Omfg

15. prosince 2018 14:31
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 15. dubna 2022 20:47

Zarinya já asi vím, co myslíš. Takové závěsné "lůžko". To jsem tady neviděla, tady bývají takové plastové kolíbky na kolečkách, dají se i polohovat - trochu zvidnout do šikma.

Moje děti v porodnici spaly, budily se akorát na kojení, takže mě společné spaní nechybělo.

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 15. dubna 2022 20:48

Evaeva áno, najprv dieťa hneď priložia na chvíľu na bonding ( ak sa tých pár minút dá tak nazvať), potom ho zoberú, poumývajú, urobia vyšetrenia, oblečú, dajú do zavinovačky a v postieľke mi ho privezú a potom ho už mám pri sebe stále

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 15. dubna 2022 20:56

betsey aha. Já ho měla chviličku na bonding, pak mě ošetřili, jeho zkontrolovali, ale hned mi ho zase dali. Větší vyšetření se dělá až při přesunu na pokoj, to už mi mladšího nevrátili. 

Offline Zuzuli
3680 příspěvků moje polička 15. dubna 2022 21:08

Ja se priznavam, ze me doted hodne mrzi, ze jsem po porodu malou ani nezahlidla. Vytahli ji za plentou, ja zaslechla zaplakani a hned byla pryc. Mrzi me to o to vic, ze jen byla malicka, ale nepotrebovala od zacatku vubec zadnou podporu, takze mi ji mohli aspon ukazat, kdyz manzel ji na pochovani dostal. Na jipku po cisari pak vsem vozili miminka na pomazleni a prisati, me jen prisli oznamit, ze si mam masirovat bradavky, abych spustila laktaci. Poprve jsem ji videla po vic jak 24 hodinach, kdy jsem byla sama schopna se preplazit pred pulku Motola z me jipky na tu jeji. A po deseti minutach me od ni sestra vyhodila, ze prej vypadam, ze se tam slozim, at jdu zase zpet a o tom, ze sestry na mem oddeleni ani nevedely, kde to koje dite je, musela jsem cekat na muze, aby me za malou odvedl on ten druhy den, radeji ani nemluvim. A jeho tam pak ani nepustili, ze kdyz je pritomna matka, tak druhy rodic ma smulu... Dite narozene za prvniho lockdownu. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 15. dubna 2022 21:15

Zuzuli to je smutné

Offline Vari
2187 příspěvků moje polička 15. dubna 2022 23:46

Zuzuli To je smutne. :-( Diky za Podoli, mam taky male nedonosence, ale po porodu na tom byli dobre, prilozili mi je k hlave, dokud me nezasili. Na jipku mi je taky nevozili, to mi bylo vzdycky strasne lito, ostatni maminky tam mely miminka a ja jen dostala informaci o jejich stavu. A hlavu vzhuru, kdyz se koukam na ty svoje dve prisavky, tak si rikam, jestli se ten bonding a nulova separace po porodu neprecenuje. :-)

Offline Zuzuli
3680 příspěvků moje polička 16. dubna 2022 05:23

Vari me hlavne mrzi, ze u spousty veci to chtelo jen trochu dobre vule, zadnou praci navic, aby ten celkovy dojem nebyl takovy. Co by jim udelalo, kdyby mi to dite nad tou plentou jen ukazali? Co by se stalo, kdyby nas nechali jit k tomu vyhrivanemu luzku na jip oba s muzem (ted uz bych se hadala, ze rodic neni navsteva, tak jdeme oba bez debat, ale 24 hodin po sekci...), takze jsme se vsichni tri, nova rodina, spolecne v jedne mistnosti sesli az po dvou tydnech. Jasne, byla jsem rada, ze je mala v poradku, ale trochu me mrzi, ze jsem o tyhle okamziky vlastne uplne zbytecne prisla.

