marieu a když to s tím druhým dvojčetem vypadá špatně, dá se nějak předpokládat, za jak dlouho bude konec? Že čekali a čekali...
Omfg
dynda v malém týdnu těhotenství se v podstatě vstřebá. Ve vysokých týdnech se samozřejmě nevstřebá, ale tělo je zázračný a dokáže to ve spoustě případu zvládnout.
Kokoska záleží na příčině toho stavu a odhadnout se to moc nedá.
Jo, když jsou to milimetry, jasně, když jsou to centimetry, děsivá představa, 37 stupňů a k tomu.... Ufuf.
dynda tak ten těhotenský vak je z principu de facto sterilní, opět za normálních okolností bez přístupu infekce, k tomu slouží hlenová zátka a další mechanismy. Infekce plodového vejce vede kromě příznaků zánětu matky k děložní činnosti, ktera vede k septickému potratu, nebo předčasnému porodu. Já vlastně úplně netuším, jaká patofyziologie tam funguje, ty stavy jsou opravdu dost vzácné, nicméně, když příroda chce, dokáže opravdový zázrak.
Nojo, to dává smysl. Teda jsem ráda, že zrovna tyhle záležitosti už se mě netýkají.
dynda tak já se o děti tak nějak neurčitě bojím furt, ale víc teď, než když jsem je měla v břiše. Nebýt tak ztahaná a nemít potřebu se znovu naplno ponořit do práce, naopak mít o 3-5 let míň - dtto muž, rozhodně bych šla do třetího. Teď už bych ten strach měla- ze všeho.
marieuhele ta predchozi taky umrela na sepsi, protoze se dlouho cekalo s kyretazi, ne? Takze mozna ze nedavaj preventivne antibiotika, aby "neohrozili"plod?
711990 celá penicilinová řada, cefalosporiny, makrolidy i leccos dalšího je v těhotenství bezpečné, to asi není argument. Ten předchozí případ mnou taky otřásl, ale už si nevybavuju ty parametry. Cítím vždycky jen zoufalství v souvislosti s tou jejich legislativou od registru těhotných počínaje po ty potraty. Čiré zoufalství. Zároveň nechápu odbornou veřejnost, to je přece tolik lidí... nesledovala jsem to aktivně, ale tady u nás se zdá, že se nezvedla žádná nevole, protesty.
marieu Myslim, ze protesty tam byly a to velke. V ulicich, nebo si to aspon vybavuju, ale je to uz docela dlouho. V dobe, kdy se rozhodovalo a tom zakonu tusim. Dalsi vec je, kolik se toho propira v nasich mediich. Polsko i Texas, nevim co mi prijde horsi. Takovy zmar.
Jos jo, v ulicích vím. Spíš jsem myslela nějaký výraznější počin/protest ze strany lékařů všeobecně.
marieu Já jsem taky zvědavá, jak (a jestli vůbec) se to nakonec vyjasní. Jsou tam zvláštní ta data, stav trvající od 21.12. do 25.1. ?!?, včetně videa od rodiny několik hodin před smrtí - somnolentní žena s nasogastrickou sondou?!? Proč tam zdůrazňuješ, že se u zamlklého potratu dělá kyretáž? To reaguješ na to "odstranili ručně"? To bude asi ztraceno v překladu....
Fiction na novinkách k tomu v první článku tuším bylo napsáno, že ten potrat indukovali farmakologicky. Nesedí ten první trimestr a farmakologická indukce.
Tohle je takové výbušné téma, ale pro mě je dost neskousnutelne zveřejnění toho videa a považuji to za nesprávné. Občas dělám pro hospic, téma umírání není nic, co by se mělo tabuizovat, ale jsem pro zachování důstojnosti umírajícího až do konce.
A asi tu budu sama v opozici, myslím, že potrat není ani způsob antikoncepce ani věc, kterou má člověk podstoupit bez dukladneho uvážení.
Tenhle případ je podle mého názoru neuvěřitelné zanedbání péče a lékařské selhání, které ale někdo zneužívá jako senzaci pro větší čtenost.
marieu tak ja vim ze existujou bezpecny, ale jestli se na to nevymlouvaj. Hlavne ze zavolali kneze kvuli pohrbu?! plodu...
711990 no, living hell prostě.
A asi tu budu sama v opozici, myslím, že potrat není ani způsob antikoncepce ani věc, kterou má člověk podstoupit bez dukladneho uvážení.
To jiste, ale tady jde o trochu jine pripady nez nasledky spatne ochrany nebo lehkomyslne rozhodnuti, kterym se vyresi "nehoda"
Mha já myslím, že tu nikdo nepovažuje potrat za způsob antikoncepce. Ale mělo by to být základní právo ženy, nakládat se svým tělem dle jejího uvážení.
Pokud se lékaři bojí, že budou souzeni v takovém případě jako tady, je to velký problém.
Mha nevím teda jak jsi obeznámená s medializovanými případy s Polska, ale i když odhlédnu od nějakých nesrovnalostí posledního případu, meritus věci je, že v Polsku ženy nemají právo podstoupit potrat ani v případě vývojové vady plodu neslučitelné se životem a zjevně ani v případě ohrožení vlastního života- v takto nastaveném legislativním prostředí těžko posuzovat postup lékařů. Takže mi promiň, ale v tomto případě jsi celkem mimo. Jsem z oboru, takže můžu zodpovědně říct, že jako "antikoncepce" se u nás interrupce desítky let neprovádí, ačkoliv to tak vzhledem k počtu zákroků možná historicky bylo. Medializace té umírající Polky se mi taky úplně nelíbí, ale asi nejsem mimo místu, když budu tvrdit, že ti lidé jsou tam zoufalí.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje