Sweet Potato ten jsem právě taky četla, no. Ten je zajímavej.
Omfg
Ounz My jsme to probíraly v nějakém vláknu, asi v tom o dětech, předpokládám. Ptala jsem se na pocity ostatních, protože jsem viděla ukázky z filmu, rozhovor s režisérkou a četla rozhovor s otcem i rozhovor s tím otcem, co kamevédu "vynalezl" a praktikoval. Je to zajímavé téma.
Sweet Potato Ale zrovna ona je k nim docela smířlivá, ne? Jak to vyznívalo v tom rozhlase? Já viděla rozhovor na DVTV a přišlo mi, že ji docela přesvědčili, i když říkala, že to není pro každého.
Garfie Jo, to jsem myslela.
Garfie no ale sama píše, že otec sice prohlašuje, že případnej neúspěch neva, ale jak by se ve skutečnosti zachoval, neví..
Ounz Mně právě zaujalo v nějakém rozhovoru s otcem, kde říkal, že nemusí dělat zrovna to, co oni chtějí, že prostě pokud bude chtít být například kuchař, oni mu zajistí stáž u nejlepšího kuchaře v Londýně (dejme tomu, necituju to asi přesně). Tam mi to přišlo spíš, že to není tlak na to být "nejlepší", ale spíš dát mu podmínky, aby mohl být co nejlepší v čemkoli bude chtít. Ale pochopitelně, realita bude spíš smutnější, taky mám pocit, že ta matka až tak úplně nadšená není, ono to pro ně musí být hrozně vyčerpávající. Někde teď bylo, že měli doma spor, protože po první třídě (ač v nějaké super soukromé anglické škole) on naznal, že je to k ničemu a budou ho učit doma a ona protestuje a chce ho nechat chodit do školy-a vůbec se jí nedivím!
Mně by z kamevédy jeblo. Dítěti třeba ne, ale mně jako tomu, kdo mu musí věnovat každou minutu života, určitě. A brzo.
Garfie tyjo! Hlavně škola je asi fajn na nějaký ty sociální vazby?
dzizisketa úplně souhlasím. Oni i někde přiznali, že vlastně ani nemůžou mít další dítě, protože dvě by v tomhle systému nezvládli. Já si teda myslím, že dřív nebo později by jeblo i tomu dítěti.
Ja mám kamarádku, spíš známou, je to taková bio žena, dítě v nějaké lesní školce. A ta zmínila,že dítě ( je mu teď něco kolem 5, nevím přesně) říkalo, že se těší do školy a bude tam dělat to a to. A k tomu dodala: no ona ještě neví, že do žádné školy chodit nebude. Tak to mi přišlo vůči tu dítěti až brutální.
continuity Nene! Takže ho bude učit doma a nechodi teď ani do školky?
Tabea Já celou dobu myslela, že žiješ v Německu!
Karja do školky ho dala, do nějaké lesní. Víš co,já ji neznám úplně důvěrně, navíc to je taková ta osoba neochvějně přesvědčena o své pravdě, takže jsem se příliš nevyptavala.
continuity Nene! Takže ho bude učit doma a nechodi teď ani do školky?
ja taky! Ted @Tabea tipuju na svycarsko. Jinak teda mne je asi celkem jedno, jestli jsou adresatem mile maminky, nebo tatinkove, i kdyz to urcite jde napsat chytreji.
Mně by z kamevédy jeblo. Dítěti třeba ne, ale mně jako tomu, kdo mu musí věnovat každou minutu života, určitě. A brzo.
mne taky! Syn ma dva krouzky a po tydnu uz toho mam plne zuby, uz tak mam dojem, ze porad nekam litam, jenom abych tam pak hodinu cumela.
Ale jsem rada, ze neco ma a ze se toho uz neboji. jeste pred rokem byl jakykoli krouzek nemyslitelny. Stoji to za to, uz jen proto, ze v den krouzku spi jako dudek jeste pred devatou;)
No,vsak to vedle pisu,ze by se hodne lidi divilo jak to v nemecku chodi,vyzkouset si tady zit.![]()
Gatita to já jsem naopak ráda, když kroužky mají. Mám pocit, že ten čas trávíme nějak smysluplně, že to není žádné bloumání po sídlišti nebo poflakování se doma. Sama nejsem tak různorodý program schopná připravit.
Mňa by ešte zaujímalo ako to bude vyzerať keď sa dieťa osamostatni, prípadne odíde na školu. Žena roky bez práce, nebude to mať ľahké sa znova zamestnať. A akú novu zivotnu náplň si nájdu. Nepadlo o tom niekde v rozhovoroch slovo? Ja som čítala len jeden na slovenskom eNku a tam nič.
Mrakoplas to je zajímavá otázka. Kdy vlastně ta výchova končí, že jo? Jinak moje máma s námi byla doma s pár krátkými přestávkami skoro patnáct let a kupodivu potom neměla úplně problém. Ona teda nemá potřebu budovat kariéru, s vysokou školou by jistě mohla zastávat mnohem "lepší" místo. Tady bych ale spíš viděla, že bude problém zaplnit to prázdno.
Karja Jojo, v Bavorsku ![]()
Evaeva vsak ja jsem taky rada (vylozene vdecna, ze se syn jednak uvolil nekam chodit, a ze jsou ty krouzky vubec otevrene
). Ale i kdyz se na nej moc rada divam, jak plave nebo jak cvici, tak je to proste urcita štrapáce - musime nekam dojet, do toho s sebou tahame batole, kteremu to uplne nepasuje do rezimu, tak je to takova honicka. Vlastne na tu hodinu krouzku starsiho syna (v pripade plavani 30 min) padne s planovanim obeda, uspavanim mladsiho a brzkym vyzvedavanim starsiho ze skolky skoro cely den. Takze denne bych to mit nechtela ani ja jako rodic.
Já mám teď v přímém přenosu, co se děje, když se nezvládne přechod z domácího vzdělávání (předtím samozřejmě lesní školka) na výběrové gymnázium. Je mi toho dítěte líto, je vyplašene, protože je všechno nové a jiné. Snad to dá.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Guerlain Masterclass a my
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025