Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline JankaM
3158 příspěvků moje polička 28. zaří 2026 23:36

Právě jsem absolvovala 3 hodiny webináře- prezentace na aplikaci na chystání svačin. A to mi dnes synek řekl, že mu stačí na svačinu jedna mrkev a půl okurky a ani to nemusí být v krabičce

Offline Aranel
6760 příspěvků moje polička 29. zaří 2026 20:00

Dneska klíště??
JankaM Tři hodiny?! Wtf

Offline viktorka_od splavu
49528 příspěvků moje polička 29. zaří 2026 21:00

Aranel klistata od brezna do listopadu. nejvic nebezpecny jaro a podzim-leto sucho je v poho

o vikendu v JC hromada hub a 5 klistat i pres repelent:-/

Offline Vari
2251 příspěvků moje polička 29. zaří 2026 22:02

JankaM a bylo to aspoň k něčemu? Ja o tom chvilku premejslela, ale pak jsem vyhodnotila, že tu mrkev a sejra jim zvládnu dát do krabičky i bez aplikace.

Offline Karja
45113 příspěvků moje polička 29. zaří 2026 22:06

Aranel Já jsem měla minulý týden na sobe dvě klíšťata, obrovská, nastesti nezapita ještě...ale šla jsem jen po běžné silnici lesem a teda 5 minut jsem stala na kraji te silnice protože pršelo. Nechápu...a donesla jsem je až domu, ale hoši proste za hodinu nestihli zapít, takže smula:D.

viktorka_od splavu Já jsem měla jednou na vysočině v únoru, taky na vycházce, nikde jsem nesedela nic...jako nebyl sníh, bylo teplo, ale stejně únor, kdo by to cekal:D

Offline JankaM
3158 příspěvků moje polička 30. zaří 2026 08:07

Vari no asi nejsem uplně cílovka, děti jsou už větší, dcera sní cokoliv, hlavně aby to nemusela připravovat sama a synkovi stačí mrkev a okurka. Jako chystá to moc hezky, to jo, když to někoho baví, je to super.

U nás je taky problém, že jsme všichni žraví, takže nějaké velké zásoby čehokovi nehrozí, protože  hned zmizí. Třeba koupit velký sáček ořechů nebo zásobu tyčinek, které budu dávat v příštím měsíci do svačin, to nehrozí    

Offline Potrefenáhusa
39164 příspěvků moje polička 30. zaří 2026 08:15

Mne prijde, ze nic lepšího nez rohlik se šunkou a nakrájený jablko/mrkev/okurku jeste nikdo nevymyslel, vsechny ty snahy o různorodý svačiny, co vidim, mi prijde, ze generujou spoustu junkfoodu a odpadu 

ja spis premejslim, do čeho a jak to nabalit, protoze ten jeden rohlík a jabko jsou malo, kdyz je dite do 4 v družině 

Offline Karja
45113 příspěvků moje polička 30. zaří 2026 08:15

Vari JankaM Hlavně ta aplikace nenakoupí, ani nedohlídne, že to ty děti budou jíst. Takže ty stěžejní f-ce to furt neplní. A ani na ten nákup lyofilizovaného ovoce nevydělá. Dá jen 5% z celého procesu;)

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 30. zaří 2026 08:18

Potrefenáhusa já jim dávám navíc akorát musli tyčku, když jdou ve škole dýl. Nestěžují si

Ale letos nosí oba svačiny snědené, loni synovi ubyl akorát třeba plátek jabka.

Offline Potrefenáhusa
39164 příspěvků moje polička 30. zaří 2026 08:48

Evaeva vcera to taky donesla z větší části nesnězeny, ze prej nemela o přestávce čas...vysály to pak se ségrou odpoledne na lavičce v parku a ještě se sháněly 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 30. zaří 2026 08:53

Potrefenáhusa tak to je klasika, co zbyde, dojí hned po škole hodinu po obědě na hřišti. Ale s hladem to podle mě úplně nesouvisí

Offline Karja
45113 příspěvků moje polička 30. zaří 2026 08:58

Potrefenáhusa Jo no, pochopila jsem, že moje děti jí svačinu hlavně až po obědě, když je třeba slabej:D. Dávám jim k tvému jmenovanému ještě nějakou tyčinku, nebo nějaké ty tvrdé sýrky, nějaké křupky pufované, spíš pro pestrost, tyčinkou sýra se moc nenají:D... Když jdou odpoledne na výlet, tak mají třeba loupák navíc nebo nějaké takové víc dlouhotrvající pečivo. 

