Pinot Noir Škrpály? Nebo i škarpály. Ale lepší je také butky hodit do škapry nebo rygola.
Čeština - chrám i tvrz
Mha Nátoň, je část rozlehlého dvora, kde je rázek dřeva a špalek se sekyrkou. Pjatro je část stodoly pod střechou, kde se uskladňovalo seno. Babička měla ve stodole 2 patra,v prvním sláma na podestýlku a v druhém seno na krmení. No a šlitášky jsou saně za koně, když napadlo, nejezdilo se v bryčce, ale šlitášem. :D
A kdo máte radvanec?
Tak rozvejra je osoba rozcuchana, ktera by ty řivy (vlasy) potrebovala ostrihat, ale slusne, ne ze ji to moc oklofcujou :)
Zhloutit = rychle snist, zhltnout
Mha rozumime si castecne, firhaňky mela moje druha babicka na oknech, na podlaze tépichy, ale cinkostn teda ne. Ani si nevzpominam, kde ty serepeticky mela, zdedili jsme toho dost.
Kokoska u nás se těm proskleným skříním na serepetičky říkalo sekretář. Přitom tam bylo vidět a neutajilo se ani to, že se tam utírá prach jen sporadicky. ![]()
Pinot Noir u nas taky, ale mohla to byt treba jen prosklena cast nejake skrinkove sestavy nebo obyvaci steny.
Kokoska jo, u nás byla taky část plná, vyklápěcími dvířky, to byl prý bar. Ale my tam měli vždycky před Vánocemi uložené čokoládové kolekce, ten měsíc před svátky ta dvířka lítala nahoru dolů několikrát denně, ale po zbytek roku na ně nikdo nesáhl. ![]()
Pinot Noir tak u nas tam byly (a dokonce jeste jsou) spis papiry - na psani, zaplacene ucty za elektriku, telefon atd. Kdyz nasi zacali brat obedy, ukladali si tam jidelnicky, aby vedeli, co si objednali (a stare nevyhazovali)... no to nas se segrou vsechno ceka k prebrani a likvidaci.
Kokoska žiš, papíry... já se dneska v noci brala k hodině (zas ty hnusný křeče v břiše, celou noc) a napadlo mě jen, že bych měla někdy uklidit všechny ty moje dokumenty, aby se v tom nikdo nemusel hrabat... no pak neni čas už, když je zle...
RoSa Nasi ty dulezite doklady meli jinde, tata byl na tohle dost pedant, nastesti, takze vsechno nadepsane v obalkach nebo deskach.
Já můžou být střevíce výhradně pánské boty, vždyť je měla Popelka?
Ekvivalent k tomu je v slovenštině črievičky. Jmenuje se tak i ten prvok, co je tuná trepka.
continuity pisnicka Moje strevicky jsou cele ze zlata... taky nebyla o panskych :) Jestli to prave nebude ten zasadni rozdil, panske strevice a Popelciny strevicky.
A trepky jsou vyhradne domaci obuv!
Pinot Noir Kokoska Ty jo, sekretář a firhaňky považuju ještě dnes za úplně normální slova...:-)
Trepkám rozumím, ale používám papuče. ![]()
A střevíce jsou dámské a to jsem z Hané!
Pinot Noir Kokoska Ty jo, sekretář a firhaňky považuju ještě dnes za úplně normální slova...:-)
Ale to já asi taky, akorát že doma ani jedno nemám, tak už ta slova nemám důvod používat.
A střevíce souhlas, to je dámská obuv.
Garfie Pinot Noir ale to zpívá i Pavel Dobeš v písničce Jarmila
Smích slyšet z ložnice, v předsíni stojí pánské střevíce. U nás se říká lodičky, střevíčky mají akorát malé holčičky do divadla.
Evaeva No jo, ale to je básnická licence. Potřeboval, aby se mu to rýmovalo a zdůraznil, že pánské! Něco jako slunce - žblunce. ![]()
Evaeva Předněhlas mě - a pak jsou ještě Nepilovy Střevíce z lýčí, sice už si je moc nepamatuju, ale určitě název neodkazuje jen na dámské boty.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje
Předvánoční Paříž „En plein coeur“