dynda Tak na bezne lince do Tokya sedi lide oddelene, vedle sebe jen rodina. Respirator musis mit celou dobu, jidlo je omezene, vse balene a myslim jen 2x oproti obvyklym trem. Nechci predjimat, ale pochybuju, ze by let specialem byl takto prisny.
Omfg
Garfie to určitě nebyl, ale i kdyby byl, tak napriklad u té delty by to nemuselo vůbec pomoct.
Závisí, kdo to letí, do Amstru nás klidně rozdělili.
Garfie to určitě nebyl, ale i kdyby byl, tak napriklad u té delty by to nemuselo vůbec pomoct.
Garfie No vzduch mají stejně společný? To je jak kuřácké a nekuřácké oddělení v jedné místnosti. Plus ta delta no.
Mne teda toho doktora lito neni, je to strasna osobni nezodpovednost. Prece musel vedet, ze jako neockovany ma daleko vetsi sanci neco chytit, i kdyby to bylo treba az pozdeji od nekoho v olympijske vesnici. Ze by se to uhlidalo na 100% si snad nikdo nemuze myslet. A doktor je urcite v dost tesnem kontaktu se sportovci, nez by prisel na to, ze je pozitivni, mohl to predat kolika dalsim.
continuity No tak tim lip :-) Ja tim myslela, ze te nechaji sedet spolu maximalne v pripade rodiny.
dynda No tak to beres tak, ze respiratory jsou v letadle zbytecne? V tom pripade mohl COV naridit karantenu pred odletem treba, stacily by ctyri dny + testy na konci.
Kokoska A hlavne je v kontaktu se spoustou lidi pred odletem. To taky mohl zvazit. :-(
Garfie neviem ako sportovci a funkcionari, ale novinari po prilete musia byt 3 dni v izolacii v hoteli, 14 dni pred prichodom do Japonska novinári museli kazdy den zadat do nejakej specialnej aplikacie teplotu, resp. pripadne zmeny svojho zdravotneho stavu, pred odletom mat 2 negativne pcr testy, po prilete ich znovu testovali na letisku. Az ked mali negativny test na letisku, dostali akreditaciu, pred prichodom do JPN museli poslat na schvalenie plan svojho pobytu, kde sa budu pohybovat. Tiez musia mat nainstalovanu nejaku sledovaciu aplikaciu, nesmu pouzivat mhd, iba specialne olympijske taxiky. Takto svoje skusenosti s cestou do JPN na olympijske hry opisovali viaceri ceski i slovenski novinari, ich clanky o ceste do JPN a o vsetkych moznych opatreniach, ktore museli a musia dodrziavat, sa daju najst napr. na seznamzpravy alebo na idnes.
Ted ctu, ze tech neockovanych bylo vic, to je proste neuveritelny.
dorota Diky moc. To je stale volnejsi rezim, nez maji bezni cestujici rezidenti, ale i tak super. Myslela bych, ze to je minimum pro vsechny cleny vypravy.
Kokoska to já ty sportovce chápu, že se nechtěli nechat naočkovat v poslední fázi přípravy. Risk nežádoucích účinků a výpadku v tréninku je vysoký. Jsou to všechno mladý lidi, došlo by na ně až nedávno, olympijský výbor se vyjádřil, že "nechtěli předbíhat".
Mohučanka jo, to rikaj ted, moc se mi nechce tomu verit.
Kokoska tomu olympijskýmu výboru? To netuším, ale ze sportovního hlediska to očkování v poslední fázi přípravy risk fakt je.
Ne, spíš to beru tak, že se tam nikdo nemocný neměl dostat, na respirátory bych nespoléhala - dobrovolná karanténa před odletem? Víc testů? Teď už je to jedno.
Mohučanka jo, nechce se mi verit COV. Jako nekdo predbehl a nekdo byl tak charakterni, ze radsi riskoval takovouhle vypravu bez ockovani? Ale ja mam vseobecne o lidech dost spatny mineni ![]()
Jojo. Když člověk letí sám za sebe linkou, tak to riziko na sebe prostě bere. Tady bych čekala nějaká neprůstřelnější opatření, vždyť jediný, co víme o vývoji infekčnosti v roznašeči, je, že nevíme. Bohužel.
dynda Dobrovolná karanténa před odletem se moc neslučuje s přípravou na sportovní výkon.
Pro nenaočkované sportovce se přijatelná omluva najde (i když
), ale přístup onoho zdravotníka je neomluvitelný. Bylo by to na pováženou, i pokud by nikam necestoval a pouze poskytoval péči běžným pacientům, pro tohle nemám slov. Svobodnou volbu jednotlivce je sice třeba ctít, ale v tomhle případě je to nesmyslný hazard s roky přípravy mnoha sportovců, jsou to vyhozené peníze (oněch nakažených, sponzorů, peněz z veřejných zdrojů...). Měl sedět doma na zadku a basta!
Hanka H ten volejbalista snad říkal, že právě pro dní před odletem se dobrovolně izoloval.
continuity No a pak si stejně sedne na mnoho hodin do letadla, kde se setká s někým, jehož přístup je na pár facek
.
continuity Ja si myslim, ze je to i docela prirozene, i kdyz se treba neizolujes uplne 100%. Kdyz se nam blizil odlet do JP, taky jsme nikam nechodili, i rozluckovy vecirek s kamarady jsem planovala v predstihu. Neizolovali jsme se dusledne, ale proste tomu nejdes naproti. Ja myslim, ze takove pocity meli i sportovci, nikdo nechce riskovat. Ale mozna i proto mohli mit falesny pocit bezpeci v tom letadle, vzdyt tam neletel nikdo "cizi".
Garfie no já už jsem psala, že jsem děti vzala ze školky tyden před zimní dovolenou, protože to vždy řádí chřipky.
Ja tomu úplne rozumím, jen by to museli udělat všichni.
Jenže tito neockovani si obecně myslí, že o nic nejde
(Teď je v Nizozemsku známá, co sdílí všechny antivax akce na FB a myslíš, že půjde po návratu do karantény? Pokud ji neodchytnou na letišti a rovnou nezaeviduji, vykašlu se na to s celou rodinou. Vždyť o nic nejde.)
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Guerlain Masterclass a my
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025