Pinot Noir Viktor je pasak! Ucitelka by mohla mit vic pochopeni, snad uz si mohla vsimnout, ze nove veci ho stresuji.
Vše o těhotenství a dětech
Evaeva tak víš co, kromě něj je tam jen šest dalších dětí a dvě z nich se jmenují Ema.
. Ale ta zbývající čtyři jména byla zas pro něj úplně nová, nikdo se tak ve školce nejmenoval, takže jemu trvá si je zapamatovat, musí každé slovo slyšet, vyslovit a nejlíp přečíst několikrát, než se mu to zapíše.
Pinot Noir To je fajn!! (Knížky)
Pinot Noir smekám přede vším, ale to, že zná jména je pro mě velmi vtipný ve srovnání s mými dětmi. Dcera ví příjmení možná tak u půlky dětí ve třídě a neví ani u vlastních kamarádek. Prý jak to má vědět.
(4. třída).
A u syna si nejsem jistá, jestli zná všechny holky ve třídě křestním jménem. (6. třída, byli spolu už loni).
Ještě mám dva dotazy do pléna:
* píšou se na ZŠ nějaké srovnávací testy v rámci republiky? Syn teď v šesté třídě píše po 14 dnech od zavatku školního roku srovnávací test v rámci Bavorska z matiky a němčiny. V sedmičce se píše z angličtiny. Je to na známky, všichni píšou v určený den a čas.
* jak jsou v učebnách rozmístěné stoly? Na základce (1. -4. třída) nikdy ani jeden nikdy neměl klasiku, co si pamatuju z vlastních školních let, tzn. tři rady po dvou u stolku. Na pokračovací mají stolky jednotlivě, vzadu jsou třeba dva vedle sebe, pak čtyři vedle sebe a pak jeden. Uprostřed místnosti jsou skříňky s pracovními materiály, někteří sedí i zády k oknu.
Tabea Mam teda prvňáčky, ale sedí po čtyřech, dvě dvojice naproti sobě. Říkají tomu hnízda nebo centra aktivit, ve třídě jsou hnízda celkem čtyři, jedno teda po pěti dětech.
Tabea nase prvnacka ma ty klasicke lavice, tri rady po peti lavicich pro dva, vepredu tabule.
Tabea závisí asi od školy, na ZŠ byly lavice ve dvou řadách po tři nebo čtyři. Přišlo mi to o dost nepraktické, ale děti to neřešily. Teď na gymplu už mají klasiku kromě laborek.
Srovnávací testy se dělají, pokud někdo škole zaplatí Scio testování. Typicky zřizovatel, ale povinné to není. Zítra zrovna píšou v prváku střední cermat. Každopádně není to většinou na známky.
Ono to není moc dobře, že se to nedela plošně, protože klasifikace není příliš srovnatelná mezi školami. mluví se kazdopadne o tom, že by se udelalo alespoň testování na výstupu z devítky a rovnou by se to dalo použít pro přijímací rizeni.
Na Slovensku se myslím testuje plošně na výstupu ze ZŠ letfenixa ?
Tabea R. dělal loni nějaké srovnávací testy Kalibro, ale pochopila jsem to tak, že jsou nejen dobrovolné, ale ještě za ně škola platí, takže se účastní školy, které si věří a chtějí se výsledkem prezentovat.
A v obou školách mají od první třídy samostatné stolky pro jednoho.
Tabea U nás na základce nějake dělali loni, měla jsem pocit, že to byla nějaká celostatní akce (byly to sedmičky). A starší myslím taky něco psal (devítka).
Jakou aplikaci mám použít, když chci synovi nastavit TÝDENNÍ limit na tabletu.
U nás všechny aplikace selhaly. Nejvíc se mi osvědčilo ten krám mít zavřený v šuplíku a vydávat z ruky do ruky. A pak ho zas do šuplíku zavřít. Dělám to s notebookem (tablet nemáme).To jsem ti moc neporadila, viď:)
Hlavní problém byl v tom, že jsme neuměli vychytat příděl času na jednotlivé aplikace a zařízení. Takže se stále licitovalo o prodlužování, protože sledování bakalářů nebo online lekce angličtiny mu ten limit vyčerpávalo taky. To beru. Ale blbý u nás je, že paření má absolutní prioritu před vším, takže dokud zbývá limit, musí se vyčerpat okamžitě, a když se vyčerpá, tak se dostaví tak blbá nálada, že máme doma dusno po zbytek dne. Tak mám ntb ve štrozoku a přiděluji zcela netransparentně dle svého rodičovského uvážení, když se to prostě zrovna hodí (není lepší program, máme za sebou náročný den, máme hotové povinnosti)
. Ale optimální řešení to také není...
Tabea u nás mají obě děti klasiku. Hnízda dělají dle potřeby, řekla bych tak jednou týdně. Ale část hodiny tráví mimo lavice, vzadu mají koberec nebo na chodbě.
brrr existuje ještě celostátní testování školní inspekce, ale z toho nemá dítě individuální výsledky. Používá se to jen pro srovnání škol a ještě ani tohle není veřejné. Ty Scio testy dostalo dítě do ruky svůj výsledek, srovnání s percentilem třídy a celého ročníku.
Měla jsem dokonce přístup na webové rozhraní a viděla konkrétní výsledky i doporučení co jí jde a co ne.
Gatita náš systém je celkem funkční. Tablet nebo TV mají po škole asi tak půl hodiny, pokud jdou do obědě domů, nově teda až po úkolech. A pak večer před spaním, max. půl hodiny, pokud mají vše hotové a jsou v pyžamech. Ty tablety se tu normálně povalují, bez dovolení to nezapnou.
Ale starší teď začíná být víc sám doma a chci to nějak nastavit. Zároveň se mi líbí ten týdenní limit, ale nemůžeme najít apku, která to umí. Syn nemá problém dodržovat pravidla, takže nepotřebuju nic, co odblokuje "mým otiskem prstu". Ty dny začínají být proměnlivější, takže už úplně nestačí říct mu, ať to za půl hodiny vypne. Nejlepší, co jsme zatím vymysleli, je nějaká dospělá apka má hlídání času na elektronice.
continuity Tak to byla spíš ta inspekce, nic jsme nedostali
Mám pocit, že zrovna loni probíhalo, v nějakém ročníku to velké celoevropské testování. Tak 14 dnů zpátky byly v médiích výsledky..
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY