Omfg

15. prosince 2018 14:31
Offline Sweet Potato
40822 příspěvků moje polička 15. srpna 2020 13:50

razorblade Viď. I když zkušenost mne už naučila, že nikdy nevíš, čím tě kdo překvapí.

Offline Garfie
28734 příspěvků moje polička 15. srpna 2020 14:04

Sweet Potato razorblade Tak mohla se třeba dostat do nějakých finančních potíží, nebo někdo jí hodně blízký...třeba jí to přišlo jako šance nějak přijít k penězům, ale stejně teda...jsem zvědavá, jestli se vůbec to pozadí dozvíme. 

Offline Ounz
20579 příspěvků moje polička 15. srpna 2020 14:13
Reakce na Sweet Potato:

Tohle mi přijde fakt k neuvěření. 

https://denikn.cz/419402/soudci-casto-zlehcuji-znasilneni-a-pachatelum-davaji-smesne-tresty-tvrdi-advokati-jejich-databaze-ma-situaci-zlepsit/

https://twitter.com/juliemontek/status/1294555925911674881?s=21

Zde link na odemčené.

​Tady k tomu, nedávno byl článek na idnes, že znásilnění je i když k sexu nutí životní partner, bylo to tam popsaný na příběhu jedný holky, co žila s mužem, co ji nutil k různým věcem a ovládal ji a ona si dlouho myslela, že to tak má být a ozvala se a odešla až po nějaký době a teda číst tu diskuzi pod tím článkem bylo psycho.. ve stručnosti 'může si za to sama' a 'teď po letech řiká, že jí to vadilo, jo?' No děs běs, ale zjevně to zrcadlilo nastavení většiny společnosti? 

Offline razorblade
8457 příspěvků moje polička 15. srpna 2020 14:39

Ounz ja pro uchovani dusevniho zdravi uz asadne nectu diskuze k clankum o Romech, uprchlicich, tetovani a sexualnim obtezovani. Protoze to se clovek akorat nasere.

Offline Ounz
20579 příspěvků moje polička 15. srpna 2020 14:42

razorblade jo, to máš pravdu.

Offline continuity
44072 příspěvků moje polička 15. srpna 2020 14:56

Ounz ta jak to na mít nastaveno Pepa Novák z horni dolni, když vidís, jak to mají nastaveno soudci? Kteří by měli tvorit jakousi morální autoritu?

To stejné s rasismem i uprchlíky. Teď byl kdesi odkaz na vlastenecké noviny, podobnou zumpu, aby pohledal? A koná třeba policie? No nekoná!

Tím nemlouvam butany někde z lazu, ale ty moralni hodnoty se tvoří zhora, z těch pomyslných elit. Jenomže když je elita premiér stbak a zneužívač dotaci, tak bohužel vypovídá víc, nez je příjemné. 

Offline Ounz
20579 příspěvků moje polička 15. srpna 2020 15:04

continuity No, ale já nikde o pepovi z horní dolní nepsala.

Offline Černá kočka
1787 příspěvků moje polička 15. srpna 2020 15:12

Ty komentáře ( pod články v médiích) strašné. Takové kecy ve smyslu, že si za to může sama už jsem bohužel slyšela i od žen.

Offline continuity
44072 příspěvků moje polička 15. srpna 2020 15:15

Ounzza Pepu z HD si nastav diskutéra na idnesu. 

Offline Sweet Potato
40822 příspěvků moje polička 15. srpna 2020 15:17

continuity Kéž by to byli jen Pepové z HD. 

Offline continuity
44072 příspěvků moje polička 15. srpna 2020 15:21

Sweet Potato no tak on to může být i Pepa z vedlejšího vchodu. Já myslím běžného občana bez nějakých zvláštních možnosti ovlivnit veřejný život. 

Celkem jsou mi tito frustrati ukradeni, extrémně mi ale vadí, pokud maji stejne postoje veřejní činitele. 

Offline viktorka_od splavu
49530 příspěvků moje polička 15. srpna 2020 15:22
Reakce na continuity:

Celkem jsou mi tito frustrati ukradeni, extrémně mi ale vadí, pokud maji stejne postoje veřejní činitele. 

​

Offline Ounz
20579 příspěvků moje polička 15. srpna 2020 15:30

continuity to já si právě nemyslím, že sou tam jen ti tví 'pepové z horní dolní' to je tak maximálně předsudek

Offline jinx
9427 příspěvků moje polička 15. srpna 2020 15:36
Reakce na Ounz:

continuity to já si právě nemyslím, že sou tam jen ti tví 'pepové z horní dolní' to je tak maximálně předsudek

​presne

Offline Černá kočka
1787 příspěvků moje polička 15. srpna 2020 15:43

Ounz Souhlasím s tebou. Když něco takového zaslechnu tak to nejsou lidi ze základním vzděláním, kteří znají jenom  hospodu, je to skrz celou společnosti.

Offline OliveOyl
1976 příspěvků moje polička 15. srpna 2020 15:44

Ounz Já to od continuity pochopila jako povzdech, že tu chybí elita, která by byla (nejenom) morálním etalonem nám všem běžnejm občanům, ve zkratce "pepíkům". Ne jako vofrňování nad vesnickejma blbečkama.

Offline continuity
44072 příspěvků moje polička 15. srpna 2020 15:45

OliveOyl přesně tak.

Offline viktorka_od splavu
49530 příspěvků moje polička 15. srpna 2020 16:02

OliveOyl ano ja take

Offline Ounz
20579 příspěvků moje polička 15. srpna 2020 16:30

OliveOyl no, jako ono je blbý, že continuity se se svým příspěvkem naprosto míjí point věci.

A teda- kde je psáno že soudce - podle continuity 'elita' bude děsnej spravňák? Tady ty zevšeobecňující názory jsou zavádějící. A to, že soudce je sexista a debil (pardon) a za znásilnění dá podmínku (protože si za to beztak může sama) by nemělo vyústit v to, že někdo v diskuzi napíše 'no nediv se, že to tam píšou, podívej se jakej maj vzor' . Já přeci žiju ve stejný zemi a vim, že to není správný, to jako buď chceš anebo ne, buď si vidíš na špičku nosu anebo ne. 

Offline continuity
44072 příspěvků moje polička 15. srpna 2020 16:51

Ounz jenomže většina lidi moralni hodnoty přejima výchovou a od nejbližšího okolí, plus pak od těch morálních autorit, zcela jistě existují filozoficky duchove, které se z toho vlivu okolí dovedou vymanit, ale bude ich menšina, se bojím.

Cestou ke zlepšení buď je z toho prostředí ty lidi vyndat ( třeba ve škole) nebo mít právě ty elity, které v tomto jdou za každých okolností prikladem, ať už jsou to politici, podnikatele, soudci nebo umělci. Tak to lze ovlivnit. Bojím se, že stanovisko: kdyby chtěli, tak to sami musí vidět, neřeší vůbec nic. Ale tak zanadávat si můžeme,č proč ne, cloveku se minimálně uleví.