Omfg

15. prosince 2018 14:31
Online Garfie
28263 příspěvků moje polička 12. srpna 2020 18:46

continuity No to bylo ještě za časů, kdy se končila základka osmou třídou, plnoleté ještě tehdy určitě nebyly, mladší 100% ne, ale myslím, že ani ta starší. Jinak s tebou souhlasím, já dost rostu z polovičního syna, kterýmu bude za chvíli 19 a je totálně nesamostatnej, zítra přijede na prázdniny, tak jsem toho zrovna dost plná (jako např. by rád, kdybychom ho přijeli vyzvednout do Brna, aby nemusel přestupovat....podotýkám, že jinak je to milej, hodnej kluk, žádnej rozmzlenec). 

andulka01 Tak to je podobnej program, taky by nepřežily, ale v Praze se chytla hrozně dobře, holky jsou teď obě taky v Praze, dnes už jim bude tak kolem pětadvaceti. A vtipný je, že ten vypečenej ex-mažel nakonec skončil sám a tráví u nich Vánoce...

Offline Jennyfor
2000 příspěvků moje polička 12. srpna 2020 18:49

My měli na gymplu spolužačku, oba doktoři, asi tak na konci prváku odjeli budovat nemocnici do Afriky, tak měla byt pro sebe a pro všechny ze školy to bylo super

Ona tam papírově byla hlášená babička, kterou jsem tam teda za celou dobu neviděla, ale jinak to bylo posichrovaný, chodila jí tam uklízečka a někdo vozil nákupy, měla paní na praní a taky bony! Zlatý časy mejdanů

Jo a je z ní taky doktorka. Rodiče se vrátili natrvalo až 89, to už měla dávno po promoci. 

Offline viktorka_od splavu
49114 příspěvků moje polička 12. srpna 2020 23:12

Jennyfor  bony!

continuity no pozor na intr to je něco jinýho než píšu. zaprvé - dneska jsou v osmnácti teprve ve třetím ročníku a to jsou narození na podzim.. druhak fakticky dnes se dospívá nějak pozděj ty děcka jsou furt mimina, nechápu, za mého mládí kolikrát v šestnácti už lidi pracovali i se brali a měli děti:-) (ne nepocházím z Jemenu;-) a pak poslední věc záleží na tom jestli už ten mladej sám chce - kdyby se chtěli odstěhovat no tak to je v pořádku, můžou a budu jim držet palce. já jsem za osamostatnění co nejdřív - ale taky jsem za dokončení studia

Offline continuity
42350 příspěvků moje polička 12. srpna 2020 23:57

viktorka_od splavu tak ani já bych je nevyhazovala před maturitou, ale pak uz supitysup. Nebo se odstehuji ja,ještě to promyslim.

49114 příspěvků moje polička 12. srpna 2020 23:59

continuity joo, v dnešní době znám hodně rodičů kteří se raději odstěhovali sami já zatím ani nedejchám aby a) příštím rokem odmaturovali b) dali se někde na vysokou a trochu na sebe dbali

Offline continuity
42350 příspěvků moje polička 13. srpna 2020 00:04

viktorka_od splavu já jsem o tom dnes přemýšlela. s tou mojí docházkou do prace, kterou neplánuji obnovit, pokud nebude uplne nejhůř, bych klidně mohla bydlet i v Krkonoších. V Praze teď musím zůstat kvůli dětem (a muži,ale to je ještě jiný pracovni problem.) 

Offline whiskas
20796 příspěvků moje polička 13. srpna 2020 09:10

viktorka_od splavu Jak zmiňuješ, že se dnes dospívá později - není to spíše výchovou a tím, že jim je "umožněno" dospívat později? Neb se mi zdá, že na některé věci jsou naopak dospělí dost (na ty zábavnější a méně zodpovědné)? A samozřejmě se to liší "kus od kusu" .

Online Garfie
28263 příspěvků moje polička 13. srpna 2020 09:28

whiskas Já myslím, že to obecně dost posunula ta maturita, za nás jsi měla 18, odmaturovala a byla jsi dospělá, teď jsou fakt dospělí skoro v půlce střední. A logicky je tak nebereš. Se mnou zrovna nedávno kamarádka probírala, jestli má nějak řešit cigarety, co našla u dcery v šuplíku, tak jsem jí musela připomenout, že byla jen o rok starší než její dcera teď, když se vdávala

Možná dnešní mládež dospívá trochu pomaleji, ale to je celkovou změnou ve společnosti, studuje se déle (a víc lidí), doma moc nepracují-nádobí myješ v myčce, dělají se velké nákupy autem, nebo rovnou online, všude vozíš děti autem (to asi v Praze úplně neplatí, ale na menších městech ano)....je to prostě jedno s druhým. Ale zase v podnájmu mám většinou čerstvé vysokoškoláky a přijde mi, že celkově se chovají a vystupují víc dospěle než já v jejich věku :-)

Offline Luna
10862 příspěvků moje polička 13. srpna 2020 09:39

Pinot Noir Ty se mas, tohle si myslim, ze je dulezity. Mozna ne hned od 14, ale aspon na tu VS byt bez rodicu je nutny. Ja jsem to tak nemela, matka by se mnou nejradsi chodila vsude az do duchodu: byla furt nekde a pozorovala. schvalne jezdila stejnyma autobusama, i ldyz mela jinou cestu. Nesmela jsem na lyzak, do Italie se skolou, pod stan s holkama, nikam. Porad me jen strasila, jak je svet nebezpecnej. Nedej boze kdyz zjistila, ze mam znamost a to mi bylo skoro 20!Byla muj Big brother a dnes se divi, ze ji vubec neberu.

