Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 17. listopadu 2023 05:36

Garfie Náš mladej  je docela salámista, ale z těch věčných otázek všech, už víš kam půjdeš po základce, měl slušnej tik v očíčku. A co jsem tak slyšela kolem, tak spolužáci na tom byli podobně. My mu teda doma říkali, že to vždycky dopadne dobře a měli jsme pravdu.

Offline letfenixa
10863 příspěvků moje polička 17. listopadu 2023 06:22

Tabea Lukasko nemá žiadne. Ale keďže ho škola očividne baví, tak si vymýšľa úlohy sám plus ma šlabikar, pisanku a vyučuje babku. Dáva jej 3 a 5, že moc rozpráva.

Offline brrr
12332 příspěvků moje polička 17. listopadu 2023 07:30

Tabea U nás to občas bylo asi 20 minut řevu a 5 minut psaní úkolu. Jinak o starším jsem na nižším stupni nevěděla, to ostatně ani teď. S mladším jsme si zvykli, že dělá úkol, když piju kafe, občas chce něco zopakovat před písemnkou, ale v součtu to je třeba půl hodiny týdně.

Offline Pinot Noir
29857 příspěvků moje polička 17. listopadu 2023 07:32

Kan souhlasím, že to ptaní je hrozně otravný. Viděla jsem to na Ríšovi, jak na něj každý doslova útočil kvůli první třídě, kdyby jen ti, kdo ho dlouho neviděli, ale speciálně prarodiče, kteří ho vidí denně, se fakt každý den ptali, jak se těší, jestli má připravené věci, jestli se nebojí... . Regulérně jsem se bála, že mu to úplně znechutí. 

Offline Kokoska
34870 příspěvků moje polička 17. listopadu 2023 07:39

Pinot Noir jestli se neboji je obzvlast vypecenej dotaz. Do te doby dite nevedelo, ze by se bat mohlo nebo melo, tak ma o cem premyslet.

Offline letfenixa
10863 příspěvků moje polička 17. listopadu 2023 07:48

Kokoska presne! Kolegyňa tak pripravovala oboch synov na návštevu zubára, pozitívne a v deň návštevy ráno sa ich vlastný otec, dovtedy sa do to nezapajajuci,  spýtal, či sa neboja

Offline DruI
5577 příspěvků moje polička 17. listopadu 2023 07:55

Pinot Noir Tak já jsem letos v létě regulérně sprdla tchánovce, ať si nechaj od cesty kázání na téma jak bude dcera v první třídě trpět, když se kvůli něčemu začala rozčilovat a neuklidnila se hned jak jí řekli, že by se uklidnit měla. Dcera nastupuje do školy až za rok, ale očividně je zapotřebí jí tu školu znechutit v dostatečném předstihu

Offline Pinot Noir
29857 příspěvků moje polička 17. listopadu 2023 08:07

letfenixa tchán takhle děti zubařem strašil, že je to tam bude bolet. Když jsem to zjistila...Bohužel už to bylo vyřčeno, že jo. 

Offline Gatita
8619 příspěvků moje polička 17. listopadu 2023 08:18

Tabea syn mel v prvni tride ukoly denne. Par prikladu, precist kousek ze slabikare, nekdy pisanku. Vetsinou to bylo tak na 15 minut. Ja byla rada, ze mam diky tomu trochu prehled, co delaji a jak mu to jde. Vic bych toho ale delat nechtela, protoze synovi se do toho nechtelo a bylo kolem toho hodne reci. Jinak jsme se neucili, prislo mi, ze to nebylo potreba, syn hodne umel uz ze skolky. Netrenovali jsme navic nic, ani kdyz mi prislo, ze pise skarede nebo necte plynule (ja se na to i ptala ucitelky a kdyz mi rekla, ze to je v norme, tak jsme na to pekli). 

Offline Tabea
8093 příspěvků moje polička 17. listopadu 2023 08:22

Díky všem za odpověď ohledně doby učení. Syn má ve třetí třídě domácí úkoly určitě víc, než na 20 minut. 
Zbytek traktátu jsem smazala. 11:33

Online Evaeva
příspěvků moje polička 17. listopadu 2023 08:36

Tabea možná jen potřebuje dozrát. Manžel měl na prvním stupni taky problémy s učením, ještě oproti sestře, která byla taková ta snaživá hodná holka. Na průmyslovce byl pak jeden z nejlepších. Nemluvila si o tom s třídní?

Offline Potrefenáhusa
38822 příspěvků moje polička 17. listopadu 2023 08:41

Malý dite se vzbudilo s 38,5  nikdy to neskončí!!!

Offline Potrefenáhusa
38822 příspěvků moje polička 17. listopadu 2023 08:42

Tabea radu nemám, jen tlapkam a manželovy požadavky mi nepřijdou reálný, nad ditetem, který to nebaví, by musel denodenne ty dvě hodiny někdo sedět 

Offline 711990
18317 příspěvků moje polička 17. listopadu 2023 08:44

Tabea ja jsem to puvodne chtela napsat, ze pokud se musi dite na prvnim stupni extra pripravovat, vetsinou to je takovy maly znameni. Ale ne ze mu mate zaridit doucovani a vic uceni. Mate neco jako skolniho psychologa, poradce nebo poradnu, kde byste mohli probrat, jestli je mozny se na neco specialniho zamerit?

Offline Tabea
8093 příspěvků moje polička 17. listopadu 2023 08:46

Evaeva rodičák je na konci měsíce. Blbý je, že na to dozrání má tak letošní školní rok. Ve čtvrtý třídě se bude lámat chleba.

Offline Tabea
8093 příspěvků moje polička 17. listopadu 2023 08:52

711990 pobavím se s učitelkou 29.11.. I když mám pocit, že tady těma čtyřkama a pětkama moc nešetří, co jsem tak pochytila od ostatních. Nejhorší známka je šestka. Kdyby aspoň sdíleli třídní průměr za písemku, tak bych si mohla udělat trochu obrázek. 

Offline Tabea
8093 příspěvků moje polička 17. listopadu 2023 08:54

Potrefenáhusa já bych si taky nechtěla denně mimo práce a sportu sednout na dvě hodiny a něco se učit. 

Offline Potrefenáhusa
38822 příspěvků moje polička 17. listopadu 2023 09:00

Tabea však jo  ale třeba je to nejakej specifickej problém učení, porucha pozornosti a půjde s tím nějak pracovat (jinak než hodinama připrav)

Online Evaeva
příspěvků moje polička 17. listopadu 2023 09:06

Tabea já o německém vzdělávacím systému nic nevím. Co navazuje na první stupeň?

Offline Jos
příspěvků moje polička 17. listopadu 2023 09:10

Potrefenáhusa Realny jsou ale nemas moc detstvi, ja takhle do 5. tridy taky musela fungovat. Na krouzky jsem nechodila (nechodila jsem nikam) a drtila me babi. Dve hodiny diktatu, matiky, anglictiny kazdy den minimalne. Za vhybu v prikladu pet novych. Krome mych narozenin a Stedreho dne. Kdyz jsme s rodici jeli nekam na hory treba, dostala jsem ukoly s sebou . Mela jsem same jednicky a na gymplu se vzbourila. Ale baba byla fakt general.  Tabea No ono ti to pak dost pokrivi vnimani. Ja mam doted vycitky kdyz po praci vecer zasednu ke knizce a nedoucuju se neco odborneho. Ted hodin samostudia uz behem vysoke/prace bylo tolik, ze si nektere roky ani nepamatuju. A az ted mi dochazi, ze to bylo misty hodne zbytecny. Pro syna bych to nechtela. A prekvapuje me, ze v Nemecku je to az tak narocne a neflexibilni.