Děkuju pěkně, už dlouho jsem se tak nezasmála ![]()
Omfg
Sweet Potato Věřím tomu, že takové děti, kterým vstávání a tréninky nevadí, existují. Většinu ty sporty baví, si myslím.
Ono to hlavně musí bavit rodiče. Sestřenčina dcera krasobruslí a když slyším, co s tím má celá rodina lítání, tak jsem si celkem jistá, že moje děti se vrcholovému sportu fakt věnovat nebudou :o)
DruI máma měla kamarádku, jejíž děti dělali hokej. Ona je pořád někde vozila, samozřejmě tréninky brzy ráno, byla v domácnosti. Ale myslím si, že některé sporty jsou v tomhle náročnější než jiné.
Jedna známá taky krasobruslila, od mala, tréninky od šesti ráno a další hrůzy. Šokovala mne prohlášením, jak je za to rodičům vděčná, naučilo ji to řádu, silné vůli, překonávání překážek.
Lidé jsou různé.
třeba já :-)
Závodně jsem krasobruslila... byla to fakt řehole, tréninky od šesti nebo možná spíš od půl šesté... a pak odpoledne zas... v zimě hodně zimy, v létě suchá příprava, atletická soustředění...
ale přesně jako tvoje známá... jsem za to rodičům vděčna, třeba za to, že táta kvůli mně vstával každý den v ten šílený čas a vozil mě do sportovní haly nebo na Štvanici... a přitom - jako muzikant - chodil spát po půlnoci...
... když mně se to tak líbilo (a jasně, že vstávaní bylo šílený, a modřiny byly šílený, a dřepy na jedný noze byly šílený... ale zas vyjet na plochu v šatičkách, slyšet, jak brusle "krájí" led, vyseknout skok s elegantním výjezdem... ![]()
Ale taky a hlavně jsem jim vděčná za to, že když už mě to začalo nebavit, tak na mě netlačili a... prostě to skončilo.
Dodnes z těch let intenzivního sportu a drilu čerpám.
Krasobruslení byla vždycky dřina a řehole, ale to, co se děje v poslední letech, především v kategorii žen... a to, co se teď stalo na OH, to co provádí trenérka Eteri Tutberidze na svých svěřenkyních, to je strašlivé. ![]()
domenica No já bych z toho asi vytáhla to, že na tebe netlačili...:-)
Já chápu, že někoho to baví, asi by to celé jinak nefungovalo, ale ta hranice je tenká a často ty holky spadnou do extrémního drilu, aniž by si to vůbec uvědomily (ale to je pochopitelně u každého sportu). Myslím, že je třeba o tom vést debatu. Spíš by mě třeba zajímalo, jestli bys na krasobruslení dala vlastní dceru, po svých zkušenostech, nebo ne.
Tak na nějaký kroužek krasobruslení ano, pokud by se jí bruselní líbilo a stála o to. Pokud by se ukázalo, že má talent, tak bych jí ale závodní kariéru vymluvila. Od mých dob se toho dost změnilo a nenechala bych jí to (a rodinu) podstupovat.
Když vidím ty patnáctileté holčičky, skákající sadu čtverných skoků... je mi úzko. Brutální tréninková zátěž se na nich těžce podpisuje. V patnácti vrchol, v sedmnácti osmnácti pád výkonnosti a sportovní důchod... Navíc o nějakém uměleckém zážitku, kráse "ženského" krasobruslení tady už stejně nelze mluvit. Souhlasím, že je třeba o tom vést debatu a dobře, že se - zdá se - konečně otevřela.
ooops!
Kraj Vysočina má u Sberbank přes dvě miliardy, k penězům se nemůže dostat
andulka01 asi chteli napsat spis "Vysocina MELA u Sberbank pres 2 miliardy"...![]()
andulka01 neni dobra taktika mit vsechny prachy u jedne banky a je blbost je tam nechavat, kdyz houstne vzduch. Ale asi neni uplne jednoduche takovy objem rychle prevest jinam?
andulka01 No ty kráso.
711990 Praha jen 160 mega...
Sweet Potato Neneeee...
to jsou idioti, fakt.
andulka01 prej 620 stacili odklonit, tak to nezbylo az tak moc :) vysocina teda narez
Sweet Potato andulka01 takovych asi bude vic, ta kamaradka ekonomka, co varovala a okamzite prevadela, mi ted rikala, ze na jeji popud narychlo prevedli i penize z fondu bytoveho druzstva.
To družstvo jsme v rodině řešili taky. Nebylo to jednoduché, ale povedlo se, uf.
Sweet Potato no tvl fakt???
A k témat. Myslíte, že týhle ubožačce bude někdo schopen vysvětlit, za co jí hrozí trest?
andulka01 No bylo to samozřejmě vysoutěženo, podle pravidel...
dynda Tahle osoba je poddno poddna českého celebritího bahňáčku.
dynda ale to není potřeba, stačí, že ten trest dostane ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje
Předvánoční Paříž „En plein coeur“