Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline viktorka_od splavu
49257 příspěvků moje polička 05. května 2020 08:47

MP Meri neni to normalni a muze to byt dost nebezpecny, ale tva volba. neni moc zemi na svete, kde muzes jit bez obav do lesa aniz by tam cekala nejaka zvirata pred kteryma se musis mit na pozoru 

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 05. května 2020 09:07

viktorka_od splavu No ale co s tím, já nemám pocit, že by to byla moje volba. Já fakt chytím klíště všude, do lesa třeba prakticky nechodím, u mě stačí i pobyt v parku nebo grilovačka, už jsem tu psala, že jedinou boreliozu v zivote jsem chytla v Praze. Prohlížím sebe i dítě, beru to repelentní Béčko a pokud jsme na zahradě, jednou za den stříkám repeletem, víckrát fakt nechci, vždyť je to strašný svinstvo, abych se tím stříkala xkrát denně třičtvrtě roku. Dlouhej rukáv taky není řešení, kromě toho, že bych se většinu roku upekla, tak tenhle víkend jsem byla na zahradě v triku s dlouhym, svetru a softshellce, jsem si dost jistá, že jsem se nesvlíkala, jelikož byla kosa jak blázen a stejně jsem včera našla klíště v podpaždí. 

49257 příspěvků moje polička 05. května 2020 09:10

MP Meri dobry jsou repelenty na odevy, prave pro tyhle prilezitosti idealni. a repelenty nejsou vsechny stejne. ty na kuzi mi taky nedelaji moc dobre na psychiku;-) o to vic impregnuju boty, ponozky.. repelent co se nedava primo na kuzi muze byt silnejsi. vlvem pos.. pravidel eu uz ty bezne drogerkove snad nemaji zadny ucinek ja chapu ze je to pech kdyz na tebe takhle jdou, ale udelala bych maximum. 

Offline 711990
18317 příspěvků moje polička 05. května 2020 09:11

Kdyz uz jsme u kodu, Karja chtela kupovat Karcher, takze kod je ANDULA20 :)

Offline Pinot Noir
29850 příspěvků moje polička 05. května 2020 09:12

Přiznám se, že jsem nikdy v životě na sebe ani na dítě nepoužila repelent.

Offline 711990
18317 příspěvků moje polička 05. května 2020 09:14

Evaeva mne se ty Minipedie prave nelibej:( a sambo je uplne knizni kritik, takze pres nej neprojde jeste vic veci. Ma nejakej plan, jak bude Tondovi peclive vyvirat knihy

MP Meri tyjo ja mela kliste jednou! A sla sem si vydyndat do nemocnice test na encefalitidu. Az tak se jich bojim. Predstava ze ho bude mit Tonda me uplne desi.

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 05. května 2020 09:21

Pinot Noir A tak šup, walk of shame ! Tak na vás asi nejdou, no

711990 Já je fakt úplně NESNÁŠIM, stejně jako komáry, děsně se všeho tohohle svinstva štítim. Ale jak píšu, na mě prostě jdou, musela bych se fakt asi zavřít na celej život v bytě. Natřít boty repelentem můžu možná teď, ale sandálky asi těžko. Malej měl první už loni, cca v 6 měsících, málem jsem se pozvracela hnusem, hysterická jsem byla taky slušně, ale beru to jako nutný zlo, do nemocnice pokaždý fakt nemůžu, to bych tam byla třikrát do měsíce minimálně. 

Offline 711990
18317 příspěvků moje polička 05. května 2020 09:23

MP Meri No jasny, to podle me clovek moc neovlivni. Nebo teda ja moc do lesa nechodim, zahradu nemame....proste se budu modlit ke klistecimu bohu, aby byl milostivy a usetril naspredstavuju si ho jako Akkütlixe z Mycelia

Offline Aranel
6592 příspěvků moje polička 05. května 2020 09:32

Karja Klíště na víčku??! Chudák malá jak se to vyndavá?

Offline rasaNori
8831 příspěvků moje polička 05. května 2020 09:43

Aranel blbe, kamaradi se synem taky jeli na pohotovost radsi.

MP Meri na to pomaha pes, vetsinu posbira on a dite prubezne prohlizim. 

Offline katkas
257 příspěvků moje polička 05. května 2020 09:51

Trávíme venku hodně času, klíšťata nesnáším, repelenty mi na malé dítě přijdou zlo. Když jsem to řešila s pediatrou, uklidnilo mne, že nikdy neviděla encefalitidu u malého dítěte (tenkrát bylo malé půl roku). A jak encefalitida i borelioza mají u malých dětí většinou mírnější průběh. Hodně důležité pro snížení rizika nákazy je to klíště vyndat co nejdřív. Jinak docela nám fungují repelentní náramky, občas kapu na oblečení levandulový a citronela olej. 

Offline Mohučanka
7361 příspěvků moje polička 05. května 2020 09:56

Já jsem empirickým výzkumem došla k závěru, že někteří klíšťatům chutnají víc, jiní méně. Je to teda výzkum prováděný u koček, ale věřím, že to platí i na lidi. 

(Klíšťata nenávidím.)

Offline Potrefenáhusa
38796 příspěvků moje polička 05. května 2020 09:56

Klíšťata nesnasim, přestože jich ze psu už 20 let vyndavam a sundavam snad desítky denně, měla jsem za těch dvacet let asi dvě. Jedno z těch dvou v zari po procházce kolem rozmberka poslední den dovoleny v dlouhých kalhotách .... a modleni k akutlixovi bohužel nepomohlo

Online Evaeva
příspěvků moje polička 05. května 2020 09:58

711990 jasně, to je otázka vkusu. Mě se právě líbí, já zas nemám ráda jiný. Na dětské knihy jsem taky celkem kritická, dost mi vadí třeba hloupé nebo jinak divné říkanky.

Offline Mohučanka
7361 příspěvků moje polička 05. května 2020 09:58

Jinak na malé dítě jsem používala krém s výtažkem z levandule, měli to v dm. Hrozně hezky mi to vonělo a asi to i fungovalo. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 05. května 2020 10:00

Mohučanka tak to určitě je. Například obě moje ségry jsou slušné lapače na hmyz. Pokud je v pokoji komár a jedna z nich, ostatní jsou uchráněni a ony mají asi 1000 štípanců.

Offline rasaNori
8831 příspěvků moje polička 05. května 2020 10:00

Mohučanka zajimave je ze spim li ja a vedle me muz, tak me komar v loznici sezere zaziva, zatimco jeho si ani nevsimne, ale klistata naopak. Pokazde si ze skal donese, zatimco ja (tuk tuk na drevo) nic... 

Offline Karja
44613 příspěvků moje polička 05. května 2020 10:24

711990 No, ma ho ze zahrady, ktera je dost kultivovana (trávnicek, kura, sklanicky)  Ono kdyz prsi a je teplo tak jsou proste i na tech zahradach. Netreba z toho delat drama, Tonda urcite klistata mit bude a testovat ho po kazdem nebudes. Apis me mrzelo, ze ho mela zapite fakt dlouho, jsem si myslela, ze je to jecne zrno, bylo to pidikliste, doktor ho musel dat pod mikroskop aby to potvrdil a bylo fakt na te hrane spodniho vicka mezi rasami.....

Offline Karja
44613 příspěvků moje polička 05. května 2020 10:27

Aranel Hele normalne znehybnis dite (zabalili ji do prosteradla jak mumii) a ja ji objimala jak nohama, tak rukama a lekar to na druhej pokus vzal pinzetou jak nic. My jsme na to znehybnovani zvykli i u beznejsich vykonu, takze me to nejak nerozhodilo:-D. 

49257 příspěvků moje polička 05. května 2020 10:28

Karja lepsi je testovat to kliste 711990 katkas proti encefalitide se da ockovat a u deti je relativne min nebezpecna. o borelioze bych to teda netvrdila:-/