Bude mu osm :-)).

Online viktorka_od splavu
49270 příspěvků moje polička 15. listopadu 2023 12:53

Karja neter v ohradce vyrostla, kvuli psovi. takze ohradky frci furt:-)) (akorat mela asi 3 spojene, pres pul obyvaku)

999 me by zajimalo, jak je mozne, ze tadyty zhuverilosti (tahani za ruce, posazovani..) se furt tahnou, tady to dokonce cpe bezdetna ctyricetileta kolegyne vyvdane snasepritom uz moje maminka ty kecy mela za zly moji babicce z vesnice z tatovy strany, v 70. letech uz vedela, co jsou to za kraviny

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 15. listopadu 2023 12:55

notna Aha, nemohl vystřídat. No já měla jednu sousedku, spolumatku a ta teda v půl roce zkolabovala a byla v nemocnici asi týden, taky z nevyspání, dehydratace, celkové vyčerpání. Ten tatík teda zůstal doma, protože měli starší kousek školkovej a flašku se používat naučil. Ale asi to nejde vždy. 

Offline continuity
43012 příspěvků moje polička 15. listopadu 2023 12:55

notna

Tak jestli to vyznělo, že pro mě je to hledání odpovědí nějaké jednoduché, tak to opravdu neni, kolikrát to stojí i hodně bezesných noci.  Speciálně u těch racionálních povah je problém rozpojení mezi emocemi a racionální psychikou. Taky není o co stát a i když se snažím na to myslet.

A taky si říkám, jestli přesně tohle není věc, co mě má to mladší dítě naučit. 

Offline continuity
43012 příspěvků moje polička 15. listopadu 2023 12:57

Pinot Noir napsala jsi to moc hezky.

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 15. listopadu 2023 13:00

Karja Ne to si pleteš s wellnes u rodičů, kdy mi švagrová s tříletou dcerkou dělaly společnost. Každopádně já jsem otevřená každému názoru, za všech okolností, což tady moc nejede. Hned jsem chytrá, agresivní, což mi jako názor někoho nevadí, proto jsem psala, že jsme byly víc v pohodě generace.

Offline dzizisketa
8949 příspěvků moje polička 15. listopadu 2023 13:06
Reakce na Kan:

notna Aha, nemohl vystřídat. No já měla jednu sousedku, spolumatku a ta teda v půl roce zkolabovala a byla v nemocnici asi týden, taky z nevyspání, dehydratace, celkové vyčerpání. Ten tatík teda zůstal doma, protože měli starší kousek školkovej a flašku se používat naučil. Ale asi to nejde vždy. 

​Krásný příklad otevřenosti.