continuity my v práci nabízíme očkování proti chřipce jako benefit. Přijde firemní lékař, zájemce naočkuje a jde. Akorát teda tu vakcínu platí zaměstnavatel a ne pojišťovna.
Vše o těhotenství a dětech
Tabea to je dobrý! U muže to taky mívali, ale nějak okolo kovidu to skočilo.
Tabea tady ji neplatí pojišťovna nikomu (možná od určitého věku) mne ji v práci proplati, ale ty 4 stovky jsou ten nejmenší problém. Tady člověk na to musí myslet už na jaře.
Já bych taky upřednostnila, aby přišel lékař do kanclu a bofnul mi to tam, v posledním zaměstnání jsme se objednávali u pracovněprávních lékařů. Musela jsem to odložit na konec října, takže mi očkování dva dny před termínem zrušili, že vakcíny už nejsou a nebudou. ![]()
continuity myslím, že od 65 je vakcína zdarma. A pojišťovny přispívají i ostatním, ale máš pravdu, že to stojí pár stovek.
Pinot Noir spomenula som si na teba ako si raz pisala, ze nerozumies preco niektori rodicia nosia detom skolske tasky. Nasi ich maju tak tazke, ze mam velky problem ich na jednom ramene uniest aj ja. Tak som ju vcera starsiemu zvazila. Bez desiaty a vody vazila 4,2 kila
. Coz s desiatou dvojnasobne prevysuje odporucanych 10 percent hmotnosti. Jeho ucitelka je s prepáčením uplne trafena. Na kazdy predmet maju ucebnicu, pracovny zosit a 3 male zosity!! Jeden kde si znacia domace ulohy, dalsi kde ich pisu a treti na domace diktaty.
Plus im dava este nejake prefotene listy. Nevladzeme to nosit ani jeden.
Moje děti měly taky takovou učitelku. Na češtinu asi pět sešitu. Na diktáty, na domácí úkoly, prácovni sešit, na učivo a na sloh. Plus učebnici. Matika podobné.
Zlatá střední, nosí jeden karisblok na všechno a učebnice kolikrát nemá vůbec. ![]()
@Mrakoplas ja aktovku nosim. Prijde tezka i me. A to nevazim 20 kilo jako moje dite. Uz jen desky na sesity, vybaveny penal, desky na pismena a cislice, krabicka se svacinou a piti vahou prekracuji to, co nosim u sebe ja.
Ucitelka je teda soudna, zadne sesity zatim nemaji a nosi jen pracovni sesity. Ale na anglictinu maj pracovni sesit, sesit na domaci ukoly, eurodesky na pracovni listy, velke obalkove desky na nevim co a male obalkove desky na nejake karty. K tomu si ucitelka vyzadala jeste kovove klipy na sepnuti tech karet... na jeden predmet vic komponent, nez na vsechny ostatni dohromady.
Na chřipku je příspěvek, ale pro mne je výhodnější donést potvrzení do práce, protože tam mi to zaplatí cele, pojišťovna 3 stovky. očkovala jsem se teď hodně na leccos, často ten příspěvek není ani půlka, kolikrát jen třetina. Třeba tetanovka s pertussis je síla, zaplatím to celé v ordinaci a pojišťovna dá pětikilo, jinak by zaplatila lékaři kolik?.
Ac to pro mne není překážka, tak věřím, že jsou lidi, kde dát několik tisíc ročně za očkování rodiny je dost.
continuity minuly tyden jsem byla na ockovani proti zloutence A, zaplatila jsem 1600 a pojistovna mi muze prispet az 500 korun ![]()
Zuzuli no tak nějak.
Zuzulijá dostala 1000 na sebe i každé dítě, platila jsem 1300
Zuzuli continuity My jsme si na téma očkování teď zavtipkovali doma, dostala jsem od mého taťky nějaké peníze, ať koupím klukům a sobě něco k narozeninám, tak jsem začala odkládat bankovky a odpočítávat - chřipka jeden, chřipka druhej, žloutenky já a na encefalitidu staršího už nezbylo
on si myslel, že si dělám srandu, ale letos dám za očkování sebe a dětí asi 13 tisíc. Bez té encefalitidy, tu asi dáme až po novém roce. Příspěvek pojišťovny za nás všechny dohromady je asi 2 tisíce.
Mrakoplas A to musí chudák nosit všechno? Dcera nosí domů zásadně jenom to, v čem má domácí úkol (a někdy teda ani to ne :o) a teda asi tak kilo až pět kamení a jiných přírodnin, ale za to si může sama.
Máme tu prakticky první nemoc ![]()
ještě takovou divnou. Horečka bez ničeho. Ve čtvrtek dostal MMR vakcínu a od pátku horečky, podle doktorky to s tím očkováním nesouvisí a pere se s nějakou virózou... ale je to děs, ty kamínka ![]()
Aranel to by mohla být nějaká ta číslovaná. To jsou vždycky horečky a vyrážka až poté. Tak ať je brzy líp![]()
Evaeva Mohla... zítra se to snad už zlomí nějak!
Zuzuli náš mladší toho moc nenosí, desky na písmenka má ve škole, nosí jen pracovní sešity. Starší už toho má víc, spoustu těch sešitů na diktáty a písařskou dílnu, jsou to teda vesměs malé tenké A5. Učebnice mají ve škole a půlku těch sešitů by tam mohl nechat taky, kdyby nebyl líný je vyndat. Tašku nenosím ani jednomu, ale jdeme přes hřiště po cestě rovnou domů, schválně neplánuju žádné akce ani nákupy. Já nosím koloběžku nebo kolo směrem do školky a vzhůru tlačím![]()
Aranel snad jo, ty tři dny bývají blbé a pak už se pozná, jestli to směřuje k lepšímu nebo k doktorovi
Mrakoplas ta učitelka je teda dost trhlá. ![]()
Zvážila jsem pro zajímavost V. tašku i se svačinou a pitím, dnes má navíc úkol, takže je tam i pracovní sešit, což nebývá každý den. Takže 2520 g.
R. by to měl podobně, kdyby nenosil deset kilo učebnic, které mají zůstávat ve škole, malůvek, autíček, přívěsků, osm ořezávátek, devět gum, a pod.
Myslela jsem, že když máme ty cesty tak dlouhé, tak že Vikimu budeme tašku nosit, zvlášť ráno v tlačenici. Ale zvládá to v pohodě sám, a to mu tam odpoledne většinou naložím nákup, protože má tu tašku úplně prázdnou. ![]()
Ovšem ve středu má dovalit do školy dýni, tak tu mu tam odnesu já. ![]()
Pinot Noir mase to má cca taky tak a mne to prijde docela dost těžký, kdyz to nesu v ruce
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY