žluťásek U nás učitelka na třídních schůzkách mluvila o tom, že chce po dětech, aby nejdřív snědly svačinu a až potom tu mňamku - až po chvíli mi došlo, že asi dostávají nějakou sladkost a naše dítě nic
ale nestěžuje si, tak to sama od sebe zavádět nebudu.
Vše o těhotenství a dětech
Myrtila já ňamky zavedla letos, občas dostanou bonbon nebo ovocný pásek.
Svačiny děláme večer, starší chce pečivo s goudou a k tomu mrkev a jabko. Mladší suchý rohlík se šunkou, ovoce a zelenina se vybírá asi z pěti druhů. Tolik k pestrosti ![]()
dzizisketa To jo, ale já teda nemám ráda, když je pečivo projeté přes ledničku....
Evaeva No u nás jely ze začátku domácí hrušky, dokud nedošly, od té doby jablko, jednou mrkev. Tolik k perstrosti ![]()
Karjajá ani já ty odležele oblozene chleby moc nemusím. I na výlet to obvykle balím zvlášť - vajíčka ve skořápce, šunku, salám, kus sýra a pečivo do zvláštního pytlíku.
Muž to má rád, tak maže, ale když to zbyde, jediný způsob jak to u nás udat je použit kontaktní gril.
Ja pečivo nemažu už roky, protože to, mizerové, odleželý z krabičky nejedli. A to ani ráno koupený. Každý den ráno krájím okurku, minipapriku. Mrkev, jablka. K tomu hrusky, hroznové víno, minirajcata, borůvky, švestky, ... a k tomu pohankový křupky pro mimina z Česka nebo kukuřičný chlebíček bez polevy. Občas muffin. Někdy to zmizí, někdy to jedí až doma. Přiznám se, že svačinu připravenou večer bych nechtěla jíst ani já.
Dcera myslim v družině něco odpoledne dostane. Buchtu na plech, ovoce, vločky s mlíkem. Ale oběd má až po jedné hodině.
Tabea u nás je to jednoduché, buď večer nebo vůbec
Já si na gymplu taky dělávala svačiny večer.
continuity dělám to jako ty. Akorát ty vajíčka někdy stihnu oloupat a dát extra do krabičky.
Hlavní je ale veliká krabice s ovocem a zeleninou. To jedou jak šroťák.
tak to bysme byli u nás tým "vůbec". ![]()
tak to bysme byli u nás tým "vůbec". ![]()
Tabea jo 2litrova krabice s nakrájeným ovocem zmizí vždy, ale nesmí tam být meloun, zjistila jsem letos, že ten není k jídlu už po pár hodinách v teple.
Tabea my normálně jíme i ten namazaný chleba na výletě a to dost s chutí. Nejí to akorát mladší, ten prostě nejí pečivo s máslem, jedno jak staré.
Vůbec nevím, jak kluci, ale já bych jako dítě měla ve škole hlad. Měla jsem ho i se svačinou ![]()
Myrtila já ty emco bez přidanýho cukru občas kupuju na výlet, ale na svačinu je to jednou za čas, rychle se to přejí (našemu dítěti), já jí je kupovala v létě na odpolední svačinu na příměšťák v lesní školce, jak jsou zvyklí fungovat jako LMŠ, tak tam maj na svačiny docela přísný pravidla - po dopolední svačině se odevzdá krabička do společnýho koše, at v ní zůstane cokoliv, už se to nejí, a na odpoledne museli mít jenom trvanlivý svačiny a pro mě to byl vymyslet na 14 dní docela problém, emco odpoledne každej den nechtěla, ořechový tyčinky, musli tyčinky ani ovocný hady nežere (ty jenom od cizích kvůli těm kartičkám)
se teda přiznám, že mě tu svačinu dopředu ani mazat nenapadlo, taky mi to přijde celkem hnusný, nebo oschlý jablko nebo mrkev z lednice
continuity kedlubna je taky taková horší. Jednou jsem ji dala dceři do krabičky do jeslí. Ona ji otevřela a učitelky začaly očuchávat děti, kdo potřebuje čistou plínu. ![]()
jo ale upekla jsem tuhle na svačinu perník (Maškrtnica
) a získala jsem ocenění od spolužačky jako máma, co skvěle vaří ![]()
Ja chystám svačiny taky vecer, uz tak vstávám ve 4.15, před čtvrtou kvůli svačinám vstávat nehodlam. Ale boxy nosí domu prázdný, radši se teda neptám, kdo to snědl.
Tabea ježiš ![]()
Potrefenáhusa já ovoce nebo zeleninu klidně dojím ještě večer. Jste všichni nějaký citlivý ![]()
Potrefenáhusa Tak to jsou hustý pravidla na ty svačinky, to bych asi taky tápala, co zabalit.
Jinak teda našemu dítěti ta svačina z lednice nevadí, už to rovnou nastrkám do krabičky, takže to neoschne, zároveň ovoce osuším, rohlík dám do folie, takže nic nevlhne - no nestěžuje si, naštěstí.
Svačinu chystám taky večer, ovoce a zelenina neoschnou, neb tam žádné nejsou.
Rohlík s máslem a šunkou v papírovém pytlíku s actimelem rovnou do krabičky, ráno jen přendám do batohu. Studené z lednice to poznat je, ale moc nevěřím, že někdy v půl jedenácté, kdy mají svačinu, někdo pozná, že ten včerejší rohlík je namazaný od půlnoci, nebo od šesti ráno.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY