Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Potrefenáhusa
39139 příspěvků moje polička 18. zaří 2026 08:30

Gatita Naši delaj zatim jen čárky, číslice se ve školce neučí, takže podle mě neni pravda, ze to většina umí (naše taky píše něco obráceně, ale podle me se to jeste ve škole vubec neučili) 

Offline dzizisketa
9068 příspěvků moje polička 18. zaří 2026 08:33

Rosťa občas něco napíše obráceně ještě teď, tento týden například dva otazníky.

Číslice určitě začali trénovat až později, nejřív dělali puntíky, čárky a vybarvovali čtverečky apod.

Offline Gatita
8744 příspěvků moje polička 18. zaří 2026 08:39

Potrefenáhusa já doufám, že to byl jen pokusný úkol. Muž mi pak řekl, že jsme to vůbec dělat neměli, že takhle si bude učitelka akorát myslet, že to zvládáme:) 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 18. zaří 2026 08:44

Gatita muž je dobrý

Offline notna
9619 příspěvků moje polička 18. zaří 2026 09:10
Reakce na Evaeva:

Gatita já kotníkové pohorky úplně nesnáším, takže se mu nedivím

Ty Superfity se mi líbí, škoda, že nejsou širší.

​Superfity, pokud se něco nezměnilo, se vyrábí ve třech šířkách. Pred lety, kdyz jsme je kupovali dceři, tak se standardně prodávala ta střední šíře. Ale objednat přes web nebo domluvit v obchode se dalo i na úzké nebo široké. Nebo objednat přímo na jejich webu. Nas několik let zachraňovala ta úzká řada. Je ale možný, že už je to jinak. 

Offline Pinot Noir
30175 příspěvků moje polička 18. zaří 2026 09:13

Gatita to je podivné, s tím úkolem. Touhle dobou se v první třídě s číslicemi ještě nepracuje, jak píší ostatní, zatím se počítají puntíky a obrázky.

Online continuity
43929 příspěvků moje polička 18. zaří 2026 09:16

Gatita jinak pro tyhle situace jsou výhodné ty rodičovské Whatsapp skupiny, kde se domluvíte, že na tohle dáte učitelce zpětnou vazbu nebo to prostě neudelate. 

Online continuity
43929 příspěvků moje polička 18. zaří 2026 09:16

Gatita jinak pro tyhle situace jsou výhodné ty rodičovské Whatsapp skupiny, kde se domluvíte, že na tohle dáte učitelce zpětnou vazbu nebo to prostě neudelate. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 18. zaří 2026 09:22

notna ty bf určitě ve více šířkách nedělají, mají zatím pár modelů na jednom "kopytu".

Offline Potrefenáhusa
39139 příspěvků moje polička 18. zaří 2026 09:30

Evaeva mne by se ty bf goretexovy superfity hrozně libily, ale jsou fakt hodne uzky.  

notna Pred par lety jsem ty nebf W hledala, ale je to hodne nedostatkovy zboží, myslim, ze se k nam ani standardně nedovážej a co jsem kdysi našla v nejaky diskuzi zoufalých rodičů deti se širokýma nohama jeste před barefoot boomem, jsou i ty uzky, spis jsou prostornější na vyšší nart (to zrovna my uplne nepotrebujem)  

Offline notna
9619 příspěvků moje polička 18. zaří 2026 10:54

Potrefenáhusa EvaevaJj, moje zkušenosti jsou už letité a taky jsme řešili opačný problém. Tehdy krom těch tří šírek měli i výbornou kvalitu. Prala jsem je běžně v pračce a byli pořád jako nové a pak je vždycky i prodala. Akorát zimní měli ten vnitřní kožíšek sešlapaný. A goretexové zvládli brodění v kalužích a další extrémy, pokud to nenateklo vrchem. 

Offline Potrefenáhusa
39139 příspěvků moje polička 18. zaří 2026 11:00

notna Jj, ta nabídka bot se strašně změnila, hodně narostla, i proti tomu, když jsem prvni boty zacala pro dítě hledat ja ... 

Online continuity
43929 příspěvků moje polička 18. zaří 2026 11:23

notnajá jsem taky byla se superfity strašně spokojená. Opravdu nikdy něm neprotekly, holky je měly jako jediné boty na zimu a do hor. (Natečení vrchem jsem bránila návleky, které do sněhu a břečky fasovaly automaticky). 

Offline notna
9619 příspěvků moje polička 18. zaří 2026 11:32

continuity Přesně. Když jsem zjistila, jak dobré jsou, přestala jsem kupovat záloží boty na hory.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 18. zaří 2026 12:36

notna já já vím, ségra je taky nosila. Škoda, že ty bf nemají i širší.

Offline Potrefenáhusa
39139 příspěvků moje polička 18. zaří 2026 13:15

Evaeva ja ted na zkoušku koupila ty dekacovy, potrebuju boty do humusu v průběhu týdne, kdy se bojim, ze školní nestihnou uschnout, deti ve skautu to nosí z 90%, kupodivu ta sirka není uplne zlá, minimálně palcová hrana vlozky neubíhá dovnitr, ale rychle se svazujou - ja teda se svým tvarem nohy nemam vůbec problém s palcema, ale ty do krve oryty maličky teda skoro z každých bot, tak uvidíme 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 18. zaří 2026 13:23

Potrefenáhusa ale jsou hrozně neohebné, ne? Pro děti bych radši měkčí, nosí ty trekovky docela dost. Škoda, protože jinak mi přijdou fajn. 

Offline Potrefenáhusa
39139 příspěvků moje polička 18. zaří 2026 13:28

Evaeva jsou, asi stejně jak novy keeny, ja nepočítám s denním nošením, kupuju membránový frodda, ale z toho lesa chodivaj obalený bahnem, na denní nošení bych je nekoupila 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 18. zaří 2026 13:36

Potrefenáhusa chápu. Já kupovala ty na cnx podrážce, ty jsou měkčí. Oni je taky nenosí na každodenní denní bázi, ale na výlety, když trochu prší a tak, také se to docela nasčítá.

Offline Potrefenáhusa
39139 příspěvků moje polička 18. zaří 2026 13:49

Evaeva no je kupovala ty ridge flex, ony vypadaly tvrde, ale byly dobre ohebny i do torze, taky uz je myslim nedelaj? A starsi jsem loni koupila keen tread rover a kromě toho, ze promokly, tak byt na cnx, byly hrozne tvrdy a nezměkly, chodila v tom jak koza na ledě