49114 příspěvků moje polička 13. srpna 2020 09:47

whiskas tak jasne, nemaji existencni starosti uz v sestnacti tak dospet nepotrebujou.. nevidim to jako nic spatneho, kdyz se to jen posune. ale aby k tomu doslo

Offline Jos
příspěvků moje polička 13. srpna 2020 09:47

continuity No ja bydlela s nasima do skoro 26 (promoce a nepretahovala jsem), mame vicegeneracni dum a vlastne vzdycky pod jednounstrechou zily tri generace. Nevidim na tom nic spatneho podporovat sve dite na studiich, mel to tak muj otec i deda. A spis by me prerazili, kdybych se v 18 vdala a mela deti, to by mela treba babicka z toho smrt . Nevim jestli je dnesni spolecnost opozdena, driv tech moznosti realizace proste tolik nebylo jako dnes, blbe se to porovnava. 

Offline Mirka
4003 příspěvků moje polička 13. srpna 2020 09:48

viktorka_od splavu pokud můžu soudit podle svých dětí, od 10 let jsem nevěděla, že chodí do školy, od 15 běžně po různých akcích, i několikadenních, od 18 si dcera žije svůj život. Tuším, kde a s kým je a tím to končí. Obě vědí, že když něco chtějí, je to na nich. Tedy, ne že by tatínek netaxikařil, když nemají spojení. Třeba právě teď se starají o babičku - odvoz a doprovod k lékaři, nákup ap. Můj názor je, že toho zvládnou spoustu, když chtějí a my je necháme.

49114 příspěvků moje polička 13. srpna 2020 09:50

Mirka jo, ja to takhle s detmi mam nicmene muz vubec (ma sve duvody ja ho chapu navic jeho deti jsou povahove jine nez moje), holt jsme ruzni. dulezity myslim je vytvorit ty podminky, aby deti dospet chtely.

Offline Mirka
4003 příspěvků moje polička 13. srpna 2020 09:51

viktorka_od splavu nechápu, že by některé nechtěly. To opravdu chtějí žít s rodiči za zadkem?

49114 příspěvků moje polička 13. srpna 2020 09:58

Mirka holky asi spis ne, ale u chlapcu, pokud si je zavcas "neodvede" nejaka slecna, se to stava. pokud ti rodice "za zadkem" delaji vse co nynankovi na ocich vidi a nic po nem nechteji ( v dnesni dobe celkem casty jev) pak nema duvod kam by chodil a proc.. 

Offline Mirka
4003 příspěvků moje polička 13. srpna 2020 10:03

viktorka_od splavu chlapce nemám, neposoudím. Asi jo, ale pořád mi to přijde divné. Naše generace od rodičů spíš utíkala, nebo by ráda utíkala a nebylo kam. Když koukám na Manželské etudy, tak je mi úzko z těch mladých s miminem v jedné místnosti s rodiči v druhé. Ale ono se vlastně už ani nerodí tak brzo a netěhotní nechtěně ... jo, jsem stará.

49114 příspěvků moje polička 13. srpna 2020 10:06

Mirka jj no a navic je fakt sorta chlapcu co si vystaci s hernim PC a o devce ani nestoji/nestoji jim za to vynakladat nejake usili

Offline whiskas
20796 příspěvků moje polička 13. srpna 2020 10:27

Mirka holky asi spis ne, ale u chlapcu, pokud si je zavcas "neodvede" nejaka slecna, se to stava. pokud ti rodice "za zadkem" delaji vse co nynankovi na ocich vidi a nic po nem nechteji ( v dnesni dobe celkem casty jev) pak nema duvod kam by chodil a proc.. 

​Takže je to výchovou ... Pokud to vyhovuje i rodičům, pak o.k., ale když slyším stesky, jak např. chlapeček nehne zadkem a na odchod z domova to taky nevypadá (pokud to tedy rodiče nezacvakaj), tak nějak není co říci . (To je příspěvek v obecném slova smyslu.)

Online Potrefenáhusa
38541 příspěvků moje polička 13. srpna 2020 10:28

Garfie No já taky maturovala v 18 a byly jsme strasny ucha všichni. To se asi muselo preklopit par let po revoluci. 
stejne jako to, ze se přestaly pouštět děti samotný ven, já to ještě zažila v bohatý míře 

jinak by mi mama ale nejradši zadek utirala i dneska :-)

49114 příspěvků moje polička 13. srpna 2020 10:31

whiskas samozrejme ze to je vychovou