Omfg

15. prosince 2018 14:31
Offline Dalia
10851 příspěvků moje polička 17. listopadu 2021 13:36
Reakce na mirajo:

Dalia Je to moc cenny, co tu pises, prozitou zkusenosti...Nekdy nevim, co rict, protoze kazdy slovo je malo i moc zaroven, tak jen na dalku vnimam a nic vic neumim

​Ale to úplně stačí.

Offline Dalia
10851 příspěvků moje polička 17. listopadu 2021 13:36
Reakce na Hanka H:

​Na to lze říci jediné - nekopou tě v řádu hodin, tak si nestěžuj!

Offline Miru
16595 příspěvků moje polička 17. listopadu 2021 13:39
Reakce na Dalia:

​No, do jisté míry jsem přesvědčená o tom, že způsob mého života a způsob mého prožívání významně podpořily vznik nemoci. Takže ano, do jisté míry si za to můžu sama. O zbytek se postarala genetická predispozice. Ona sama však není vždy nutným spouštěčem.

​...napsala jsi to přesně a krásně

Offline Dalia
10851 příspěvků moje polička 17. listopadu 2021 13:45

Miru Děkuji. Možná plácám nesmysly, ale prostě to tak cítím. 

Offline Miru
16595 příspěvků moje polička 17. listopadu 2021 13:46

Dalia 

...ne, mně mluvíš z duše

Offline olte
737 příspěvků moje polička 17. listopadu 2021 15:49

Miru  Dalia  mě by zajímalo, a neberte to, prosím, jako útok na Vás, jak si za rakovinu do jisté míry mohou malé děti sami?

Offline Miru
16595 příspěvků moje polička 17. listopadu 2021 15:59

olte 

...to už je tenký led, myslím, že Dalia to zformuluje lépe než já. Pokusím se, jak to cítím já.

Malé děti si za nemoc nemohou.

To - když půjdeme přes to, zde nepopulární ezo - spíš je o rodičích...

(když pominu genetické dispozice)

...rodiče někdy nevědomě, neúmyslně přenášejí své problémy na děti. Prostě rodiče mají nějakou osobnost, nějaké své radosti, starosti, trápení a někdy velmi citlivé/vnímavé děti to cítí,  jakoby prožívají za ně, aniž by si toho byly vědomy, cítí z rodičů ten stres, bolest, a když je to dlouhodobé, odrazí se to na těle...

Vyjádřila jsem se nejspíš velmi laicky, dál bych se do toho nepouštěla. Ale určitě se dá najít dost informací v knihách na netu.

Každému je blízké něco jiného, no...

Offline dzizisketa
8866 příspěvků moje polička 17. listopadu 2021 16:02
Reakce na Miru:

olte 

...to už je tenký led, myslím, že Dalia to zformuluje lépe než já. Pokusím se, jak to cítím já.

...rodiče někdy nevědomě, neúmyslně přenášejí své problémy na děti. Prostě rodiče mají nějakou osobnost, nějaké své radosti, starosti, trápení a někdy velmi citlivé/vnímavé děti to cítí,  jakoby prožívají za ně, aniž by si toho byly vědomy, cítí z rodičů ten stres, bolest, a když je to dlouhodobé, odrazí se to na těle...

Vyjádřila jsem se nejspíš velmi laicky, dál bych se do toho nepouštěla. Ale určitě se dá najít dost informací v knihách na netu.

​Jak bylo to moudro o mluvení pouze, když je lepší než tvé ticho? S tímhle běž normálně do prdele. 

Offline Hanka H
2914 příspěvků moje polička 17. listopadu 2021 16:04

Miru Tak tohle kdyby si přečetl rodič těžce nemocného dítěte ....?! Sorry, ale tohle už je moc.

Offline Miru
16595 příspěvků moje polička 17. listopadu 2021 16:05

olte 

....ještě bych dodala, že mám ráda třeba čínskou medicínu. Není samozřejmě samospásná. Je určitě dobré narazit na doktora, který se jí nevysmívá a zkombinovat klasickou medicínu s tímto. 

Ta čínská medicína je založena na velmi dobrém principu, jak co funguje. Teda mně to připadá logické, pochopitelné.

Zbavila mě alergie, astmatu, pomohla mi při dlouhodobém extrémním vyčerpání, a tak různě

Offline Sweet Potato
39956 příspěvků moje polička 17. listopadu 2021 16:08

Miru Ty jsi se úplně zbláznila. Strašný.

Offline Miru
16595 příspěvků moje polička 17. listopadu 2021 16:14

Omlouvám se všem, kterých se dotklo, co píšu. To jsem určitě nechtěla.

Nemyslím si ale, že bych si zasloužila nadávky. 

Tímto diskusi, se svými příspěvky končím.

Offline milacka
5881 příspěvků moje polička 17. listopadu 2021 16:50

Genetika je potvora. Netreba Miru hneď odsudzovať, ja jej niektoré názory zdieľam. Sama trpím depresiami, zdedila som ich po mojej matke. Nič príjemné, naopak, strašné.  Keď som ju rok podporovala počas jej onkologickej liečby, bola som psychicky tak unavená, že rok na to sa na mňa navalili pomaly všetky choroby sveta. Verím tomu, že ak by nemala rakovinu, nemala by som ja následne po nej moje choroby, ktoré vyústili až do operácie. Myslím, že Dalia by vedela veľa vysvetliť, prežila si svoje peklo, človek potom vidí veľa vecí inak. 

