Mermaid Fiction Brepta a trdlo byly očividně použité na klidné jedince. Z předchozí diskuze by si ji někteří teda nenechali líbit :-)
Omfg
barbucha ale diskuze přece začala tím: sedím někde sama a přijde člověk, který začne zadrapovat. Já jenom píšu, že nění úplně nejlepší nápad říct: ale jdi ty brepto.
barbucha Ale my jsme se tu bavily o něčem jiném. Když do TEBE někdo (zřejmě posahanej typ s nějakou diagnózou) jde a máš šanci odejít. Žádná další osoba v tom nebyla.
Ale babička jedné moji kamarádky takhle odehnala kapsáře, urval ji ucho od kabelky ona byla tak naštvaná, byla nová a zařvala na něj, ale tak kurva co to děláš! Ale to je jiná sorta. I tk onanisti které jsem zmínila jsou jiná sorta, jen jsem tim chtěla demonstrovat, že když se ti něco takového stane dvakrát, tak se podruhý chováš jinak. Lilly_Ku
Jo tenhle autostop provozovala ségra aby ušetřila za bus.....Jako já už to sem jednou psala, jak nás tři patnáctiletý holky svezly nějací mladíci prej z Prahy a ukazovali nám v autě pistoli a my ,,Hmm dobrý,, a absolutně nás to netankovalo, vyhodili nás kde jsme chtěly a my o tom neprohodily už slova. Dnes bych potutlene volala 158 z kapsy následně hlásila, jak mě někdo ohrožoval, teda vlastně jaa bych už s nikým cizím nejela:-D.
Karja my jsme hodne jezdivali stopem jako mladsi, i pred koronou jsme obcas nekoho svezli, ja teda s detma v aute mene ale muj nejlepsi ulovek byl ozraly operni zpevak:D Pak jsem ve franzouskych Alpach vezla kamaradky tranzitem do mesta v udoli, a stoply nas 3 spanelky, to musel byt taky pohled pro bohy. Ale ted uz bych nikoho nenakladala, je to vlastne strasne smutny.
Fiction pochopila jsem , v jakém kontextu jste to zmínili. Já jsem totiž nezaznamenala, že by se někdo ohradil. Ale nestíhám číst úplne vše, tak mi to asi uteklo.
Ten střet s arogancí je těžká věc. Chytit jednu do zubů je blbý, ale když člověk jako obtěžovaný chce něco udělat a neudělá to, má to taky následky, a může být těžší je překonat než zahojit modřinu. Nakonec bych řekla, že je v pořádku jakákoli autentická reakce, protože je to právě to, čeho je člověk reálně schopen - a nedělám si iluze, že dokážu odhadnout, jak bych se v reálu zachovala já, to myslím nejde vyspekulovat.
notna ale ohradil a reakce pravidelně byla: ty mi nebudeš určovat, co mám říkat.
No i takto může vypadat kultivovaná debata dospělých žen.
Ten střet s arogancí je těžká věc. Chytit jednu do zubů je blbý, ale když člověk jako obtěžovaný chce něco udělat a neudělá to, má to taky následky, a může být těžší je překonat než zahojit modřinu. Nakonec bych řekla, že je v pořádku jakákoli autentická reakce, protože je to právě to, čeho je člověk reálně schopen - a nedělám si iluze, že dokážu odhadnout, jak bych se v reálu zachovala já, to myslím nejde vyspekulovat.
Tak to je přesně důvod toho, proč bych klidně vyrukovala s breptou, a třeba nejenom s ním, na kohokoliv kdykoliv. Protože v dávné minulosti jsem neudělala nic a následky na duši si ponesu až do hrobu.
Dalia No právě, podlomená sebedůvěra může být horší než zlomená čelist
ale tyhle věci se kolikrát semelou hrozně rychle a na nějaké cílené uvažování vůbec není prostor. Což je nakonec asi dobře, protože na setkání s nebezpečím má náš organismus svoje metody. Akorát to zamrznutí (pokud na ně dojde) je pak dobré zpracovat a rozhýbat.
Jitka77 Moudrá to slova. ![]()
Jitka77 ja myslim ze je dobry rozlisit kontext.
Jako priklad, kdyz me nekdo bude chtit ja nevim predbehnout ve fronte, tak se slusne ohradim. Pokud naznam, ze jde o nejak nestandardni a nevypocitatelnou osobu, tak rozhodne tu situaci nebudu hrotit a pouzivat k tomu, abych si lecila trauma z bezmocnosti z minulosti.
Lilly_Ku Myslím, že to je snad jasné, že je třeba rozlišit kontext. Ale s dovolením se zeptám, Ty víš, jak bys reagovala a prožívala nestadartní situaci, kdybys měla nezpracované těžké trauma z minulosti, např. ponižování, sexuální napadení apod.?
Omlouvám se, ale toto teoretizování a "rozumradování", kterého se i já účastním, vím to, už těžko rozdýchávám. Holt bych asi nereagovala dle chytrých příruček, jak zvládnout agresora. Vím jen jistě, že už nikdy nikomu nedovolím, aby mi ubližoval. To raději tu zlomenou čelist.
Jitka77 jenomže Jennyfor psala, že ten člověk byl od začátku podivný, nervózní, tiky, záškuby, tj. evidentně psychicky nemocný člověk. Tam je jakákoliv reakce zbytečná, takový se rozhodně nad sebou ani nezamyslí, ani nezastydí, ani si to příště nerozmyslí.
V téhle konkrétní výchozí situaci jsou řeči "já bych mu řekla ..." a "měla jsi říct..." plané tlachy.
No já bych fakt doporučila nejakej nejlíp zazitkovej kurz sebeobrany, ono ani nevylecene trauma z napadeni nestojí za újmu na zdravi, nedejbuh na životě
Dalia tak ja myslim, ze je evidentni, ze tu kazdy vychazi prevazne z vlastnich zkusenosti a zazitku, ty jsou holt ruzne.
Lilly_Ku Nechtěla jsem, aby moje reakce na tebe vyzněla útočně, ale musela jsem to napsat. Už se k tomuto tématu raději dalších komentářů zdržím.
continuity Díky za doplnění. Je vidět, že bych místni kronikarku dělat nemohla :-)
notna Aha, tak to souhlasím (já někdy ten písemnej projev blbě chápu) . Njn, samí klidní jedinci tu byli
...
continuity jj, někdy takové "kultivované" urážení
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje