Domáce spotrebiče

13. ledna 2018 14:47
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 10. dubna 2026 11:24

Potrefenáhusa vy máte saunu?

Offline Potrefenáhusa
38537 příspěvků moje polička 10. dubna 2026 11:35

Evaeva no nemame prave

Offline Pinot Noir
29623 příspěvků moje polička 10. dubna 2026 11:36

Evaeva haha, jo tys myslela domácí saunu! Ale muž chodí do FormFactory

Offline Janulik03
20004 příspěvků moje polička 10. dubna 2026 11:39

My sme sa pokladali zatovi na saunu vo dvore, je to taký menší domček, sauna na elektrinu a po saune chodili skočiť cez pol dvora do bazéna v zime, kvôli tomu ho nechali napusteny

Teraz montujú vonkajšiu sprchu. A uteráky teda idú tiež hneď do práčky.

Inak to pranie máme tak ako Pinot Noir a to sme len dvaja

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 10. dubna 2026 11:41

Pinot Noir aha. A tam si nosí svoje? (Asi bych mu teda taky  poskládala to použité napodruhé)

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 10. dubna 2026 11:43

Potrefenáhusa tak si to musíš představovat lepší Můj dům má saunu s odpočívárnou, předokenní žaluzie, otužovací sud, hliníková okna a biotopové jezírko

Offline continuity
42337 příspěvků moje polička 10. dubna 2026 11:51

Jak mám úzkou pračku a nemám sušičku. Na dva sušáky maximálně pověsim dvě pračky, schne to tam další dva dny. tak podle toho peru.

A jak to tady čtu, jsem fakt ráda, že muž chodí do sauny, kde to prostěradlo dostane, úplně mi ke štěstí stačí ty ručníky, co odtama nosí. Neumím si představit to propojené prosteradlo někde skladovat. 

Offline Pinot Noir
29623 příspěvků moje polička 10. dubna 2026 12:16

continuity není to klasické prostěradlo, je to lněné plátno, velikosti velkého ručníku, čas od času se může vyvařit. 

Offline Tabea
7872 příspěvků moje polička 10. dubna 2026 12:43
Reakce na Pinot Noir:

Evaeva tak lidi vedou různé životy - dost špinavého oblečení vygeneruje práce na zahradě, zaměstnání, různé sporty. U nás jen sportovní hadry vygenerují určitě dvě pračky týdně, a to nás nepovažuju za žádné sportovce.

​pořád přemejšlim, kdo by teda byl ten sportovec, když ne někdo, kdo chodí 5x týdně cvičit.

Offline Myrtila
5190 příspěvků moje polička 10. dubna 2026 12:45

Mně přijde, že jsme prali tak nějak normálně, ale co nám přibylo mimino, ta trocha jeho oblečení jako by pomohla přesáhnout nějakou mez, kdy se nám to ještě všechno vejde tak nějak normálně do pračky a stíhá to schnout. Po Vánocích jsme pořídili sušičku, to mi dost zjednodušilo život, ale i tak mám pocit, že pořád jenom peru. Týdne dáme 7-10 praček. Je teda pravda, že muž cvičí, někdy v práci jede na stavbu (to je pak souprava montérek ve stavu, že k tomu nemůžu nic jiného přidat) a něco zašpiníme při práci na zahradě. 

Offline Pinot Noir
29623 příspěvků moje polička 10. dubna 2026 14:05
Reakce na Tabea:

​pořád přemejšlim, kdo by teda byl ten sportovec, když ne někdo, kdo chodí 5x týdně cvičit.

​7x týdně. Ale průměrně jako rodina jsem myslela, jeden příležitostný cvičenec a dva povaleči to tomu jednomu výkonnému dost kazí.

Offline Potrefenáhusa
38537 příspěvků moje polička 10. dubna 2026 14:33

Pinot Noir ja na ten sportovní program peru softshellky a bundy, to je u nás minimálně jedna pracka tejdne

Offline 1010
210 příspěvků moje polička 10. dubna 2026 14:43

Ve dvou pereme tak 3-4 pračky týdně, ideálně o víkendu, aby to přes den mohlo uschnout, nejlépe venku. Vy, co perete na odložený start, používáte prací gely? Nemáte strach, že když to tam bude třeba 8 hodin, než to začne prát, že se to zažere do prádla a udělá to flek? Jsem paranoidní?

Offline continuity
42337 příspěvků moje polička 10. dubna 2026 14:52

1010používám gely a nestane se nic. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 10. dubna 2026 15:01

Potrefenáhusa já mám ten sportovní program asi na 45 minut, to je úplně zanedbatelné. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 10. dubna 2026 15:03

Pinot Noir tak jestli je to ve velikosti ručníku, tak těch se ti do pračky vejde tak 10

Offline continuity
42337 příspěvků moje polička 10. dubna 2026 15:03

Pinot Noir ja vím, já to doma mám, ale někde ten mokrý chuchel musíš sušit, a mě to teda smrdí. 

Vozime to akorát na chalupy, kde používáme vlastní prádlo a to je prakticky výhradně víkend, do sauny se jde jednou. 

Offline Pinot Noir
29623 příspěvků moje polička 10. dubna 2026 17:10

continuity já peru 10 praček týdně jsem psala, pokud někde leží chuchel, tak nejdýl pár hodin. Ale taky máme dvě koupelny, terasu, zahradu, u nás nemusí nic smrdět v předsíni. Pro nás je ekonomičtější ta dvě prostěradla týdně vyprat s tím vším ostatním, než za půjčení prostěradla platit. Ale jinak teda nesouhlasím, že to prostěradlo smrdí. Pokud se použije jednou a normálně nechá viset v koupelně na sušáku na ručníky, než to hodíme do pračky, tak to právě na rozdíl od těch moderních rychleschnoucích ručníků nesmrdí. 

Offline continuity
42337 příspěvků moje polička 10. dubna 2026 17:30

Pinot Noir

Ja mám panelakovou koupelnu 1,6x2m, tam zasmradne pomalu i hadr namočený v čisté vodě, natož propocené prosteradlo.  

Než na to dojde řada, mám to na balkoně, ale otravuje mně to. 

Jinak za to se už zvlášť neplatí, je to prostě v ceně vstupného. 

Offline Pinot Noir
29623 příspěvků moje polička 10. dubna 2026 17:38

continuity jak kde, možná v nějakých wellnessech se neplatí, ale v posilovnách, kde je sauna jen doplněk, tak jo. On chodí asi do pěti různých posiloven po Praze, podle toho, odkud tam jde, a právě jestli má, nebo nemá čas i na tu saunu, a někde prostěradlo půjčují za peníze.