Dalsi den se u male na jip vymenila sestra za uplne bajecnou a ja tam u male prosedela cele odpoledne a mazlila se s ni... Abych pak na svem oddeleni dostala vynadano, kde si jako myslim, ze se couram,ze mam byt na svem luzku. Stejne tak jsem nepochopila, ze presun na intermedial jsem si musela vybehat sama, treti den po sekci jsem sla z novorozencu na pooperacni, domluvit to s doktorem, ze doktor z neonatologie pro nas ma pokoj a muze se hned stehovat tam, pak sla vysledek rozhovoru sdelit na neonatologii a zase zpet na operacni... V Motole zrejme nemaji telefon, aby si to tam domluvili sami mezi sebou, nebo fakt nevim, proc jsem se tam tak plouzila chodbami sem a tam. V kontextu toho, ze mi tehdy ani nedovoli prebrat ve dverich na oddeleni tasku s vecmi od manzela, protoze koronavirus a jsme tu bezpecne uzavreni, ale ja pak behala po nemocnici mezi oddelenimi nahanet doktory kvuli papirum. Hodne casto premyslim, nakolik tohle vsechno jsou jejich bezne postupy a nakolik se projevil ten chaos prvniho lockdownu a ty ruzna narizeni. 

A co se tyce bondingu, tak ten nas trva uz skoro dva roky. Ten jsme si tedy vynahradily poradne. Obcas mam dojem, ze si drobek mysli, ze jsme jedno telo, protoze ji mam na sobe skoro porad doted vubec nechapu, ze to dite nema skoro zadnou potrebu osobniho prostoru, ale porad okupuje ten muj. Ale uzivam si toho, dokud je malicka. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 16. dubna 2022 08:01

Zuzuli mě neřekli, že na tom jipu mi dají malého na pokoj. Myslela jsem si, že zůstane na tom společném u sester a já tam budu mít postel v jiném pokoji. Vědět to, přestěhovala bych se tam o noc dřív.

Offline Lav
383 příspěvků moje polička 16. dubna 2022 08:57

Zuzuli To je úplně neuvěřitelný toto!

Online barbucha blogger
35467 příspěvků moje polička 16. dubna 2022 09:15
Reakce na Karja:

Mně teda přijdou svlečený mimina hezký! Ale já měla poměrně velké děti, žádné hubenoury

​Mně teda ne. Stejně jako Kokoska si myslím, že objektivně hezky vypadat začnou tak po měsíci, kdy trochu přiberou... a to jsem měla děti velký dost, začla jsem na tři a půl kilech a končila na čtyřech a půl, víc už to snad nešlo

Offline Potrefenáhusa
38537 příspěvků moje polička 16. dubna 2022 09:57

barbucha já měla nejkrásnější to 3,5 kilovy a bylo k tomu na dylku malý a celý úplně dokonalý 

Zuzuli ten lidskej přístup je zásadní, já měla strašnou čůzu sestru v noci na tom jipu, vedle mě ležela pani s hodně předčasně narozenou holčičkou, kterou taky vůbec neviděla, a mne tam porad vozili housatko a ona se pak rozbrecela...a ta sestra ji tam servala na 3 doby, proč brečí, ze nemá důvod, ze má bejt rada, ze je o dite někde postaráno...mne ji bylo tak strašně moc lito stačila by fakt trocha empatie a to nebyl jedinej incident s ni 

jinak mi přijde, ze s tím brzkym přiložením a následným co největším kontaktem se muže předejít spouste následných problemu, včetně toho blbyho kojení, mozek proste potřebuje impulsy, ze je dite na světě, taky jsme to pak musely dohánět. Samozrejme když to nejde, tak to nejde, ale jsem rada, ze je ten přístup už dneska jinej, mne mama taky 3 týdny od narozeni neviděla a odnesla si z cely ty akce docela slusny trauma 

Online barbucha blogger
35467 příspěvků moje polička 16. dubna 2022 10:05

Potrefenáhusa 

Ale tak jasně že bebánek, kterýho se devět měsíců nemůžeš dočkat, bude vždycky nejkrásnější na světě Jen mi prostě připadaj ty trochu větší děti ještě hezčí.

Offline Jos
příspěvků moje polička 16. dubna 2022 10:12

barbucha Mne se cerstva mimina taky vizualne moc nelibi. Ani to moje, natoz cizi. Samozrejme si to jen myslim a nikomu to nerikam . Kazdy to mame proste jinak. 

Jinak jsem byla po sekci hned na standardu, zadny JIP. Dite mi na chvili ukazali i na sale a pak mi ho prinesli na pokoj. Dalsi dva dny se me pak zeptali, jestli chci prcka na noc. No zbabele jsem se radsi vyspala . Vlastne to bylo cele super a az na pristup a edukaci kojeni (a jidlo) vzpominam na nemocnici v dobrem. 

