Omfg

15. prosince 2018 14:31
Online continuity
43194 příspěvků moje polička 03. listopadu 2021 15:41

Sweet Potato strašně strašné! To snad není možné, že se toto děje v Evropě v 21. století. 

Offline Ounz
20538 příspěvků moje polička 03. listopadu 2021 17:06

Sweet Potato celej ten článek je plnej hrůz. Minimálně ale ten případ Agniezky je podle mě pochybení lékaře, tluče netluče, mimoděložni těhotenství je náhlá příhoda břišní v podstatě, která ohrožuje matku na životě. Operuje se neodkladně. U nás teda. Příjde mi to opravdu jako středověká metoda, tenhle jejich přístup. 

Offline barbucha blogger
35929 příspěvků moje polička 04. listopadu 2021 14:31

Tohle je snad ještě horší než to Polsko...

https://www.novinky.cz/zahranicni/svet/clanek/afghanci-prodavaji-dcery-aby-meli-na-jidlo-40376889

Strašná sebranka. Sám nikomu otročit nepůjde, a synáčka by taky neprodal, aby šel někomu sloužit. Jen holka musí strpět všechno.

Sběř mizerná. Malý holčičky, sotva pár let na světě

Offline Garfie
28586 příspěvků moje polička 04. listopadu 2021 14:34

barbucha Taky jsem u toho včera málem plakala. Tohle je strašný, strašný.

Offline Jos
příspěvků moje polička 04. listopadu 2021 14:39

barbucha Kdyz tohle se tak strasne snadno hodnoti tou nasi zapadni optikou. Tam je to fakt zoufaly vsechno, a tohle je dusledek. Ty lidi tam nemaji nic, jen 50let valceni v kuse, mizivou gramotnost a zvykove pravo. 

Offline barbucha blogger
35929 příspěvků moje polička 04. listopadu 2021 14:42

Jos 

Ale tak jakápak západní optika. Takhle se chovaj lidi?! Dyk i to zvíře svoje mladý chrání, radši se nechá sežrat samo...

Online continuity
43194 příspěvků moje polička 04. listopadu 2021 14:45

Jos můžeme na to pohlížet jakou chceme optikou, nezmění se na tom nic, že je to prakticky otroctví, v některých případech i sexuální. 

Offline Tabea
8150 příspěvků moje polička 04. listopadu 2021 14:45

barbucha včera jsem dočetla And the mountains echoed. Přesně tohle téma

Offline barbucha blogger
35929 příspěvků moje polička 04. listopadu 2021 14:49

Tabea 

To nedám

Offline Jos
příspěvků moje polička 04. listopadu 2021 15:04

continuity Ja vim, ze to je sexualni otroctvi a absolutne s tim nesouhlasim. Spis jsem myslela, ze to jejich mysleni je uplne nepredstavitelne pro nas tady. Treba tohle. https://www.novinky.cz/zahranicni/svet/clanek/afghanci-radeji-nechaji-dite-zemrit-nez-aby-bylo-postizene-vypovedel-vojak-40370097 

Tabea Jj. Silna kniha. Pak jeste Tisice planoucich slunci je prakticky jen o tomto tematu. 

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 04. listopadu 2021 15:10

Jos souhlasím s tebou (s tím myšlením). Já přečetla jen ta Slunce a pak jsem je věnovala kamarádce s tím, že k této knížce už se opravdu nikdy nevrátím. Ty Hory jsem si chtěla teď koupit na dovolenou, ale neodvážila jsem se a raději jsem sáhla po Pamukovi. Taky jiné myšlení, ale aspoň u toho nonstop nebrečím.

Online continuity
43194 příspěvků moje polička 04. listopadu 2021 15:20

Jos to, že je to nepředstavitelné ještě neznamená, že bychom se vůči tomu neměli vymezovat. Měli a nejenom na diskusních fórech, ale třeba i prostřednictvím lidskoprávnich organizací a diplomacie. Protože jen tak se může něco změnit. To chápání jinakosti za každou cenu není vůbec dobrá cesta. 

To můžu v případě, že to nějak neohrožuje lidstka práva a život například. Takže odsouzení je na místě. 

Offline Jos
příspěvků moje polička 04. listopadu 2021 15:22

Mohučanka Hory nejsou podle me tak emocionalne narocne. I se mi libily vic. No ja jsem nejaka emocionalne okorala posledni dobou. Co nedokazu otevrit jsou ale Zinkovi chlapci od S.Alexejevic. Zkousela jsem Valka nema zenskou tvar a brecela jsem uz behem prvnich stran a odlozila to. 

Offline Tabea
8150 příspěvků moje polička 04. listopadu 2021 18:37

Mohučanka já ty Hory měla v kindlu už dlouho (roky) a bála se toho. Nakonec mi ta knížka přišla nejslabší. Z Kite runner je mi zle ještě dneska a to jsem ji četla před dětma, takže minimálně před sedmi lety. Slunce taky strašný.
Jsme teď na dovolený, včera byl jeden taxikář Afgánec hovornější, tak jsem z něj chtěla tahat rozumy. Pustil jen to, že část rodiny žije v Kábulu a bojí se, co budou v zimě jíst. 
Dřív, když jsme bydleli v Dubaji, tak jsem se často s taxikářema bavila, většinou to byli Afgánci. Baby jsem nikdy žádný nepotkala. 

Offline Lav
383 příspěvků moje polička 05. listopadu 2021 21:41
Reakce na continuity:

To chápání jinakosti za každou cenu není vůbec dobrá cesta. 

To můžu v případě, že to nějak neohrožuje lidstka práva a život například. Takže odsouzení je na místě. 

​Dík, tohle je fakt důležitá věta.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 07. listopadu 2021 22:17

Ten Cimický, to je teda fakt hnus! Zneužívat holky v léčebně!?To se nedá jinak!

Offline Gatita
8641 příspěvků moje polička 07. listopadu 2021 23:18
Reakce na Jos:

barbucha Kdyz tohle se tak strasne snadno hodnoti tou nasi zapadni optikou. Tam je to fakt zoufaly vsechno, a tohle je dusledek. Ty lidi tam nemaji nic, jen 50let valceni v kuse, mizivou gramotnost a zvykove pravo. 

​tak. Dost jsem cumela, kdyz jsem cetla tu Modlitbu za dest, co jsi doporucovala. Me to dost probralo. Kolikrat jsem nevedela, o jakem obdobi tam zrovna pise. Jestli rok 1980, 2000 nebo treba 1200...Proste uplne jine, hodnoty jine, co se tady chape jako ctnost, tam by bylo brano jako projev slabosti (ktereho je prirozene treba vyuzit, protoze jinak tam prezit nelze) 

Offline Nadja Kochanski
příspěvků moje polička 08. listopadu 2021 09:55
Reakce na Evaeva:

Ten Cimický, to je teda fakt hnus! Zneužívat holky v léčebně!?To se nedá jinak!

​Cimického jsem si našla ze zvědavosti na znamylekar.cz a nejedna pacientka v hodnocení mluví o zneužívání. Jsou to hodnocení stará třeba 10 let. To se muselo vědět a nikdo to nezarazil a teď ještě to vyznamenání...

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 08. listopadu 2021 10:08

Pořad 168 Hodin se tomu dost věnoval a ty výpovědi pacientek jesou hrozný, hrozný! Vyhrožování elektrošokama a podobně, deviant v plášti.