Domáce spotrebiče

13. ledna 2018 14:47
Offline viktorka_od splavu
49113 příspěvků moje polička 13. dubna 2026 09:07

Evaeva asi taky zalezi, kolik tech veci prislusneho druhu mas, mne by se bilyho na 40 5 kilo nenasbiralo ani za mesic, tak to proste vyperu az je vsechno ve spine, ona si to ta pracka stejne zvazi prece

continuity tak pred 17 lety mohly byt LG pracky fajn. momentalni po 4 letech temer na den presne uz je orezla a plasty se rozpadaji. funkcnost neporovnavam protoze prackosusicka je jiny spotrebic. ale ta kvalita je otresna.

Offline Potrefenáhusa
38537 příspěvků moje polička 13. dubna 2026 09:09

Evaeva pět šest pracek týdně mi přijde adekvátní, ale Janka se divila, co pereme

jakoze doufam, ze školní děti už ty kalhoty nosí několik dni, leginy u malejch jdou špinavý do koše nejpozdějc vecer nekdy i driv (a vecer druhy nebo třetí...), o tričkách radši nemluvím 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 13. dubna 2026 09:20

Potrefenáhusa jojo, starší má tričko i na víc dní, mladší klidně dvě na den. Ale to je spíš povahou než věkem, protože mimino má taky kolikrát jedno víc dní Takže janka má možná ty lepší kusy.

viktorka_od splavu no já právě měla tu slimku a stejně některé barvy (zrovna to bílé) čekaly měsíc. Já mám o tom vážení pochybnosti, ale nevím, jak to poznat. Nikdy se mi nestalo, že by pračka sama zkrátila cyklus. Ale možná dává míň vody. Ale mám tam několik kratších programů na míň kilo a ještě nějaké expres tlačítko, to je pak taky na míň kilo. Mně se to hrozně příčí prát tři trika.

49113 příspěvků moje polička 13. dubna 2026 09:31

Evaeva no ale pokud mam tri bila trika na zimu a jednu mikinu a vic jich proste nemam, tak co? nevyperu az do leta a mezitim budu chodit naha?:-))

Offline continuity
42337 příspěvků moje polička 13. dubna 2026 09:35

Evaeva moje pracka si to zkrátí. Ta klasická bavlna na 40 trvá od 1:45 až po 2:45 podle toho jak to nacpu. 

Když mám toho méně, tak jsou to většinou moje takové svetriky a lepší trička, to dávám na jemné prádlo na 50 minut. To ani není program na 7kg. Píšou v návodu 2,5 nebo 3 už si nepamatuji. Prostě tam dám těch pět věcí a pustím to. 

Offline continuity
42337 příspěvků moje polička 13. dubna 2026 09:36

viktorka_od splavu to je vážně škoda s tou LG, mám už druhou. Ale teď mám vyhlédnutý Samsung, tak uvidíme. Ale tahle zatím pere, tak to moc neřeším. 

Offline Karja
44215 příspěvků moje polička 13. dubna 2026 09:38

Potrefenáhusa Nevim, moje druhačka se fakt asi někde vždycky vyválí, ale je fakt že družinu mají takovou outdoor. Takže té peru kalhoty každej den a mikinu třeba ob dva dny a nemůžu říct, že chodí nějak jooo čistá...I bundu musim vzít jednou za 14 dní, tam mě brzdí to, že nechci tim pranim zbytečně opotřebit tu funkčnost. 

Evaeva Moje pračka zkracuje čas praní, pokud je to nějaký delší cyklus, třeba dvouhodinový, zkrátí ho i na hodinu. Ty klasické kratké hodinové nezkracuje. Taky nečekám na plný koš, nemám to ráda, když mám jakoby ten koš plnej prádla a sháním nějaké konkrétní tričko a co je 2 týdny v koši na praní...to nesnesu.

Offline continuity
42337 příspěvků moje polička 13. dubna 2026 09:41

Jinak když už o tom mluvíme, pořídila jsem si v lednu robolux s mopovanim od Tesly a zatím jsem nadšená. Když vynecháme čínské výrobky, tak stal půlku, co ty jiné značky a teda nemám jedinou výhradu. (On je taky made in China, ale alespoň data jsou v Evropě).

Dá se tam nastavit všechno možné. Jako je lepší na něj dohlédnout, ale nemota se taky dvě hodiny dokola jak ta roomba, prostě systematicky za 20 minut vyluxuje 40m2 a je to. 

