Omfg

15. prosince 2018 14:31
Offline Pinot Noir
29625 příspěvků moje polička 11. července 2024 15:45

viktorka_od splavu přesně, u něj to nedokážu oddělit a stejně jako Torrah nejsem schopná si už od něj poslechnout nic 

Offline Kokoska
34405 příspěvků moje polička 11. července 2024 15:46

viktorka_od splavu presne o Mayovi me to napadlo!

Offline Lenka22
2602 příspěvků moje polička 11. července 2024 15:51

Nohavice mě taky mrzel, ale jen chvilku, pak jsem se od něj odstřihla a dneska, kdyby zpíval jak anděl na kůru, už ho poslouchat nechci, už mě to vůbec netankuje, ačkoliv jsem si myslivala, že je textarskej génius. 

Offline Potrefenáhusa
38537 příspěvků moje polička 11. července 2024 15:55
Reakce na Lenka22:

že je textarskej génius. 

​on ale fakt je, i proto mi to nějak porad nejde na rozum 

Offline marieu
5150 příspěvků moje polička 11. července 2024 16:00

Potrefenáhusa s Nohavicou to mám absolutně stejně- od tý medaile jsem sk ho nepustila, jak jsem ho předtím poslouchala neustále.

Offline continuity
42337 příspěvků moje polička 11. července 2024 16:03

marieu ja jsem si ho taky sama už nepustila,ale občas ho kámoši zahrajou, nebo ho slyšíš na vodě a v tu chvíli fakt nevím co dělat.

Když se tomu vědomě vyhýbám, ak to jde. Pro mě to hrozné, protože to pořád funguje. 

Offline Garfie
28252 příspěvků moje polička 11. července 2024 16:11

viktorka_od splavu Přesně toho Maye jsem chtěla continuity vytáhnout!

Nohavica je úplně jiná kategorie a taky se s tím nedokážu smířit. Vyrostla jsem na něm a teď už si ho nedokážu pustit ani z nostalgie. 

Offline continuity
42337 příspěvků moje polička 11. července 2024 16:13

Garfie

viktorka_od splavu 

No zrovna toho Maye už nedokážu ani číst ani koukat a nepovazuji to za kvalitní literaturu ani omylem. Dětem jsem ho už ani nenabízela. 

Offline Sweet Potato
39941 příspěvků moje polička 11. července 2024 16:21

Lenka22 Jo. On se totiž navíc ještě chlubil cizím peřím. Pro zajímavost, kdy jste se dozvěděly, že Vysockého Pravdu a lež nepřebásnil on?

A z jeho už porevoluční parodie na Krylovu Martinu (mou milovanou), je mi k blití.

To, co dělal před listopadem, bych soudit nechtěla. Ale to ostatní už je moc.

Offline Kokoska
34405 příspěvků moje polička 11. července 2024 18:34

continuity a co verneovky?

Offline viktorka_od splavu
49113 příspěvků moje polička 11. července 2024 19:20

continuity kvalitni literaturanee jsou to proste kovbojky pro decka, zabava

Offline continuity
42337 příspěvků moje polička 11. července 2024 19:53

Kokoska no tak verneovky nebavily už mě.

to je scifi, já ho obecně čtu ráda, mě fikce nevadí, ale musí to mít nějakou úroveň a důvod proč se ten příběh vypráví. Nejde jen o to vymyslet fiktivní svět. Třeba Pan prstenů nebo Zaklínač nebo Asimov se dá číst pořád, protože jsou to dobré a vrstevnaté příběhy. 

viktorka_od splavu no právě kovbojky pro děcka, takové literatury čistě pro zábavu je mraky, akorát z toho nikdo nedělá kult. 

Offline Jos
příspěvků moje polička 11. července 2024 20:03

continuity Tak srovnavat Zaklinace a verneovky nejde ne? Maloktera kniha stara 150let je ve starsim prekladu ctiva i dnes. Kolikrat staci moderni preklad, nekdy ale samozrejme je ta propast veku uz prilis velka. A Verne byl jiste vizionar, kdyz ne cele knihy, tak ty pribehy jsou nesmrtelne. Jinak ale otevirate zajimave tema 'oddeleni autora a dila nebo ne'. Myslim tim to, ze pokud se autor provini napr. ideologicky, jestli by ctenar/posluchac/atd mel tohle zohlednit a autora treba uplne zatratit. Ted me nikdo krome Nohavici uplne nenapada, myslim ale ze rzovna ten May nejaky skraloup mel. 

Offline brrr
12264 příspěvků moje polička 11. července 2024 20:19

Jos Kundera třeba

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 11. července 2024 20:31

Jos já toho Nohavicu jako osobnost od těch starých písniček asi odstřihla. Při poslechu na něj nemyslím, protože nechci. Klidně i dětem pustím ty jeho "dětské" písničky. O něm si nemyslím nic pěkného a bylo to nehezké prozření.

Offline Torrah
3248 příspěvků moje polička 11. července 2024 20:32

continuity tak styl psaní se mění s časem, že. Tehdy neměli čtenáři možnost podívat se na fotky z celého světa a tak. Proto tak popisné knihy, vše podrobně vylíčeno, včetně oblečení, přírody atd. Dnes to není potřeba, kdo chce, vygooglí si vše. Tehdy holt musel autor popsat vše tak, aby si to mohl čtenář představit. Za to bych Verneho nepopotahovala...

Offline continuity
42337 příspěvků moje polička 11. července 2024 20:35

Jos 

May dost dlouho tvrdil, že v Orientu i Americe reálně byl a stylizoval se do svých hrdinů. Dokonce nakupoval nějaké artefakty, aby to dokázal. Mě to teda zavání nějakou duševní poruchou než lži. 

Z těch moderní umělců třeba Michal Jackson. S tím mám já opravdu problém, protože hudební génius to byl bezesporu. 

Offline continuity
42337 příspěvků moje polička 11. července 2024 20:36

Torrahjá ho nepopotahuji, jen ho nečtu. 

Verna vytáhla Kokoska jako kontrapříklad k Mayovi. Akorát nečtu ani jedno. 

Offline Kokoska
34405 příspěvků moje polička 11. července 2024 20:56

continuity tak mě zas třeba vůbec nezaujal Pán prstenů nebo Letopisy Narnie. Mayovky byly hodně populární  v 60. letech, já na nich vyrostla, do kina na Vinnetoua se mnou chodil táta. Verneovky jsem dala jako příklad, že je to taky fikce, stejně tak třeba Robinson, pochybuju, že Defoe byl na pustém ostrově. O kvalitě bych nediskutovala, každé je poplatné době vzniku. Mě tyhle příběhy bavily. Nikomu to nevnucuju, ale nezatracovala bych to jako nekvalitní literaturu.

Offline Vari
2187 příspěvků moje polička 11. července 2024 21:08

Jos Ja treba rada cetla Sergeje Lukjanenka, mam doma vsechny jeho Hlidky, nektery i v originale, ale ted jsem je strcila do krabice a nevim, jestli je jeste nekdy vytahnu.