Offline Sweet Potato
39956 příspěvků moje polička 17. listopadu 2021 17:02

milacka To je ale něco úplně jiného.

Offline Dalia
10851 příspěvků moje polička 17. listopadu 2021 17:11
Reakce na olte:

Miru  Dalia  mě by zajímalo, a neberte to, prosím, jako útok na Vás, jak si za rakovinu do jisté míry mohou malé děti sami?

​Na to Ti odpovím zcela prozaicky - nevím. Ke svým přesvědčením jsem si došla na základě zkušenosti sama se sebou a tedy se týkají mě. Proč třeba rakovinou onemocní děti, to jako medicínský laik říct nedokážu. A z duchovního hlediska jestli "to mají někde předurčené, že si tou zkušeností mají projít", to já také nevím. Může mít nemoc dítěte smysl? Ač to zní krutě, tak z mého pohledu ano, jelikož jeho nemoc či úmrtí může ovlivnit směr života jeho okolí. Ale to jsou jen hypotézy, které mě napadají. Stejně jako se člověk ptá "proč zrovna já". Odpovědí můžeme najít mnoho, nebo také žádnou, a stejně to budou stále jen a pouze naše domněnky. Když jsem měla smrt na jazyku, řekl mi primář, že pokud si řeknu, že ted umřu, tak umřu. A já strašně chtěla žít a tehdy mě opravdu držel jen ten můj duch a vůle.

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 17. listopadu 2021 17:14
Reakce na Hanka H:

Karja Mně tyhle snahy hledat prapříčinu a vysvětlení všeho v ženském cyklu strašně, ale strašně lezou na nervy. A úplně nejlepší je, když se do rozboru pustí muž. To mi připomnělo před nějakou dobu mediálně profláknutou hlášku jistého odborníka na porodnictví, že "správně vedený porod nebolí". Tady by pomohlo jediné - nechat ho spolknout bagr a pak mu dát projímadla.

​Mě teda přijde, že tyhle Cyklícký ženy a spol jsou víceméně reakcí na doktory tvrdící, že menstruaci nepotřebujeme A věř tomu, že jako pacientka s Endometriózou tohle slíchám hodně......

Já třeba cítím,ž e jsem cyklická, prostě levely energie se mění i když na mě moc nepasuje to co se traduje o cyklických ženách

No a s tím porodem - jako nemyslím si, že nebude bolet, ale existuje dost názorů a některý i podložený, že spousta nadbytečných zásahů do porodu ho akorát dělá bolestivější Ale je fakt, že lidé, co tohle propagují, by nemluvili o "správně vedeném poordu" protože právě to vedení někým jiným než matkou tu bolestivost často zvyšuje......

Offline Dalia
10851 příspěvků moje polička 17. listopadu 2021 17:47
Reakce na milacka:

Genetika je potvora. Netreba Miru hneď odsudzovať, ja jej niektoré názory zdieľam. Sama trpím depresiami, zdedila som ich po mojej matke. Nič príjemné, naopak, strašné.  Keď som ju rok podporovala počas jej onkologickej liečby, bola som psychicky tak unavená, že rok na to sa na mňa navalili pomaly všetky choroby sveta. Verím tomu, že ak by nemala rakovinu, nemala by som ja následne po nej moje choroby, ktoré vyústili až do operácie. Myslím, že Dalia by vedela veľa vysvetliť, prežila si svoje peklo, človek potom vidí veľa vecí inak. 

​Darinko, to je pochopitelné, že Tě to psychicky vyčerpalo, oslabilo imunitu a tím pádem se na Tebe vše později sesypalo. Dlouhodobý stres u mě taky zafungoval. 

Offline Kora
příspěvků moje polička 17. listopadu 2021 18:48
Reakce na Miru:

olte 

Mám ve svém blízkém okolí případ,  kdy vymodlene a všemi milované dítě zemřelo na rakovinu ve velmi útlém věku. Že by si naprosto zničení rodiče měli vyčítat,  že to bylo díky jim...proboha to snad nemůžeš myslet vážně.  To je strašný,  strašný,  co jsi napsala.

Offline barbucha blogger
35494 příspěvků moje polička 17. listopadu 2021 20:22
Reakce na Miru:

​Jako sorry Miru, piš si o pohodovejch porodech radši. Tohle jako jedna z potrefenejch neberu a říct mi to někdo před těma třiceti lety, tak mu dám tak akorát přes držku. 

Offline Karja
44248 příspěvků moje polička 17. listopadu 2021 20:27

barbucha Jo a tam by to už korespondovalo, protože za presdrzku si většinou člověk může, narozdíl od nemoci, sám. Kruh se uzavírá. Popojdeme, je to kravina a prostě nechme karmu plynout dál, nezaobirejme se temahle hnusama.