Vtipy

20. zaří 2014 15:04
Offline Isca
4884 příspěvků moje polička 28. srpna 2019 15:33

Učetním vtipům by se nezasmál asi nikdo

Offline continuity
42135 příspěvků moje polička 28. srpna 2019 15:34

Isca ideees!

Ja mam profesni vtipy rada a zaklady podvojneho uctovnictva. Treba to dam

Offline Isca
4884 příspěvků moje polička 28. srpna 2019 15:41

continuity Tak jo

Jdou dva účetní z hospody a uvidí na chodníku ležet stovku. Jeden říká :"Hele, 261 !"

Online Pinot Noir
29557 příspěvků moje polička 28. srpna 2019 15:43
Offline continuity
42135 příspěvků moje polička 28. srpna 2019 15:44
Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 28. srpna 2019 15:52

Isca 

Ten je náhodou dobrej, normálně jsem si vzpomněla, co to číslo znamená po 20 letech. Eště!

Offline viktorka_od splavu
49005 příspěvků moje polička 28. srpna 2019 16:18

Isca mam chut si poprve v zivote nechat vysvetlovat vtip

Offline OliveOyl
1956 příspěvků moje polička 28. srpna 2019 16:21
Reakce na Isca:

continuity Tak jo

Jdou dva účetní z hospody a uvidí na chodníku ležet stovku. Jeden říká :"Hele, 261 !"

​jako neznalá jsem se šla poradit na internet a tohle jsem našla na wiki:

Dvě stě šedesát jedna je přirozené číslo, které následuje po čísle dvě stě šedesát a předchází číslu dvě stě šedesát dva.

Offline Isca
4884 příspěvků moje polička 28. srpna 2019 16:35

dynda Se omlouvám, navnadila jsem, ale tohle je jedinej pořádnej účetní vtip, který známzbytek jsou vtipy o účetních...

Offline Karja
44053 příspěvků moje polička 28. srpna 2019 16:37

continuity Nepochopila to....hele pojdte dat soutez o nejtrapnejsi vtip. Me nic nenapada zatim, ale vymyslim!

Offline Isca
4884 příspěvků moje polička 28. srpna 2019 16:37

viktorka_od splavu Tak vono to není tak vtipný, pro neúčetní

Offline žluťásek
8807 příspěvků moje polička 28. srpna 2019 16:52
Reakce na Karja:

continuity Nepochopila to....hele pojdte dat soutez o nejtrapnejsi vtip. Me nic nenapada zatim, ale vymyslim!

​To bude těžký! Já třeba nerada Pivrnce, ale nevim, jestli je to spíš trapný nebo blbý nebo já jsem suchar.

Offline continuity
42135 příspěvků moje polička 28. srpna 2019 16:59

Fyzikalni, dlouhy, asi i trapny, ale kdo to docte dokonce nepochybne ho pochopi. Ja jsem se zasmala, nicmene negarantuji to

Otázka při zkoušce z fyziky na univerzitě v Kodani: "Popište jak určit výšku mrakodrapu pomocí barometru."
Jeden student odpověděl: "Upevníte dlouhý kus provazu k vrchu barometru, pak spustíte barometr se střechy mrakodrapu na zem. Délka provazu plus výška barometru se rovná výšce budovy."
Tato vysoce originální odpověď tak rozzuřila zkoušejícího, že studenta vyhodil. Student se odvolal na základě toho, že jeho odpověď byla nepochybně správná, a univerzita jmenovala nezávislého arbitra, aby případ rozhodnul. Arbitr usoudil, že odpověď byla opravdu správná, ale neukázala žádné zjevné znalosti fyziky. K vyřešení problému bylo rozhodnuto zavolat studenta a dát mu šest minut, během kterých by měl ve slovních odpovědích prokázat alespoň minimální obeznámenost se základními principy fyziky.
Student seděl tiše pět minut, čelo zamračené přemýšlením. Arbitr mu připomněl, že čas už uplynul, a student na to odpověděl, že má několik velmi závažných odpovědí, ale nemůže se rozhodnout, kterou použít. Když mu bylo doporučeno, aby si pospíšil, student odpověděl: "Zaprvé můžete vzít barometr na střechu mrakodrapu, hodit ho přes okraj dolů a měřit čas, než barometr dopadne na zem. Výšku budovy lze spočítat podle vzorce H = 0,5g × t2. Pro barometr to ale bude smůla. Nebo, pokud svítí slunce, můžete změřit výšku barometru, pak ho postavit na zem a měřit délku jeho stínu. Pak změříte délku stínu mrakodrapu a potom je jednoduchou záležitostí pomocí poměrné aritmetiky spočítat výšku mrakodrapu. Pokud byste ovšem chtěli být vysoce vědečtí, mohli byste upevnit krátký kus provázku k barometru a zhoupnout jím jako kyvadlem, nejdřív k zemi a pak ke střeše mrakodrapu. Výška se vypočítá z rozdílu v gravitační síle T = 2π√(l / g). Nebo jestli má mrakodrap venku únikové schodiště, bylo by jednodušší vyjít nahoru a označovat celou výšku budovy pomocí délky barometru a pak to sečíst. Kdybyste ale chtěli být jenom nudní a ortodoxní, pak byste mohli použít barometr k měření tlaku vzduchu nejdřív na střeše mrakodrapu a pak u země, potom převést rozdíl tlaků v milibarech na stopy, a dostali byste tak výšku budovy. Protože jsme ale trvale nabádáni, abychom uplatňovali nezávislé myšlení a používali vědecké metody, bylo by nepochybně nejlepší zaklepat na domovníkovy dveře a říct mu: 'Kdybyste chtěl pěkný nový barometr, dal bych vám tenhle, když mi sdělíte výšku tohoto mrakodrapu'."

Offline Karja
44053 příspěvků moje polička 28. srpna 2019 17:03

continuity Ten je v soutezi??

žluťásek No ja si na zadnej furt nemuzu vzpomenout, ale prijdu na to!

Online Pinot Noir
29557 příspěvků moje polička 28. srpna 2019 17:05
Reakce na OliveOyl:

​jako neznalá jsem se šla poradit na internet a tohle jsem našla na wiki:

Dvě stě šedesát jedna je přirozené číslo, které následuje po čísle dvě stě šedesát a předchází číslu dvě stě šedesát dva.

Offline Ounz
20389 příspěvků moje polička 28. srpna 2019 17:14

continuity lol

Offline continuity
42135 příspěvků moje polička 28. srpna 2019 17:16

Karja jj, muzes si to cislovat.

Offline Isca
4884 příspěvků moje polička 28. srpna 2019 17:20
Offline Potrefenáhusa
38427 příspěvků moje polička 28. srpna 2019 17:24

continuity já to nechápu a fakt to nedělám

(to s tou stovkou taky ne, ale to jsem pochopila, že je to jenom pro účetní)

Offline continuity
42135 příspěvků moje polička 28. srpna 2019 17:32

Potrefenáhusa tak nemusis chapat ty vsechny postupy, ktere navrhuje. Spravne reseni v pisemce melo ocividne byt to predposledni s merenim tlaku. Kluk vymyslel dalsich nekolik, ktere vyuzivaji barometr neobvyklymi zpusoby, vsechny by fungovali, ale na vsechny by poslouzil i obycejny klacek. Je to vlastne fyzikalne na urovni toho posledniho: zeptame se domovnika, ale vyzaduje to out of the box mysleni, co by se melo ve skole taky pestovat.