Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Pinot Noir
29886 příspěvků moje polička 27. prosince 2021 11:33
Reakce na Mrakoplas:

Díky, kúpim tu dopravu. Ale čo tak pozerám, veľký výber nie je a polovica z toho je naprd..už ľutujem toľko peňazí za to pero (máme dve, inak by sa furt hádali), v podstate to moc nevyužijú, keď sú tie knihy také slabé.

​Ale ne, nejsou. Nelituj. U nás ještě frčí ty malé knížky Doprava, Hasič, Policista. Když byl Ríša menší, tak i to Hravé učení. A Svět zvířat je taky hezky udělaná. Taky máme Moje první čísla, z toho si Ríša pouští jen vybrané texty, ale občas hrajeme hru, která je uvnitř - typ Člověče, nezlob se, na vybraných políčkách tužka řekne, co má hráč dělat. Jo a Zvukové pexeso se využívá, sice ne jako pexeso, ale jen na pouštění zvuků, ale to je jedno, hlavně, že zabaví.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 27. prosince 2021 11:44

Karja a zkusit to, že už je velká a někdy musí dělat i věci, co nechce. Že potřebuješ uklidnit/odpočinout/co já vím?

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 27. prosince 2021 12:10

Pinot Noir díky, Svet zvierat baví mladšieho. Starší si v tom Človek a príroda pusta dokola len nejaký kvíz/hru, je niektorá kniha, kde je ich viac? A tie malé knižky by boli ešte aj pre staršieho, či už je na to veľký?

Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 27. prosince 2021 12:14

Mrakoplas mě přijde ještě dobrá Kdyz roboti brebenti. Nevím jak pro starší, ale u nás má úspěch, jsou tam chytlave písničky, dost zvuků,  kvízy    

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 27. prosince 2021 13:24

Mrakoplas spousta těch malých knížek byla 5+, jak jsem koukala. My máme popeláře, řekla bych, že věkem je pro oba dobrý, ale nijak extra je nezaujal.

Sairon ty roboty chtěl syn, ale jen kvůli těm robotům:) Takže je dobrá, jo?

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 27. prosince 2021 13:44

Mrakoplas u nás frčí Staré pověsti české, ZOO, První čísla, Perníková chaloupka, Barvy a tvary, a z těch malých Denní činnosti, Léto.

Nefrčí Hravé učení, Domácí zvířátka, My first English. Zpívánky byly moc oblíbené kolem mezi druhým a třetím rokem, teď už ne. Měli jsme půjčené České dějiny a Českou republiku, a to mě nijak nezaujalo, hlavně ty Dějiny měly přísernou grafiku (ale byly už starší, nevím, jestli to třeba mezitím nepřepracovali).

Offline žluťásek
8862 příspěvků moje polička 27. prosince 2021 14:10

My jsme měli ještě půjčené ještě Už vím jak, ta mi přišla docela fajn.

Ale popravdě já to využívám jako čas pro sebe, když potřebuju pracovat, takže ty knihy vlastně moc prozkoumané nemám. Spolu si čteme lepší :) 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 27. prosince 2021 14:17

žluťásek mě to přijde jako úplně jiná aktivita, čtení je úplně jiné než ta tužka. Kluci teda mají hodně rádi ty zvuky, jak v dopravě i jinde, nebo písničky. Tužku máme jen jednu, z toho je vidět, že to není nejvytíženější hračka:)

Offline žluťásek
8862 příspěvků moje polička 27. prosince 2021 14:23

Evaeva jj, souhlasím. Syn taky nejvíc pouští zvuky, i všechny ty písničky má rád. Některý jsou trochu blbý

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 27. prosince 2021 14:33

Vrátili jsme se od švagrů a moje neteř nedostala od Ježíška co si napsala, je mi jí úplně líto. Chápu, že noťas pro druháka je asi brzo, ale ona do poslední chvíle věřila, dokonce si to pojistila a všem babičkám napsala dopis Ježíškovi s prosbou o noťas. Švagrová říkala, že i slzičky byly.

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 27. prosince 2021 14:42

Toto je mozno skor do priznani, ale ja sa uz tak neviem dockat, kedy bude Olivia vacsia a interaktivnejsia...Toto novorodenecke obdobie je pre mna o nicom, len kojim, prebalujem, chvilu nosim a potom sa snazim nejak uspat (co teda nie vzdy vychadza, vcera moje novorodena spalo len 9 hodin z 24 ). Je pravda, ze kevy som ju mala prvu, tak si uzivam, ze je kludna, pekne sa koji a moc neplace, citala by som si pri nej v posteli a tak, ale tym, ze sa musim venovat aj starsiemu leb prebieham od malej k vacsiemu a nik nie je spokojny. A teda ezte ju ani nie som schopna maviazat do satky, nosic jej je velky, takze sme este neboli von, preotoze je u nas stale pod nulou co mi na nie uplne aklimatizovaneho novorodenca do kociara pride ako moc zima. Takze sa von dostanem na 15-20 mindut denne so psom. Ale dnes sme to vencenie zvladli spolocne s Arturom, to bolo tak super tych 20 minut co sme mali len pre seba...fakt mi chyba ten cas straveny len a len s nim a spolocne vylety s kamaratmi a och detmi.

