Gatita teď mi to šrotuje, co nesedí na Německo, ale na Švýcarsko by to sedělo...![]()
![]()
Omfg
Tabea no jak jsi psala o te pozici zen, historii a tak...tak mi okamzite nabehlo to Svycarsko, ze jim nektera prava priznali dost pozde? A naopak o Nemcich mam, mozna mylnou, predstavu, ze jsou v tomto hodne korektni. Ale nevim, jen si to tak predstavuju![]()
Tabea Nekecej! Tak to je země zaslíbená!:-D:-D.
Gatita Jo, mě to vyhovuje. My bysme vlastně měli mít každý den mimo pátku něco, když počítám i svoje kroužky. Ale my máme všechno v docházkové vzdálenosti, dospělí bez dětí, trasu domov, školka, kroužek má maximálně za patnáct minut.
Mha chudák. A to je v primě?
Já měla pocit,že o domácí vzdělávání stojí rodiče, kteří nechtějí ty děti nechat semlít systémem. To mi úplně nekoreluje s výběrovými školami. No přeji ji, ať je spokojená.
Tabea bola som so synom v máji v ped-psych.poradni, u bývalej kolegyne, a ponúkla synovi lego, na spriatelenie atď, a bola jedno klišé za druhým: a mamu dáme kde? Variť do kuchyne? A syn - alebo si môže ľahnúť na gauč a tato môže povysávať. Kolegyňa: a kočík s bábätkom bude kto voziť? Mama alebo babka? A syn - áno, môžu, ale môže aj tato alebo dedko. Tak snáď si ona z toho niečo zobrala.
letfenixa
To je strašný. Ale syn teda reagoval dobře!
letfenixa syn je super, a poradnu by potřebovala spíš ta osoba ![]()
Syn je super ![]()
Môj pokus o non- gender výchovu asi vychádza. Len predpokladám, že ho zomelie kolektív. Ale som prekvapená, že môj otec toto vôbec nerieši, ani tú milovanú ružovú.
letfenixa kolektiv ho v tomto nezomelie. To mu zostane, pokiaľ má vzor z domu.
Môj otec mal veľmi konzervatívneho otca, takže ani tá výchova tam úplne nebola, ale vzhľadom k tomu, že im mama zomrela, keď bol v puberte, tak sa museli chlapi postarat a aj sa postarali - mali s bratom malinkú sestru. A už mu to zostalo, napríklad vsetci chlapi z tej rodiny vedeli dobre variť, žehliť a tak.
letfenixa to je bozi![]()
Já myslím, že to není nějak dořešené.
Jsou lesní školky, waldorfske, montessori, domácí vzdělávání, ale ten druhý stupeň, popř. střední škola už je jenom v tom starém konzervativním systému. Takže děti ten šok někdy zažijí. A musím říct, že na začátku puberty to není dobré.
A genderovy stereotypy nejvíc upevňuji učitelky vytvarky! ![]()
Přemýšlela jsem tom, jestli tě rovnou nezmínit a nevyjmout z toho davu.
Mha Zbytecna prace, ja pry nejsem ucitelka. ![]()
Mha waldorfské vzdělávání je až do maturity, ty ostatní nevím, ale různé alternativní školy jsou. Učit dítě doma můžeš až do devítky, myslím, akorát na to musíš mít vzdělání, takže si to musíš rozmyslet dopředu, abys to stihla vystudovat![]()
letfenixa to je dobrý peklíčko v poradně, teda. Ale synek je borec
. Musím říct, že mám na gender stereotypy a výchovně problematické situace taky čím dál citlivější ucho. Dneska muž četl před obědem holkám nějaký (přiblblý) komiks o myškách, které žijou/jednají jako lidi. Vulbec netuším, kde se u nás ta kniha vzala (od nás to nemají
). Jedna kapitola byla o "Miss myš". Hubený myši, tlustý myši, ošklivý myši a podobná zobrazení. Myslím, že kniha nedožije dalšího odvozu tříděnýho odpadu.
Mha můj kamarád chodil i na waldorfské lyceum, po normální základce a hrozně mu to vyhovovalo. On byl teda v některých věcech "speciální". S tím domácím vzděláváním přesně nevím, vím, akorát, že před pár lety prošla nějaká zákonná úprava, že za určitých podmínek je možné až do devítky.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Guerlain Masterclass a my
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025