Omfg

15. prosince 2018 14:31
Offline Garfie
28252 příspěvků moje polička 12. července 2024 13:40

Kokoska Já myslím, že barbucha tě spíš hájí. :-) Taky jsem na tvé straně, myslím, že se tady motají dvě věci dohromady. Jako May byl trochu pohádkář a zjevně toužil po pozornosti a slávě, chápu, že byl podvodník, s celou tou pověstí "já to všechno zažil", ale reálně nikomu neublížil a vůbec nechápu, jak se tady může dostat na rovinu s autory, kteří byli morálně úplně mimo. 

notna Mám to podobně, zpětně to můj vztah k dílu neovlivní, ale nové věci nevyhledávám. 

Offline Sweet Potato
39941 příspěvků moje polička 12. července 2024 14:13

notna Jean od Floretty!
Taky starší filmy nezavrhnu. A asi to od herce tolik nebolí jako od autora, sebeprezentujícího se jako humanista a morální maják.

Nohavica byl moje dospívání, symbol. To byla velká rána.

Offline Sweet Potato
39941 příspěvků moje polička 12. července 2024 14:16

Lidem dávno mrtvým se odpouští snáz, než součastníkům. Asi sotva bude dneska někdo soudit Villona.

Ještě u jednoho autora mne kdysi bodlo u srdce, když se vynořila pravda. U Fučíka. Protože Reportáž psaná na oprátce je napsaná hodně hodně dobře.

Offline Potrefenáhusa
38538 příspěvků moje polička 12. července 2024 14:47

Sweet Potato mne tohle přišlo zajímavý třeba u Kohouta... protože v Kde je zakopan pes mi byl jako hrdina hodně sympatickej ... dalším čtením jiných pramenů to pak dostalo taky docela trhliny

Offline Sweet Potato
39941 příspěvků moje polička 12. července 2024 15:11

Potrefenáhusa

Zakopanáho psa jsem si kdysi vezla jako au pair do Francie, jak Bibli jsem to tam měla... R.1990, no...

Offline chimaera blogger
90 příspěvků moje polička 12. července 2024 15:47

Teda chtít vydělávat zároveň na hračkách i na Mein Kampf, to už chce celkem silnej žaludek, a do popisu si mohou psát, co chtějí:(

Dráčik, Pompo.. ještěže ty moje děti hračkám pomalu odrůstají a nemusím tolika řešit, kde to kupovat..

Offline klemy
42 příspěvků moje polička 12. července 2024 19:00
Offline slniecko admin
19466 příspěvků moje polička 13. července 2024 02:21
Offline slniecko admin
19466 příspěvků moje polička 13. července 2024 02:24
Reakce na Sweet Potato:

Lidem dávno mrtvým se odpouští snáz, než součastníkům. Asi sotva bude dneska někdo soudit Villona.

Ještě u jednoho autora mne kdysi bodlo u srdce, když se vynořila pravda. U Fučíka. Protože Reportáž psaná na oprátce je napsaná hodně hodně dobře.

​Čo je s Villonom?

Offline Jos
příspěvků moje polička 13. července 2024 07:56

slniecko Tak jeho zivot byl plny alkoholu, kradezi, rvacek a snad nekoho i zabil a mel byt povesen. Proste takovy sympaticky chlapik
Tak se mel dopustit vrazdy kneze dokonce

Offline Jos
příspěvků moje polička 13. července 2024 08:01

Nebo Rousseau...Slavny otec modernejsi vychovy deti ty sve odlozil do sirotcince...Ten se mi ted uplne vybavil. 

Offline Samantha
3286 příspěvků moje polička 13. července 2024 08:07

Jos Tak to je dost moderní přístup k výchově dětí... absolutní svoboda od rodiče

Offline barbucha blogger
35467 příspěvků moje polička 13. července 2024 08:54
Reakce na Kokoska:

barbucha vzdyt nesrovnavam, jen jsem reagovala na poznamku o K. Mayovi, z toho se odvinulo dalsi.

​No a já s tebou souhlasím

Offline barbucha blogger
35467 příspěvků moje polička 13. července 2024 09:04
Reakce na Garfie:

Kokoska Já myslím, že barbucha tě spíš hájí. :-) Taky jsem na tvé straně, myslím, že se tady motají dvě věci dohromady. Jako May byl trochu pohádkář a zjevně toužil po pozornosti a slávě, chápu, že byl podvodník, s celou tou pověstí "já to všechno zažil", ale reálně nikomu neublížil a vůbec nechápu, jak se tady může dostat na rovinu s autory, kteří byli morálně úplně mimo. 

​Přesně tak. 

Vono vůbec umělci... ty citlivý povahy Takoví impresionisti, tam by se taky našlo pár pěknejch prezentů... děvky a chlast... No ale škodili jen sami sobě, případně svým rodinám. Dalo by se říct, dnešním slovníkem, že nebyli společensky nebezpečný. Na rozdíl od sviní, který - aby si polepšily - neváhaly sloužit těm nejhorším zločincům.

Offline letfenixa
10807 příspěvků moje polička 13. července 2024 09:12

Jos to áno!

Offline slniecko admin
19466 příspěvků moje polička 14. července 2024 23:09
Reakce na Jos:

slniecko Tak jeho zivot byl plny alkoholu, kradezi, rvacek a snad nekoho i zabil a mel byt povesen. Proste takovy sympaticky chlapik
Tak se mel dopustit vrazdy kneze dokonce

​A jaj toto...no krčmový bitkár, to hej, s tým kňazom sa to myslím nikdy nepotvrdilo. Ni asi za suseda by som ho nechcela, ale zľakla som sa niečoho horšieho. Aj keď tá vražda by takym horšim bola.

Offline letfenixa
10807 příspěvků moje polička 16. července 2024 13:05

V teta drogérii som chcela trojbalenie Curaprox kefiek. Takže musela prísť predavacka s kľúčom a odomknúť ich z takéhoto vešiačika a ani potom som nebola dôveryhodna, nedala mi to do košika, ale k pokladni! Asi je to najdrahšia vec v celom obchode!

Offline Janulik03
20004 příspěvků moje polička 16. července 2024 14:02
Offline letfenixa
10807 příspěvků moje polička 04. srpna 2024 17:29

Nemajú boha pri sebe!

Offline Tabea
7872 příspěvků moje polička 04. srpna 2024 18:08

letfenixa u nás jsou prázdniny týden a už jsou zlevněný sešity, šanony, pastelky, ...