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 27. prosince 2021 14:43

Kan ach to je smutne, rodicom sa etse na notebook zda mala?

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 27. prosince 2021 14:47

DrowRanger chápu tě, mě mimina taky moc nebavíU druhého mi paradoxně přítomnost staršího pomáhala, měla jsem pocit nějakého náplnění či jak to říct aspoň s ním. Ale vydrž, těch pár měsíců uteče jako voda a brzy s Arturem k nějaké vzájemné interakci dospějí, až se budeš rozplývat dojetím

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 27. prosince 2021 14:49

žluťásek jo, ty písničky jsou trošku hloupé, slova i hudba. Ale když to porovnám třeba se Štítkem a poupěnkou, mohlo by být hůř

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 27. prosince 2021 14:54

DrowRanger no tak to se mi zdá taky, ale my jsme předpotopní domácnost, dcera nezná tablet, notebook bere jako věc výhradně k práci nás rodičů a mobil v jejím světě slouží k telefonování a prohlížení fotek.

Každopádně je to smutný, já bych korigovala přání už při psaní, ostatně jsem to udělala i letos, dcera si chtěla napsat o lyže, ale já jsem si byla jistá, že je určitě nedostane.

Jinak tobě držím palce, já měla úplně zlaté mimino a i tak jsem ty první týdny moc nechápala. Jako co na tom přebalování/krmení/chování kdo má?

Offline Candance
5633 příspěvků moje polička 27. prosince 2021 15:03

Kan a ona si myslí, že to nosí Ježišek?

Pokud ano,tak bych to korigovala už při psaní. Jinak jí to vysvetlila. Ale chápu, že teď je to smutné 

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 27. prosince 2021 15:45

DrowRanger Jo, jednak asi malá a taky asi aby tam netrávila moc času. Vloni s ní dělali online školu a měli problém potom zaklapnout a jít třeba ven.

Candance Ona na Ježíška věří, moc už si teda nehraje s hračkama, spíš na něco a jako. Taky bych to asi utla už při psaní a nebo řekla, ať si napíše náhradní věc, kdyby jako Ježíšek nepořídil. Líto mi jí teda je.

Offline Candance
5633 příspěvků moje polička 27. prosince 2021 15:54

Kan ona je ale jeste malá na vlastní ntb. Aspoň podle mého názoru. To se melo resit už u psaní. Oni totiž fakt věří, že Ježíšek přinese všechno. (Např.koně).

Ja kvůli nevymluvenému přání kupovala ploutev pro mořskou pannu. Ja se to teda letos nesnažila moc vymluvit, protoze jsem neměla jiný wau nápad a dcera nic jiné nechtěla.

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 27. prosince 2021 16:29

Mohučanka inak ja teda nech nezniemnako krkavcia matka, tak oproti synovi fakt mam tie poxity lasky, aj sa na malu zamilovane divam (vacsinu casu, dnes ked bola od stvrtej do siestej hore som priliv lasky nejak necitila ), ale fakt do toho pol roka je to ore mna nuda. So synom am to vlastne zacalo bavit niekde okolo toho roka a pol, od dvoxh to uz bol maly partak a teraz je to uplne skvele, uz sa tesim, ked tu bude aj Olivia pobiehat, dzavotat a vymyslat (vkladam ro nej nadeje, ze zacne rozpravat skor ako Artur, kedze je baba).

A teda pre pobavenie, vcera sme sa s muzom zamyslali, kde mame este dake veci pre dieta a som sa smiala pri porovnani starostlivosti o orve a druhe dieta: primrpvom som cele sestonedelie zehlila plienky a pidioblecenie, kazdy den drhla kupelnu, kazdy den sme varili z hyper zdravých surovín a nic nezdrave mi nesmelo cez prah. Pri druhom ju hned medzi dverami vyoblizoval pes, muz ju omylom hned druhy den pri kupani utrel psim uterakom, plienky leb periem a trochu v ruke pozmolim nech nie su tvrde. Artur jej dal minule omylom hlavicku (slabu) , ja som ju suchla o zarubnu (muz sa priznal, ze tiez)...no rastie nam tu odolny kaskader .

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 27. prosince 2021 16:31

Kan to jenoravda, muz teraz ako bol smmalym sam mu pustal videa na youtube a teraz mam velky problem mu to nejak vyhovorit. Vkuse na to cuci...