Omfg

15. prosince 2018 14:31
Online Malenge
4814 příspěvků moje polička 08. prosince 2021 14:28

Garfie to je moc hezke! Je fajn, ze mate příjemné učitele, snad se nám taky postesti. Jsem optimistka, tak věřím, ze i kluci budou mít někoho empatickeho, ke komu budou moct vzhlizet. Ze budou do školy chodit rádi. Jen když člověk vidí ty strašlivé historky takto zkoncentrovane za sebou, tak ho to lehce vystresuje. A já dopadla malém stejně, do první třídy jsem měla nastoupit k jedné neskutečné pip, vsichni o ni věděli, co je zač, děti se ji bály  a nikdo s tím nic neudělal. Když se to dozvěděli rodiče, mamka ve škole udělala asi scénu a nakonec jsem mohla jit do jiné třídy, byl naštěstí rok 1990, tak se situace asi změnila, mela jsem bajecnou skvělou učitelku, na kterou s láskou vzpomínám  občas mi bleskne hlavou, jak by to se mnou bývalo mohlo dopadnout, kdybych chodila do školy ve strachu a s brekem jako někteří spolužáci z vedlejší třídy

Offline Luna
10862 příspěvků moje polička 08. prosince 2021 15:17

Ja z tech prispevku zacinam mit depku Urcite jsem svym hodne specialnim detem rekla neco nevhodneho. Ale to se skoro neda uhlidat, kdyz musite pindat x hodin vtahu, to nejde rikat furt jen motivacni moudra.

Offline Dalia
10851 příspěvků moje polička 08. prosince 2021 17:35
Reakce na rysamona:

Mirkaa to je přesně to co píšu. Já jsem si řekla že my jako my děti. Já to prostě vždycky překombinuji

V dětské knížce "Veronika, prostě Nika" je pasáž kde píše diktát a odvozuje jaké " i" tam napsat.  Řeší letadla a orly či co a samozřejmě úplně blbě. Ale to sem přesně já. 

Já si navíc vždycky myslela že byla chyba ve mě. Na srazu pak zaznělo"to byla taková ..., Nic nenaučila" ach jo. Je na škole pořád. 

​Takto já celý život říkám, že jsem blbá na matiku. Ale pravdou je asi to, že mou averzi vůči "královně věd" má na svědomí učitelka ze základky, které jsme se všichni báli. Její hodiny byly stresující (křik, lámání tužek...). Dodnes nerada počítám a nikdy jsem nebyla schopná sedět s dětmi nad matematickými úkoly. Naopak češtinu mám ráda a vystudovala jsem ji na VŠ. 

Offline rysamona
1100 příspěvků moje polička 08. prosince 2021 17:53

Dalia Ty učitelé se vážně na člověku hrozně podepíšou

Ale musím se smát, já matiku miluju a mám vystudovanou stavárnu trochu problém byl s diplomkou. Nemohu to po sobě ani číst. U bakalářky o deset let později jsem pro jistotu vytvor dala přečíst kamarádovi, který dělal korektury a kromě kvality práce bylo oceněna práce bez chyb

Offline Hanka H
2914 příspěvků moje polička 08. prosince 2021 18:09

Teď jsem si vzpomněla na jednoho prorofesora (měl nás na češtinu a latinu) na gymplu! Když se naštval (což bylo téměř v každé hodině), házel po nás křídy. Když došly, letěly klíče!První půlrok jsme se ho báli, potom jsme se na jeho excesy vyloženě těšili - vítané zpestření sedmihodinové výuky!

Offline Jitka77
1906 příspěvků moje polička 08. prosince 2021 18:11

Mně vlastně debil matikář v osmé třídě pomohl zúžit výběr střední školy a následně profesní směřování - na základce mě bavilo všechno (snad kromě dějepisu - učitelkou to nebylo, byla skvělá), vážně jsem nevěděla, jestli směřovat na matfyz, nebo na humanitní obor... dokud jsme nedostali tohohle týpka. Najednou bylo jasno.