Na podzim mají ve škole většinou od někoho volně k dispozici jablka nebo hrušky, takže pro hladovce je tam zásobička. S malými dětmi to jde, starší děti, co si chystají svačiny sami, už by s tím mohli počítat ne jako s nouzovkou, ale stálým zdrojem svačiny:D

Offline Pinot Noir
30214 příspěvků moje polička 30. zaří 2026 09:25

Potrefenáhusa u nás jedem rohlík se šunkou už čtvrtý rok. A každý den k němu actimel. Na odpoledne jsem dávala něco sladkého: müsli tyčinku, rýžové chlebíčky s polevou, ovocnou kapsičku, takové ty ovocné plátky/šneky, sušený ananas, nebo něco z Viktorových zásob křupek. Letos už do družiny nechodí, ale školu má denně do 15:30, takže přivalí domů a hned chce svačinu - takže ten stejný rohlík se stejným máslem a šunkou, jako měl ve škole. Totéž pak ještě večeří. Já myslím, že naše rodina je adept na nějaké ty amarouny, many, a spol., prostě jednotnou stravu bez překvapení.

Offline JankaM
3158 příspěvků moje polička 30. zaří 2026 09:41

Pinot Noir synek právě namazaný rohlík z předchozího dne nejí, jen když je jo velký hlad třeba na výletě a nic jiného není. Kupuje si každé ráno před školou čerstvý, obchod má hned u školy, případně ještě jeden odpoledne po škole. Ale nedělám si iluze, že si koupí i plechovku coly, brambůrky a tak, ale to už za svoje, které zas brzy dojdou     

Offline Potrefenáhusa
39164 příspěvků moje polička 30. zaří 2026 09:47

JankaM no ja vidim, co si kupujou školní deti tady v coopu a je to teda peklo pekel 

Offline Karja
45113 příspěvků moje polička 30. zaří 2026 11:32

JankaM Já teda svačiny připravuji ráno, taky bych nejedla z předchozího dne..i ta zelenina oschne. ALe vstávám brzo málokdy a fakt si všechno připravim, jsem schopná ten rohlík vyndat na polici, další propriety si dát na jedno viditelné místo do lednice, ale samotný akt mazání a řezání musí být ráno, nikdy ne večer(!!!!!)

Offline Janulik03
20479 příspěvků moje polička 30. zaří 2026 11:35

Desiate! Ja som synovi dávali vždy len rožok s maslom, a čaj. Vždy rovnaké, zmeny nemohli byť. A pani učiteľka na mňa zavolala socialku, že dieťa nemá dobrú stravu. Bolo to peklo pekiel, kým nenastúpil na druhý stupeň a nezmenila sa učiteľka. 

Offline dzizisketa
9075 příspěvků moje polička 30. zaří 2026 11:55

Karja 

No ale ten rohlík je stejně včerejší, pokud teda ráno neklušeš do krámu pro čerstvé

(Já ne.)

Offline žluťásek
8898 příspěvků moje polička 30. zaří 2026 12:00

U nás pestrost zajišťuje střídání housky se šunkou a rohlíkem se šunkou a tousty se šunkou do školy nechce ani nic jiného než jabko/hrušku/mrkev, že ostatní se rozpatlá. Věřím mu, kdo by stál o mimo sezónní rozblemcaný jahody.

Když si loni stěžoval, že má furt stejnou nudnou svačinu, ukázalo se, že nestojí o žádné tortilly a wrapy, ale o ty bonbóny a čokolády, co mají denně spolužáci

Offline Myrtila
5576 příspěvků moje polička 30. zaří 2026 12:04

Já nechávám syna vybrat, co bude chtít, ale už večer před, a i mu to rovnou chystám. Vždycky si vybere rohlík se šunkou a nějaké ovoce, nebo jogurt a ovoce. Jen jednou! dostal sušenky, takové ty neslazené emco, když doma po návratu z dovolené nebylo nic jiného, a od té doby to každý večer zkouší, že by chtěl sušenku

A ještě jednou moc děkuji za rady s krabičkou tady, máme sistemu a moc mně i synovi vyhovuje, výborná je i ta malá krabička na jogurt, neteče a zároveň se dá snadno otevřít, super pro malé dítě