Evaeva no jo, probíhají o tom studie (řádově stovky dětí ve studii), ale ofiko doporučený postup to není. I mimo tuhle proceduru se ale uvádí, že v roce věku dětí je kolonizace střev už prakticky totožná u dětí porozených vaginálně i sekcí.
Omfg
marieu chápu! Samotnou by mě nenapadlo to požadovat. Spíš že to není úplná blbost
marieu a děláte to nebo jim to rozmluvíte?
Evaeva principiálně asi není, ale osobně mi to přijde příliš.
Kokoska já osobně jsem to ještě neřešila, ale kolegové už to zažili, upřímně ale nevím, jak to proběhlo- po narození je dítě zcela v režii neonatologa, takže matlali asi oni. Navíc to má nejspíš taky své náležitosti (kde, jak dlouho), o které jsem se tedy taky nezajímala. Další věc je, že např 20-25% žen jsou nositelky GBS (Streptococcus agalactiae), což si myslím, že je přímo nevhodný pro tenhle "vaginal seeding", nebo jak se to odborně jmenuje, kvůli riziku pro dítě.
marieu jojo, souhlasím. A to se musí nějak hned, že si to dítě ty matky nemůžou napatlat za tři hodiny na pokoji?
Evaeva já se tím doopravdy vůbec nezabývala, jen jsem v nějakém článku o jedné z těch studií zachytila, že asi hned. Navíc jsou po sekci na JIPu a dítě jim vozí sestřičky jen na přikládání.
marieu já jsem to matlání mimin poševním sekretem zachytila i v nějakém časopise pro matky, takže ono když se tam o tom dočtou, tak jim pak asi ani nepřijde divný se takovýchhle praktik dožadovat.
marieu Hele a ten lotosovej porod to se jako čeká na placentu, ta nějak vyleze a pak co? To mi přijde snad nejujetejsi, ale představuju si i v těch jiných případech ledacos od ešusu sebou na placentu atp:-D
marieu
tahat sebou s dítětem ještě placentu třeba dva týdny
marieu Počkej to trvá jako několik dní? ne li týdnu? A už si z toho dítě nic nebere? Protože to omývání a solnej roztok zni fakt divne.
marieu placenta s dítětem až dokud neupadne pupečník. ![]()
ad lotosovy porod- dite si samo rozhodne, kdy je pripraveno zit bez pupecniku a placenty a tehdy je od sebe pusti (odpadne to). Do te doby je preruseni pupecniku pro miminko predcasne a traumatizuje ho to. To snad je smyslem tohoto pocinani. Jinak nevim, zda to necim omyvaji, myslim ze jen proste maji tu placentu polozenou vedle ditete v nejakem cedniku a az se zacne rozkladat, tak to prekryji nejakymi lupeny ruzi nebo necim jinym cim se snazi prerazit ten puch hnijiciho masa. To fakt clovek u novorozence chce
Jinak krev v pupecni snure je uz zastavena a ztrombotizovana a pupecnik rychle mumifikuje nastesti, tak aspon to snizuje riziko prestupu bakterii primo do kreviho obehu ditete ![]()
continuity Karja průběh viz Wiki.... u nás se to neprovozuje, pár zájemkyň bylo, ale byly odmítnuty. To je opravdu velká alternativa spíš k domácímu porodu. Význam to nemá žádný, stejně tak konzumace těch kapslí z placenty a spol.
marieu hele a vydavate placentu, kdyz si o ni pacientka pozada? Protoze u nas striktne ne (ted nevim, zda se neco nezmenilo, uz jsem skoro 2 roky doma), kolegyne kdysi patrala a pry je to v rozporu se zakonem o pohrebnictvi. Ale pak jsem jednu dobu slouzivala v jedne alternativnejsi porodnici a tam normalne placenty rodicum na vyzadani davali...
marieu jojo, souhlasím. A to se musí nějak hned, že si to dítě ty matky nemůžou napatlat za tři hodiny na pokoji?
3 hodiny po sekci jsem nebyla schopna namatlat ani smsku na mobilu, natož něco takovýho ![]()
Tyjo ale taky už jsem o tom četla a je to dost davno, nevěděla jsem, ze je to až takovej underground
711990 nevim, ale mozne to je. Donosene dite ma celkovy objem krve tak ctvrt litru, placenta pojme krve mnohem vic, navic to tepani arterii pomaha v toku krve z ditete do placenty. Takze placenta polozena niz nez dite a k tomu jeste krev pulzujici smerem od ditete, to to dite muze snadno ztratit pomerne vyznamny objem krve.
Jinak k tomu tepani arterii - uz jsem zazila deti, kterym tepal pupecnik jeste 2. den po porodu, to by se s podvazanim pupecniku cekalo pekne dlouho ![]()
Mně dávali před časem vybrat ze dvou léků. Jeden se vyrábí z moči žen v přechodu. Brala jsem ten druhý ![]()
Potrefenáhusa ok, tak třeba druhý den. Mě by asi nenapadlo o něco takového žádat personál, spíš bych to chtěla provést sama. Ten lotosový porod mi přijde mnohem horší.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje
Předvánoční Paříž „En plein coeur“