Dvojka z tělocviku mezi samými jedničkami mi nikdy nevadila, když mi na střední můj třídní jednou zařídil, abych měla samé, připadala jsem si spíš trapně, nechápala jsem, proč by to pro mě mělo být důležité. Chudák tělocvikář si tehdy hnul zády v marné naději, že ten výmyk udělám nejen na papíře, a já jsem si vymknula prst na noze.

Offline letfenixa
10807 příspěvků moje polička 08. prosince 2021 18:25
Reakce na Luna:

Ja z tech prispevku zacinam mit depku Urcite jsem svym hodne specialnim detem rekla neco nevhodneho. Ale to se skoro neda uhlidat, kdyz musite pindat x hodin vtahu, to nejde rikat furt jen motivacni moudra.

​Aj ja, a to som ešte aj prísna

Offline Garfie
28261 příspěvků moje polička 08. prosince 2021 18:55

Hanka H  Takovýho jsme taky měli! Házel klíčema a nadával nám do ořechů!! 

Luna letfenixa Co blbnete, hodně lidí (včetně mě) tady učitele chválí a navíc na ty děsivé se nejvíc vzpomíná na srazech, tak co!!! 

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 08. prosince 2021 19:10
Reakce na Luna:

​Byla bych v klidu, voni taky né všichni rodiče maj patent na výchovu a kolikrát se na těch dětech podepíší nejvíc.

Online Sweet Potato
39952 příspěvků moje polička 08. prosince 2021 19:11

Hanka H Vrhače jsme taky měli. Byl celkem oblíben.

Offline Jitka77
1906 příspěvků moje polička 08. prosince 2021 19:15

Kan To je fakt... u problémových dítek mnohdy stačilo potkat rodiče a člověk věděl, že děcko vlastně dopadlo ještě dobře...

Offline Mohučanka
7337 příspěvků moje polička 08. prosince 2021 19:26

Luna letfenixa vy jste určitě skvělé, a já si z dětství pamatuju několik bezvadných učitelek. Z první třídy například. 

Bohužel těch babic bylo asi víc a doufám, že takové  příšery už dneska nejsou.

Offline Karja
44231 příspěvků moje polička 08. prosince 2021 19:26

letfenixa Ale to děti chtěj! Já se ptala synovce, jaká je ta nová učitelka. Prý mnohem lepší než ta stará. A proč? Je mnohem hezčí a přísnější! :-D:-D

Offline Mohučanka
7337 příspěvků moje polička 08. prosince 2021 19:27

Kan znám dost učitelů, kteří odešli že školství, protože už nedokázali čelit rodičům.

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 08. prosince 2021 19:29

Mohučanka No, já vzdala podzimní dílničky pro děti taky kvůli rodičům. Organizátorům jsem řekla, že všechno zajistím, materiál, pomůcky, nástroje, ale budou si u toho jejich lidé.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 08. prosince 2021 19:58

Karja no já u přísnějších učitelů mívala i lepší známky, museli teda být spravedlivě přísní, prostě přirozené autority. Obvykle byli nejen přísnější i mnohem lepší vyučující.

Offline zdensy
1132 příspěvků moje polička 08. prosince 2021 20:03
Offline Luna
10862 příspěvků moje polička 08. prosince 2021 20:32

Karja no to ja byt prisna fakt nedam. Vlastne to celkove vubec nezvladam 

Offline Karja
44231 příspěvků moje polička 08. prosince 2021 20:49

Luna Tak to musíš o to líp vypadat, nedá se svitit, musíš se furt fintit! 

Offline Garfie
28261 příspěvků moje polička 08. prosince 2021 21:03

Karja Hele, to je pravda, měli jsme jednu děsnou učitelku na gymplu, ale chodila skvěle oblíkaná a taky na ni (a její módní kreace) dodnes na srazech vzpomínáme!