Garfie to je moc hezke! Je fajn, ze mate příjemné učitele, snad se nám taky postesti. Jsem optimistka, tak věřím, ze i kluci budou mít někoho empatickeho, ke komu budou moct vzhlizet. Ze budou do školy chodit rádi. Jen když člověk vidí ty strašlivé historky takto zkoncentrovane za sebou, tak ho to lehce vystresuje. A já dopadla malém stejně, do první třídy jsem měla nastoupit k jedné neskutečné pip, vsichni o ni věděli, co je zač, děti se ji bály a nikdo s tím nic neudělal. Když se to dozvěděli rodiče, mamka ve škole udělala asi scénu a nakonec jsem mohla jit do jiné třídy, byl naštěstí rok 1990, tak se situace asi změnila, mela jsem bajecnou skvělou učitelku, na kterou s láskou vzpomínám
občas mi bleskne hlavou, jak by to se mnou bývalo mohlo dopadnout, kdybych chodila do školy ve strachu a s brekem jako někteří spolužáci z vedlejší třídy ![]()
Omfg
Ja z tech prispevku zacinam mit depku
Urcite jsem svym hodne specialnim detem rekla neco nevhodneho. Ale to se skoro neda uhlidat, kdyz musite pindat x hodin vtahu, to nejde rikat furt jen motivacni moudra.![]()
Mirkaa to je přesně to co píšu. Já jsem si řekla že my jako my děti. Já to prostě vždycky překombinuji
V dětské knížce "Veronika, prostě Nika" je pasáž kde píše diktát a odvozuje jaké " i" tam napsat. Řeší letadla a orly či co a samozřejmě úplně blbě. Ale to sem přesně já.
Já si navíc vždycky myslela že byla chyba ve mě. Na srazu pak zaznělo"to byla taková ..., Nic nenaučila" ach jo. Je na škole pořád.
Takto já celý život říkám, že jsem blbá na matiku. Ale pravdou je asi to, že mou averzi vůči "královně věd" má na svědomí učitelka ze základky, které jsme se všichni báli. Její hodiny byly stresující (křik, lámání tužek...). Dodnes nerada počítám a nikdy jsem nebyla schopná sedět s dětmi nad matematickými úkoly. Naopak češtinu mám ráda a vystudovala jsem ji na VŠ.
Dalia Ty učitelé se vážně na člověku hrozně podepíšou![]()
Ale musím se smát, já matiku miluju a mám vystudovanou stavárnu
trochu problém byl s diplomkou. Nemohu to po sobě ani číst. U bakalářky o deset let později jsem pro jistotu vytvor dala přečíst kamarádovi, který dělal korektury a kromě kvality práce bylo oceněna práce bez chyb![]()
Teď jsem si vzpomněla na jednoho prorofesora (měl nás na češtinu a latinu) na gymplu! Když se naštval (což bylo téměř v každé hodině), házel po nás křídy. Když došly, letěly klíče!
První půlrok jsme se ho báli, potom jsme se na jeho excesy vyloženě těšili - vítané zpestření sedmihodinové výuky!
Mně vlastně debil matikář v osmé třídě pomohl zúžit výběr střední školy a následně profesní směřování - na základce mě bavilo všechno (snad kromě dějepisu - učitelkou to nebylo, byla skvělá), vážně jsem nevěděla, jestli směřovat na matfyz, nebo na humanitní obor... dokud jsme nedostali tohohle týpka. Najednou bylo jasno.
Dvojka z tělocviku mezi samými jedničkami mi nikdy nevadila, když mi na střední můj třídní jednou zařídil, abych měla samé, připadala jsem si spíš trapně, nechápala jsem, proč by to pro mě mělo být důležité. Chudák tělocvikář si tehdy hnul zády v marné naději, že ten výmyk udělám nejen na papíře, a já jsem si vymknula prst na noze.
Urcite jsem svym hodne specialnim detem rekla neco nevhodneho. Ale to se skoro neda uhlidat, kdyz musite pindat x hodin vtahu, to nejde rikat furt jen motivacni moudra.
Aj ja, a to som ešte aj prísna ![]()
Urcite jsem svym hodne specialnim detem rekla neco nevhodneho. Ale to se skoro neda uhlidat, kdyz musite pindat x hodin vtahu, to nejde rikat furt jen motivacni moudra.
Byla bych v klidu, voni taky né všichni rodiče maj patent na výchovu a kolikrát se na těch dětech podepíší nejvíc.
Hanka H Vrhače jsme taky měli. Byl celkem oblíben.
Kan To je fakt... u problémových dítek mnohdy stačilo potkat rodiče a člověk věděl, že děcko vlastně dopadlo ještě dobře...
letfenixa Ale to děti chtěj! Já se ptala synovce, jaká je ta nová učitelka. Prý mnohem lepší než ta stará. A proč? Je mnohem hezčí a přísnější! :-D:-D
Kan znám dost učitelů, kteří odešli že školství, protože už nedokázali čelit rodičům.
Mohučanka No, já vzdala podzimní dílničky pro děti taky kvůli rodičům. Organizátorům jsem řekla, že všechno zajistím, materiál, pomůcky, nástroje, ale budou si u toho jejich lidé.
Karja no já u přísnějších učitelů mívala i lepší známky, museli teda být spravedlivě přísní, prostě přirozené autority. Obvykle byli nejen přísnější i mnohem lepší vyučující.
Karja no to ja byt prisna fakt nedam. Vlastne to celkove vubec nezvladam
Luna Tak to musíš o to líp vypadat, nedá se svitit, musíš se furt fintit!
Karja Hele, to je pravda, měli jsme jednu děsnou učitelku na gymplu, ale chodila skvěle oblíkaná a taky na ni (a její módní kreace) dodnes na srazech vzpomínáme! ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje