Omfg

15. prosince 2018 14:31
Offline Ounz
20538 příspěvků moje polička 21. března 2023 11:54

barbucha no, vzhledem k tomu, jaký tresty padaj za znásilnění, týrání a zneužívání (vizte bez trestu) tak tohle se asi přechází bez povšimnutí (nebo dokonce s uznáním)

Offline Ounz
20538 příspěvků moje polička 21. března 2023 12:08

Jinak, já jsem na vejšce zažila, že se 'vědělo', že pedagog blíže nespec. oboru 'dozkušuje' vybraný studentky u sebe na chatě...dělal to roky a přítrž se tomu udělala až po letech a to jen tim, že už nesmřl zkoušet a teda tu katedru začal víst někdo jinej. 

Muži byli roky zvyklý z pozice moci zneužívat ženy - některy se na to adaptovaly až tak, že tomu naopak jdou naproti a nabídnou se výměnou za výhody - a tohle všechno bylo vnímaný jako 'norma' Bude asi ještě dlouho trvat, než se to změní (nebo taky nikdy nezměbil) 

Offline Lamicka
14202 příspěvků moje polička 22. března 2023 09:15

Offline Ounz
20538 příspěvků moje polička 22. března 2023 09:23

Lamicka to má bejt asi nějaká wannabe sofistikovaná urážka? Nebo?

Offline continuity
43194 příspěvků moje polička 22. března 2023 09:29

Ounz tvůj neoblíbenec Novotný o paní prohlásil, ze je Ruské koště a myslím, že nakonec byl ještě celkem zdvořilý. 

Offline andulka01
12861 příspěvků moje polička 22. března 2023 10:50

Asi malé omfg, ale i tak. Přijela jsem k práci, vedle mě zaparkovalo další auto, něvěnovala jsem pozornost, telefonovala jsem a šla do firmy. První dveře jsou automatické, druhé jen na čip. Projdu, na chodbě se věnuju hovoru a tyjo - panáček se prosákl se mnou do firmy!
Když jsem ho oslovila s kým že má schůzku, tak s nikým, že ale potřebuje mluvit s někým (ani si nezjistil z webu jméno) z oddělení xx. Jméno jsem z něj musela páčit. No tvl, tuhle drzost fakt nepochopím. No a takhle elegantně se rovnou vyřadili z možného lukrativního kšeftu, kolegyně ho, samozřejmě slušně, poslala někam.

Offline continuity
43194 příspěvků moje polička 22. března 2023 11:01

andulka01 normální socialing.

Hackeři to dělají pořád, už jsem takto capla i zloděje. Jméno si zjistil a přišel v čase obeda, když byla velká šance, že ho necháme počkat samotného. 

Offline Lamicka
14202 příspěvků moje polička 22. března 2023 11:26

Ounz jj, pak se to snazila jeste okecat, ale vysla z toho jeste jako vetsi... 

Offline Ounz
20538 příspěvků moje polička 22. března 2023 11:27

Lamicka blběna

Offline Aranel
6625 příspěvků moje polička 22. března 2023 15:05

Paní Majerové se to nevyrovná, ale "OMFG" mi hlavou blesklo... včera jsem šla na oběd takovou jednosměrkou, kde dost parkují auta a takhle v poledne je tam cvrkot, a auto Dáme jídlo troubilo za zadkem autoškole. Jako vážně v tom byznyse jde o vteřiny a neštítíš se nervovat chudáka/chudinku na jízdách?

Offline Vari
2222 příspěvků moje polička 22. března 2023 15:55

Aranel Ja delala autoskolu loni a divila by ses, kolik ridicu radsi spachalo prestupek nebo na me troubilo, jen aby si pohonili ego.

Offline Lilly_Ku
4548 příspěvků moje polička 22. března 2023 15:58

andulka01 tomu se rika tailgating, u nas to bylo specialni tema panc se takhle dostal do budovy v hq nejakej narusenej clovek a pak nekoho ohrozoval.

Offline andulka01
12861 příspěvků moje polička 22. března 2023 16:08

Lilly_Ku No zmíním to na poradě, jen abychom si dali trochu pozor.
K nám se musí autem, takže nečekám nějaký zbloudilce či pomatence. Tohle prostě byla čirá drzost.

Offline continuity
43194 příspěvků moje polička 22. března 2023 16:21

andulka01 no všechny ty techniky sociálního inženýrství jsou dost efektivní. Lidi prostě nedávají pozor, jsou slušní a předpokládají slušnost. 

V minulé práci jsme měli jedno ostře hlídané pracoviště, vždy když nastoupil nový kolega, poslali jsme ho jako test do toho baráku. Stačilo 15 minut přípravy na kopírce, pár rad na cestu a do baráku se dostal i junior vždy, většinou se dost dlouho motal po chodbách, než našel tu hlídanou místnost a tam ho teda už většinou odchytili. 

Ale recepce s turnikety a kartami, běžní zamestnanci, nezafungovalo nic. Je to nečekaně snadné. 

Offline andulka01
12861 příspěvků moje polička 22. března 2023 16:34

continuity no, já to prostě nepředpokládám, protože bych to asi nikdy neudělala - už třeba jet do firmy naslepo bez domluvené schůzky.
A jo, do minulého zaměstnání (před pár lety nejmodernější barák v Pze) se taky před den dostal zloděj, přes dvě recepce, taky turnikety, nepochopím. 

Offline continuity
43194 příspěvků moje polička 22. března 2023 16:41

andulka01 protože lidi, kteří by to nikdy neudělali, odmítají předpokládat, že někdo jiný ano. Nebo, a to je ještě lepší, že jim by se to proboha(!) nikdy nemohlo stát. A pak najednou vidíš, jak protřelý ajtak zadává heslo kdoví kam. 

Když se dělají simulované kampaně na phishing, běžně na to v prvním kole klikne 30% obeslaných (16 % je nejmíň, co jsem kdy viděla). a to ani nemusí být extra sofistikovaná se znalostí interního prostředí. Pak si všichni rvou vlasy, když se ráno probudí, a mají zašifrované disky. 

Offline 711990
18322 příspěvků moje polička 22. března 2023 16:59

andulka01 continuity u samba v kancelari meli pred nejakou dobou cilenej test, u recepce stal v dobe obeda chlapek se stosem krabic s pizzou a snazil se dostat pres turnikety. Kazdej, kdo ho nepustil, pak dostal nejakou odmenu(ale prekvapive ne tu pizzu) 

Offline continuity
43194 příspěvků moje polička 22. března 2023 17:01

711990 a kolik lidí mu podrželo dvere?

Ještě se běhá v monterkách s tou tyčí na test požárních hlásičů. 

Offline 711990
18322 příspěvků moje polička 22. března 2023 17:03
Reakce na continuity:

Nebo, a to je ještě lepší, že jim by se to proboha(!) nikdy nemohlo stát. A pak najednou vidíš, jak protřelý ajtak zadává heslo kdoví kam. 

​A na to mam hnedka druhou historku, taky od samba, kterak.jim v ramci phishingovyho treningu prisel krasnej katalog, kde si za zvyhodnenou cenu mohli objednat paradni radio. Uz ho mel skoro objednany, kdyz musel na call, kde jim sef rika "a prosimvas, to radio uz jsem si objednal za vas vsechny, tak vy uz nemusite" No ukazalo se, ze v poslednim kroku se zadavaly prihlasovaci udaje do firemni site...

Offline 711990
18322 příspěvků moje polička 22. března 2023 17:04

continuityja bych mu urcite i zmackla cudliky ve vytahu, jak se znam!