Chce to tu aplikaci bohužel, aby se to využilo, ale muž kupoval kolem Vánoc nový mop, protože na starém zlomil násadu a ještě jsme ho nevybalili. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 13. dubna 2026 09:45

viktorka_od splavu no jo, tak já mám víc věcí

continuity mně to ta pračka píše, ty kratší programy jsou na 4 kila, vlna a pod dokonce jen na dvě.

Karja já akorát vytřídila plný koš a jsou to dvě pračky tmavého a dvě necelé bílého na 40 a na 60. Dělám to vždycky tak, nemám kde mít hromady prádla a třídit to furt dokola mně nebaví. 

Offline Potrefenáhusa
38537 příspěvků moje polička 13. dubna 2026 09:50

Evaeva nase pracka to taky zváží a zkrátí

49113 příspěvků moje polička 13. dubna 2026 09:51

Evaeva jako veci mam celkem dost, ale bily zimni tak 6 ks celkem vcetne lyzarskych rukavic:-))

Offline Karja
44215 příspěvků moje polička 13. dubna 2026 09:59

Tak do třetice všeho dobrýho a špatnýho...máme tadyzřejmě takovu nenápadnou havarii vody, ale jakože to nevypadá uplně dobře, tak nám držte palce, at se taky nestěhujeme na 5 týdnu k rodičum...

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 13. dubna 2026 10:06

viktorka_od splavu ty máš bílý rukavice? Odvážná to žena

Ale jo, toho bílýho je nejmíň. Vyloženě plnou pračku taky nemám, ale třeba deset triček jo. A ještě nikdy to nezkrátila.

Offline continuity
42337 příspěvků moje polička 13. dubna 2026 10:08

Karja uff držím palce. 

Offline Zuzuli
3680 příspěvků moje polička 13. dubna 2026 10:11

Evaeva s malou holkou se toho svetleho, pastelove barevneho pradla, nasbira plna pracka tydne. To je sama svetle ruzova, svetle zluta, svetla fialova, kremova, svetle modra, nase bila tricka hazim k tomu. Pred dcerou jsme bile prali tak jednou mesicne, kdyz mel manzel vic kosili, ale ted porad.

Offline Potrefenáhusa
38537 příspěvků moje polička 13. dubna 2026 10:17

Karja bundy a softshellovy/venkovni kalhoty peru bohužel taky furt, naše děti sice ječej a převlíkaj trička při sebemenším fleku od jídla, ale lehnout si celej venku do bláta je pro obě uplne oukej 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 13. dubna 2026 10:19

Zuzuli tak to je mi samozřejmě jasný, zase nemáte dvě pračky tmavého týdně Chtěla jsem tím demonstrovat, že některé várky čekají dýl.

Offline Karja
44215 příspěvků moje polička 13. dubna 2026 12:26

continuity No zatim to vypadá na závadu ve vodoměru a voda stekla i do zdi po trubkách, takže snad to bude takhle jednoduché...My jsme měli i jiný vodovodní problém, že nám špatně těsnily dveře u sprchy, takže jsme to celou dobu přisuzovali ještě tomu a nehledali jiný zdroj. Takže uf

Offline eM
1729 příspěvků moje polička 13. dubna 2026 17:48

Pračková nákaza dorazila i k nám - tedy k ségře (te se čtyřma dětma), takže jsem dočasně jejich pradlenou :))) No ještěže mě mají za rohem. Platí v naturáliích, včera kačenka k obědu. Uvidím, co bude dnes, krom tašky prádla :)

Offline Tabea
7872 příspěvků moje polička 13. dubna 2026 18:38
Reakce na Evaeva:

viktorka_od splavu no jo, tak já mám víc věcí

continuity mně to ta pračka píše, ty kratší programy jsou na 4 kila, vlna a pod dokonce jen na dvě.

Karja já akorát vytřídila plný koš a jsou to dvě pračky tmavého a dvě necelé bílého na 40 a na 60. Dělám to vždycky tak, nemám kde mít hromady prádla a třídit to furt dokola mně nebaví. 

​ježkovy voči, jak velkej koš mate?

Ja peru na půl cesty mezi JankaM a vámi ostatními. Děti si berou kazdej den novy oblečení, někdy ma syn triko dva dny. Ale jeho džíny uz jsou skoro tak velký jako moje. Vlastně i ty trika.
Moje oblečení většinou peru na nějaký jemnější programy. 

Ja si to snad začnu psát, jak často peru, jestli třeba nežiju v nějakém sebeklamu.