Omfg

15. prosince 2018 14:31
Online slniecko admin
19467 příspěvků moje polička 08. listopadu 2024 16:59

Kokoska

hej, Gabčíkovo.

Ako áno, mne proste hlava nepoberá tie myšlienkové pochody. Hlavne voličov teda, lebo však pre nich celý ten cirkus.

Jediné, čo dokážem oceniť je ten neuveriteľný level tvorivosti.

barbucha 

Jedeš

Offline andulka01
12764 příspěvků moje polička 09. listopadu 2024 08:35

slniecko mi to až tak kreativní nepřijde, jen prvoplánové. Chleba ještě je, když nebude zdravotnictví, tak jim dáme hry a třeba si nevšimnou...

Offline barbucha blogger
35485 příspěvků moje polička 09. listopadu 2024 11:14
Reakce na slniecko:

barbucha 

Jedeš

​Hehe, sorry... já věděla že se někdo chytí Ale tak nějak to na mě dělá dojem, že by ti vaši činovníci snad uvítali členství v sovětským svazu nebo aspoň v rvhp. Co z toho mají, idioti?! Já teda když si představím mít russáka za humny, tak mě hrůza jímá. A kdoví čeho se dočkáme my po příštích volbách... elektorát všude zjevně trpí nějakou nakažlivou duševní chorobou či co. 

Online slniecko admin
19467 příspěvků moje polička 09. listopadu 2024 21:15

andulka01 ako Olympiáda pri Hoteli Kormorán je povšimnutahodný surrealizmus....

barbucha vieš čo, ja už neviem.....už sa cítim ako v tom vtipe "iný glóbus nemate?"

Ako tí činovníci za tým majú peniaze, čo iné, ale čo za tým ma ich...voličstvo....to úplne tápem...

Offline brrr
12264 příspěvků moje polička 09. listopadu 2024 21:24

To je zase diskuze. Ty názory jsou fakt hrozné

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/domaci-ceska-menstruacni-chudoba-divky-uz-nemusi-nosit-pleny-264071

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 10. listopadu 2024 07:06

brrr Já teda taky nechápu, že na to někdo nemá a u té Velké Británie před lety mi to přišlo hodně zajímavé,   ale oceňuji, že to někdo řeší a žákyním pomáhá. Ty diskuze jsou prostě všude i v chovatelské skupině se lidi vyjadřují hrozně.

Offline barbucha blogger
35485 příspěvků moje polička 10. listopadu 2024 10:24

Kan 

Já ne že nechápu, ale spíš nevěřím tomu, že někdo "nemá na vložky". Proč se neřekne rovnou, že ti rodiče prostě za ně nechtějí utrácet?

Školní pomůcky zadarmo, obědy zadarmo... snad i oblečení budou ty děti fasovat, aby mohly do školy. Nic proti tomu, aby nedošlo k nedorozumění, ale tím vším se podle mě vyviňují rodiče - a ti by měli dostávat ne peníze, který utratěj jak je vidět za jiný (především svoje) požitky, ale třeba poukázky. Pokud musím dětem sponzorovat veškerou docházku (nemluvě o příspěvcích na bydlení pro celou rodinu), rodiči prostě dám o to - v hotovosti - míň. Dokud se nenaučí, že by se měl o svoje děti starat.

Offline Černá kočka
1745 příspěvků moje polička 10. listopadu 2024 10:31

barbucha Ona je to ale  hlavně patová situace pro ty děti, které prostě tahají za kratší konec a nemůžou za to do jaké rodiny se narodily. A některé "rodiče" nedonutíš, aby přehodnotily svoje priority.

Offline Samantha
3286 příspěvků moje polička 10. listopadu 2024 11:01
Offline brrr
12264 příspěvků moje polička 10. listopadu 2024 11:11

Černá kočka Přesně!

Ostatně, kdo někdy nutně nepotřeboval vložku, kterou zrovna neměl, ať hodí kamenem. Ten článek se sice soustředí na školu ve vyloučené lokalitě, ale třeba v Ostravě je postupně dávají do všech škol, právě protože občas tu vložku potřebuje každá, nejen nemajetná.

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 10. listopadu 2024 12:36

barbucha Bohužel i neschopní se můžou rozmnožovat. Já teda raději, když se přispívá ve školách holkám na vložky, než dotovat poslancům bramboračku, za kterou zaplatí 12 Kč. 

Offline barbucha blogger
35485 příspěvků moje polička 10. listopadu 2024 12:51

Černá kočka 

Ano, a o ty děti se také stát stará. To ale není cesta, jak naučit rodiče, aby se starali taky. Potažmo se to pak nenaučí ani ty děti - jak by mohly?!

Přece tvoje dítě když něco zničilo, strhlo se mu to z kapesnýho... nebo to muselo opravit, nebo prostě jinak kompenzovat. To je výchova. A tady dospělí (i jejich děti) vidí, že nemusí nic a stejně jim všechno projde a všechno - jen tak - dostanou znova a znova.

Offline Blanka
příspěvků moje polička 13. listopadu 2024 11:58

Ja rozhodne nie som zastánca starých poriadkov a nijako nesmútim za dobou spred Nežnej, ale je fakt, že táto nová doba naučila niektoré skupiny obyvateľov plne sa spoliehať na to, že im Otecko Štát všetko zabezpečí a preto sa sami nestarajú , veď  prečo, keď stačí natiahnúť ruku ? Nehovorím o tom, že by sa nemalo pomáhať, ale môže to viesť  k tomu, že sa tak celkom potlačí vlastná iniciatíva tých ľudí, ktorí si už zvykli  všetko si  automaticky nárokovať .

Offline chia
příspěvků moje polička 13. listopadu 2024 13:45

Blanka vidíš a mne zrovna príde, že toto nás učila už tá stará doba. Len sme pri tom museli držať hubu.

Offline Potrefenáhusa
38541 příspěvků moje polička 13. listopadu 2024 14:43

Já to beru tak, ze jedina sance, jak se z toho můžou tihle lidi vyhrabat, je vzdělání, i když se ty sance třeba chytne malý procento lidi. 
mam pocit, ze tenhle projekt byl uspesnej už před lety v UK

Offline Blanka
příspěvků moje polička 13. listopadu 2024 15:50

chia - áno, tak to vidím aj ja. „ Vtedy “ bolo veľa vecí v neporiadku, nechcem, aby sa tie časy vrátili, ale  náš dnešný systém príliš nahráva ľuďom, ktorí  sa chcú iba viezť, a vpodstate zneužívajú  štátnu pomocnú ruku .  

Offline dzizisketa
8865 příspěvků moje polička 13. listopadu 2024 16:57
Reakce na Blanka:

chia - áno, tak to vidím aj ja. „ Vtedy “ bolo veľa vecí v neporiadku, nechcem, aby sa tie časy vrátili, ale  náš dnešný systém príliš nahráva ľuďom, ktorí  sa chcú iba viezť, a vpodstate zneužívajú po štátnu pomocnú ruku .  

​Tohle jsou takové kecy. Ve skutečnosti stát nejvíce zneužívají ti, co si umějí zařídit lobbing a osobní vazby na politiky, takže spíš těch horních deset tisíc, korporace atd.

Offline Blanka
příspěvků moje polička 13. listopadu 2024 17:13

dzizisketa , myslím, že to, čo píšete,  je o inom, ako o tom že sa niektorí ľudia zo skupin  ľudí v núdzi spoľahnú na pomoc štátu, bez toho, aby sa pokúsili niečo na svojej situácii zmeniť vlastným úsilím . / Nepopieram ale, že  štát sa dá podojiť na rôzne spôsoby / .

Offline Friga
2050 příspěvků moje polička 13. listopadu 2024 17:40

Blanka ono je problem, ze pokud clovek ma dost problemu, tak proste nevidi moznosti. A potrebuje pomoc ty akutni problemy vyresit. Pak se teprve zvladne rozhlednout a zacit svuj zivot resit smerem udrzitelnemu fungovani. Ja si myslim, ze stat by mel investovat vic do vzdelavani, nizkoprahovych a komunitnich center, knihoven a pak taky neziskovek. Ty vlozky na skolach jsou podle me vyborna vec. Taky by stat mohl snizit DPH na mentruacni potreby. 

Online viktorka_od splavu
49114 příspěvků moje polička 13. listopadu 2024 17:42

Friga

Blanka v tomhle vyjimecne souhlasim s dzizisketa , ti nejubozejsi nemaji sanci se z toho vlastnimi silami dostat, prave jim by stat pomahat mel.