Já dělám taky svačinu večer, pro sebe i pro dceru. Zelenina pokrájená večer (teda spíš o té půlnoci
) nevadí mně ani jí, to je hlavní složka svačiny. Pak tam mívá dupetky, pár dinosaurů a nějakou sladkou tyčku nebo sušenku. Někdy lyo ovoce, kešu, někdy minipytlíček medvídků.
Vše o těhotenství a dětech
Taky chystame svacinu vecer, rano jsem rada, ze se vykopem z bytu. Jeste najit mentalni kapacitu na vymysleni svaciny ![]()
Jablko si klidne dam i pak odpoledne na hristi, kdyz zbyde, a zavadne mi neprijde. Uznavam, ze tousty byly druhy den hnusny a gumovy, ale to by v te krabicce byly asi i ty z rana po par hodinach, takze tousty jsme vyradili. Ale kus buchty, nakrajene ovoce/zelenina, lyo ovoce a nebo par krupek jsou uplne v pohode. Nakrajim to pri chystani vecere a rovnou davam v tesnici krabicce do lednice, rano jen prehodim do tasky a dam vodu do lahve.
Spis me bavi, co se nam v krabicce pak vraci domu. Treba jednou cele baleni kinder bueno, vymenila ho za kus domaci buchty s tvarohem ![]()
A jedna holcicka pry nosi na svacinu kureci nugetky a namaci si je do kecupu. Tak ty by mi asi druhy den uz nechutnaly ![]()
Tak my máme za sebou první měsíc dojíždění. Když vyzvedávám po škole a jedu z domu, tak z domu zpět domů zabere tak 2 hodiny a 20 minut a vystřídám 6 dopravních prostředků. To je třikrát týdně a v tyto dny ráno jede do školy muž. Dvakrát týdně jedu ráno já, pak do kanclu a pak opět vyzvednout ve škole a domů, to strávím na cestě minimálně tři hodiny a vystřídám deset dopravních prostředků. ![]()
Naštěstí Viktora cestování fakt baví, takže klidně jedeme nějakou oklikou, aby poznal jinou linku autobusu/tramvaje a nové zastávky, takže už se stalo, že odpoledne jsme jeli domů i dvě hodiny! Což je super, kdyby to dojíždění mělo být s jeho odporem, bylo by to dost krušné. Jednou až dvakrát týdně si cestu domů obohatíme o návštěvu McDonalda.
Nejhorší je v tomto režimu plánování schůzek jak pracovních, tak různých doktorů atd. a nutnost každé vybočení z plánu okamžitě hlásit partnerovi, protože muž má dva home office týdně, ale týden předem je musí hlásit, a nás je zase v práci dvakrát tolik než židlí, takže se naopak nahlašujeme do kanceláře, aby se nesešlo moc lidí.
Jinak jak je krásně, tak to zatím jde. Horší to bude v zimě.
Takže máme jeden měsíc za sebou, teď ještě tak minimálně 70 dalších, než ho pustím samotného. ![]()
Zuzuli u nás jsou naopak tousty nejpopulárnější. Když je mají k večeři a tím pádem je můžou dostat i do svačiny, jsou nadšení. Mně nechutnají ani hned po upečení, tak to za sebe neposoudím.
Pinot Noir je obdivuhodné, jak to zvládáte. Já bych byla o dost víc nenadšená. Tolik hodin na cestě!
Pinot Noir ja ťa neskonale obdivujem ![]()
to se dá vydržet jen tehdy, když cesta je cíl. ![]()
Taky jsem dřív kvůli synovi jezdila cestou delší a komplikovanější, protože si potřeboval užít dopravních prostředků. A vlastně mu to zůstalo doteď.
Pinot Noir Fakt klobouk dolu ![]()
Ty jo svaciny, kupuju ted ty relax kapsy jako kase, to jede vsem, tvarohové kapsičky, ted jsem dělala na svačinu letni závitky s krevetama, občas dostanou sushi, někdy rohlik/housku/chleba, sem tam dostanou na kolečka fuet a mini parmezan, hlavně to chystám ráno u kafe, holky u toho snidaji a komentujou co by si praly. Chystám teda zásadně ráno.
A malý dítě začíná trénovat na samostatnou dojíždku z družiny do gymnastiky, starší uz jezdi sama na atletiku. A jsou fakt šikovný!
rasaNori kluci už kapsičky nechtějí ![]()
Pinot Noir klobouk dolu! A co Viktor a skola?
rasaNori Sushi mě zaujalo, se syrovou rybou? Nosí v termo krabičce? A motat po ránu sushi, to smekám.
Pinot Noir Ty bláho. A můžeš si třeba číst nebo něco poslouchat, když jedeš sama?
continuity Teplej meloun je divnej. Mně ukazovala žluťásek takovou vychytávku, maličký mrazicí vložky do těch krabiček se zeleninou, rozměr třeba jako 2 krabičky od sirek. Okurku a mrkev to udrželo v chladu ![]()
Souhlasím jinak s Karja , klidně si všechno nachystat do řady, ale krájet a mazat až ráno!
Jakou aplikaci mám použít, když chci synovi nastavit TÝDENNÍ limit na tabletu.
Aranelčtu si, nabušila jsem čtečku knížkami, které jsem pár let přikupovala, ale zatím nečetla. ![]()
No a někdy si čtu i když nejedu sama, ale riskuju sprdung od spoluobčanů dbajících na správnou péči o cizí děti. ![]()
Kokoska zdá se to dobré, první dny byly teda ve škole denně slzy kvůli nějakým nedorozuměním a nepochopením (typicky třeba situace: po skončení vyučování jdou do vedlejší třídy, která slouží jako družina, a Viktor tam nejde a jde se obouvat a odcházíme, ale do jejich třídy vešla jednou družinářka se zprávou, že v té vedlejší se něco připravuje, takže ještě mají zůstat ve své, a Viki se rozbrečí, protože z toho odvodí, že tam musí zůstat i on a nesmí domů - podobná nedorozumění jsou asi i teď, ale už asi čeká, co bude, a hned neřve). Poslední týden už vypráví, co dělali, co kdo říkal, kdo zlobil, kde byli, už zná všechny jménem, takže už tam nejde s takovým stresem. A říkal, že se chce s nimi učit číst M, A a L a počítat do pěti, přestože čte úplně normálně všechno a počítat umí líp než Richard, protože ho to prý baví. ![]()
Ale o družině zatím nechce ani slyšet.
Já mám ovšem trochu nepříjemný pocit výrazně chladnějšího chování učitelky od té doby, co jsem řekla, že nepojede na ten adaptační nocleh. Pevně doufám, že se ta odměřenost vztahuje jen na mě a ne na Viktora.
Pinot Noir To je super, zvládáš to fakt obdivuhodně, Viki teda taky!!! S učitelkou věřím, že to bude jen dočasné a myslím, že je to jen vůči tobě, že jsi jako nevyslysela její doporučení. A nebo to tam taky není třeba vůbec a nějak si to jen domýšlíš. Za pár dní se to utřese, tak jako tak;)
Pinot Noir zná všechny jména! To je borec
(Mladší zná pár nových dětí a starší všem říká kámo. I klukovi, co s ním chodí na kroužek už druhým rokem
).
Taky doufám, že s učitelkou je to dočasné. A hlavně, že to míří výhradně na tebe. Viky to zvládá skvěle!
Pinot Noir to víš, že by tu dítě vodil každý. Ale já bych tu cestu určitě nedokázala hodnotit tak pozitivně jako ty. A teda nechápu, jak k tomu pracuješ. Já mám školku deset minut daleko a za dopoledne zvládnu sotva tři hodiny.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY