Solathis gratulujem ![]()
Vše o těhotenství a dětech
A dnes sa musim postazovat, ze mame za sebou otrasny den, mala spala dokopy za cely den necelych 7 hodin, do toho vacsi maly neustale pofnukaval, ze sa mu nevenujem. Vecer bol zakonceny podanim cipku starsiemu, lebo uz 3 dni nebol na WC, do jeho placu som pocula hystericky plac Olivie, ktoru otecko odmietol vziat na ruky, lebo ved je najedena, prebalena, tak oreco reve. Od 18:30 som ju teda uspavala, nasledne som musela ist uspat Artura a zatial som zo spalne pocula neskutocny rev Olivie, uspala som tu a bezala zma Arturom, ktoreho bolelo brusko a z cipku sa zo spania pokakal. Teraz cakam, kym sa zobudi Olivia a predpokladam, ze kratko an to sa zobudi na pokakanie Artur. A teda ako bonus sa dnes cely den hadame s muzom lebo on musi riesit moju robotu a postar zle zapisal na psotovom listku lehotu na prevzatie (18 dni miesto 3) a usla mi tym lehota na podanie opravneho prostriedku
. Tak som si naliala vino a zjedla cely balik ovocnych pelendrekov...
DrowRanger a lopatu máš či prinesiem?
Ale tlapkam ![]()
DrowRanger taky moc tlapkam, řekni mu, ze náruč rodiče je pro malý mimino stejná potřeba jako jídlo, spánek nebo ta suchá plína, snad to pochopí.
Solathis
Krása!
Solathis gratulace!
Já se ještě vrátím k tomu vigantolu. Malý měl od malička velký břichaboly, naše pediatrička se na to dokonce v souvislosti s receptem sama ptala. Sama jsem jí říkala, že určitě chci vigantol, a že o stížnostech na něj vím a beru spíš s rezervou, vždyť se dává jen kapka. Takže prozřetelnost nebo kdo mi to pěkně spočítala a bylo to najednou mnohem, mnohem horší, samotný masáže bříška, espumisan, kmínový čípky apod. nepomohly a zas se to zlepšilo po změně vit. D. Dávám Jamieson, na radu pediatričky jsme jeden čas dávali 2 kapky denně. Asi v 10 měsících jsem si vzpomněla a zkusila zas nasadit vigantol, že to bude ok u pohyblivého dítěte. Další 3 noci se pořád budil s bolestivým pláčem, kroutil a pak mi to došlo, po změně opět klid. Chápu, že číst diskuze o "svinstvu" vigantolu je zvlášť pro pediatry dost triggerující, ale neodsuzovala bych každou, kdo se ptá na vedlejší účinky za přehnanou googlující biomatku.
Pro mě je dítě vůbec výzva odborných hodnot. Nikdy by mě nenapadlo, že budu podepisovat nesouhlas s povinným očkováním (protože vyrazit papír z neurologa, kterej důrazně před očkováním varoval se mi nepodařilo), nebo léčit počínající zánět prsu homeopatikem, protože (nesmějte se mi) mi to doporučila pediatrička a já nevěděla, že to je homeopatikum.
V lékárně to vyzvedl muž, tak jsem ten drahej cukr teda brala, když už byl doma a druhý den byl klid. Už mi chybí jen koupit jantarový korálky (prořezávání je aktuální téma, dneska se budil od uspání co 10 minut, takže jsme usnuli až před šestou).![]()
![]()
Jo, děti člověka naučí. Já taky prvně v životě vzala homeopatika v souvislosti s kojením. A ono to fungovalo!
Len na jantarovy korálky už jsem úplně zapomněla, ale už bych je bejt tebou sháněla!
ja o prorezavani zubu vůbec nevim, už ji chybej jenom druhy stoličky (nebo to jenom není žádná změna oproti normálu), tyhle trable s růstem zubů se nám, zda se (ťukťukťuk) naštěstí vyhly
dynda i já :-) ale nevim, jestli to fungovalo. Ale něco každopádně zabralo
Fotky davat bezne neplanuju, ale kdyby nekdo chtel info k umelymu oplodneni, nebo jak se rodi dite pouze s krizovyma bolestma a malem na chodbe/cekarne porodnice, muzu slouzit.
Ovsem jednu pro pobaveni sem dam...
(ja spim s "hadrem" pres oci, tak se pomamila)

Potrefenáhusa Tyjo, to klidne prorezavani zubu vam nepokryte zavidim.
U nas je to teda divocina od 4. mesice, kdy mu zacaly rust. Ted je mu 13 mesicu a pred par dny jsme nasli dvanacty zub, uz ma vsechny rezaky, tri stoličky a jeden spicak. Ja to nesu docela blbe, ale spis proto, ze takove potize se zuby nikdo v mem okoli nemel, takze to vsichni dost bagatelizuji a divi se, ze kvuli blbym zubum porad neco rusime a nebo jsme se zase nevyspali. Vzdyt prece rocni dite uz spi celou noc, ne, tak asi delame neco blbe, ze nam ne.
(Pardon, to je mirna frustrace z toho, co jsem si zase pres Vanoce vyslechla.)
Mrakoplasmam ale neviem ci ju chcem pouzit a ostat na tych satanasov sama
. Potrefenáhusa to mu opakujem stale, aj to, ze ked ju hentak necha dorevat, tak jednak sa nekoji dobre a jednak dlho zaspava ale ignoruje ma
.
Uz niekolko dni citam na ig profile detijsoutakylidi pribehy ludi ako ich poznacila vychova rodicov/pribuznych a uciek v ms/zs. To je masaker. Mali by si to precitat vsetci rodicia ![]()
Solathis gratuluju a preju samou radost a hodne zdravi!
Solathis oboji mame v rodine, 2 z vnoucat jsou z IVF a posledni holka se narodila za 13 minut od zapsani prichodu na recepci, pokutu za jizdu na cervenou nastesti na konte nema ![]()
DrowRanger nebo by možná slyšel na to,ze se jim vyplavuje kortizol, kterej pak brani dalšímu spaní/hur usinaj a často se budej?
ja to vůbec nepobiram, ze někdo odmítne zvednout plačící miminko a nechá to řvát, já bych byla během par dnů na skok z okna
eless ty příhody jsou hrozny, musela jsem to přestat číst
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.