Offline letfenixa
10807 příspěvků moje polička 16. dubna 2022 10:12

Evaeva syn bol v zavinovacke stále, plus mu balili aj rucicky.  Doniesli mi ho, prišla laktacna,  zhodnotila aká pozicia bude vhodná na kojenie,  vybrala mu rucicky,  nakojil sa a bol spokojný. Prišla sestra z novorodeneckého,  a zurivym tónom povedala, to kto mu vybral tie ruky ?! Otrasný prístup. 

Offline 711990
18294 příspěvků moje polička 16. dubna 2022 10:18

Jos ja jsem si taky vybrala prvni dve noci, ze chci radsi spat, ale prijde miy ze o to jde. Aby si kazdej mohl vybrat to, co v tu chvili chce. Ja bych ho byla bejvala strkala k sestram celej tejden, co sme v porodnici stravili. Mel zloutenku, porad spal, vubec jsem nemela potrebu ho nejak vyndavat nebo budit nebo mazlit. Nejak to nenaskocilo:D ale tim spis si nemyslim, ze to tak ma kazdej a naopak by mi prislo fajn, kdyby ten personal akceptoval obe varianty. A ne, ze kdyz moje spolubydlici na pokoji chtela miminko hned na prvni noc k sobe, tak ji sestra o pulnoci servala, ze kdyz na tom trva, tak ale at zapomene na instruktaz manipulace s ditetem, kdyz je tak chytra a vyzaduje dite hneda privezla dite ve vozejku a odesla....

Offline Karja
44215 příspěvků moje polička 16. dubna 2022 10:20

Já teda jak jsem byla v té Čáslavi s maloumalou tak tam se neřešilo nic! Jako kdo chce nějakej pohodovej pobyt, tak to doporučuju. Dítě jsem měla nonstop, když jsem se ho chtěla jednou o půl 4 ráno na chvíli zbavit, tak sestra se raději schovala. Všechno bylo ,,to je priroda maminko,,, žádný vážení po kojeni, intervaly kojení, poslední den mi tam dali nějakej papír vytrhnutej z notýsku, ať tam něco zapisu a cajk:-D. Zvážili před propuštěním kolik přibrala a šly jsme:-D. Ale oni se me ptali jestli mám už nějaký děti a tím že jsem měla doma batole, tak mi asi dali pokoj a všichni byli teda maximálně příjemný. 

Online barbucha blogger
35467 příspěvků moje polička 16. dubna 2022 10:20

Jos 

Tak já samozřejmě taky radši mlčím. Ale fakt to má každej jinak - matka snachy, kdy jsme se přišly podívat na čerstvý dvojčata, skákala až do stropu nadšením a vykřikovala o nejkrásnějších dětech na světě... já myslela že zešílela a dalo mi dost práce ze sebe vymáčknout jakejs takejs souhlas

Offline dzizisketa
8864 příspěvků moje polička 16. dubna 2022 10:24

Karja 

Ségra to měla teď takové ve Vyškově, žádné vážení a zapisování, prostě pohoda.

Offline brrr
12264 příspěvků moje polička 16. dubna 2022 10:32

Karja Ono to možná bude tím, že už jsi měla druhé. Já byla dvakrát v Opavě, pokaždé celkem pohoda, ale při druhém víc. Při prvním jsem, myslím, musela něco zapisovat. Ale třeba první noc se ptali, jestli ho chci u sebe nebo ne. Řekla jsem teda, že ne, protože jsem měla strach (iracionální), tak mi ho šoupli druhý den hned ráno. Druhé dítko jsem měla u sebe už pořád.

Offline Potrefenáhusa
38537 příspěvků moje polička 16. dubna 2022 10:45

barbucha to ses jak moje tchyně! 

To my se furt nad housatkem rozplyvame, jak je strašně dokonala a nejkrásnější a ona nám na to taky jednou rekla, ze pro kazdyho rodiče je jeho dite nejkrásnější!!!!! A samozrejme všechny ty hezky atributy má po jejich části rodiny!!!!!!

moje kamaradka v porodnici tvrdila svoji mame, ze proste musí uznat, ze to její dite je OBJEKTIVNĚ úplně nejkrásnější ze vsech!