Omfg

15. prosince 2018 14:31
Offline barbucha blogger
35929 příspěvků moje polička 17. července 2025 14:03

euridike 

To máš pravdu já byla zvyklá (a většinou i nucená) problémy řešit, a hlavně vyřešit, rychle - neříkám že vždycky dobře... ale nějak mě k tomu dohnal život a už jiná nebudu!

Na ÚP je to jasný, registrace je nutná. A chápu, že doufá že v menším kolektivu si třeba najde dobrý kolegy a v ideálním případě i kamarády, ale to nenastane hned - v každým kolektivu si bude muset zvykat, navíc ani v malým kolektivu nelze s jistotou očekávat, že bude každej ochotnej naslouchat (a já radím ty osobní věci neventilovat, rozhodně ne první měsíc, půlrok...) anžto každej má svých starostí dost. Malej kolektiv není záruka, navíc je otázka co je to malej kolektiv... i ve velkým podniku přece jsou malá oddělení

Co se dalšího vytížení týče, moje (oblíbený rychlý) řešení spočívá v okamžitým omezení návštěv v tom špitále a taky denních telefonátů tý soc.prac. Pochybuju, že má denně nový nápady a nový nabídky na řešení! Měla by se (ta tvoje kamarádka) věnovat hlavně sama sobě, rozeslat CV všude, co jen na internetu najde... plus pokud možno sehnat nějakou tu terapii asap, byť s tvojí nebo naší dopomocí (třeba někdo odtud bude mít slušnej tip). Není to jednoduchý, ale nemá cenu čekat na zázraky... no, držím palce.

Offline euridike blogger
3906 příspěvků moje polička 17. července 2025 14:06

OliveOyl 

O rekvalifikaci určitě stojí, na to se právě na ÚP chce zeptat. 

Zkusím vymyslet někoho, kdo by mohl rozhodit sítě třeba na tom X, tam já aktivní nejsem, jsem na IG, zkusím něco sepsat i tam do stories, docela často tam někdo podobné záležitosti sdílí, tak kdyby někdo z vás byl pak ochotný to např. sdílet, byla bych moc ráda... 

Offline euridike blogger
3906 příspěvků moje polička 17. července 2025 14:08

barbucha 

Jí nejde o to, aby si někde v práci vylévala srdce, spíš mít alespoň v té práci nějaké standardní neanonymní lidské zázemí a pocit, že není jen bezejmenný problém. Nevím, jestli to umím lépe vysvětlit. A díky...

Offline barbucha blogger
35929 příspěvků moje polička 17. července 2025 14:21

euridike 

Ale jo, tomu rozumím. A myslím si, že normální lidský zázemí se dá najít všude, pokud o to člověk teda stojí, a pokud by neměla smůlu na vyslovený asociály vůkol. Těch ale moc třeba ve službách nebo ve zdravotnictví nebude... na rozdíl od kultury třeba. Ale to je všechno taky o štěstí - jako vybírat si místo podle toho, jestli se ti líbí nebo vypadá slibně kolektiv, je v situaci kdy si nemůžeš moc vybírat (=potřebuješ to akutně) poněkud omezující... Tak třeba i z toho pracáku něco vypadne...

Offline Řvousenka
1041 příspěvků moje polička 17. července 2025 14:27

euridike Zkusila bych knihovnu nebo něco podobného, protože, co si budeme, když má někdo kvalifikaci divadelní vědec, "normální" zaměstnavatelé se o něj rvát nebudou. Navíc kolektivy v těchto institucích nebývají anonymní a je šance uspokojit zároveň i nějaké intelektuální potřeby.

Offline andulka01
12861 příspěvků moje polička 17. července 2025 15:07

barbucha euridike

přečetla jsem si to celé a chybí mi tam jedna podstatná věc - trestní oznámení na matku. Při prokázaném skutku by pak intervence (nejen) úřadů mohla být podstatnější. I by tam byl větší prostor k odpoutání se od trýznitele - naprosto si nedovedu představit, jak jí matku vrátěj ze špitálu domů a ona o ni bude léta pečovat (a dostane se do úplně stejné situace z jaké se teď hopspitalizací trýznitele má šanci dostat).

Offline Karja
44756 příspěvků moje polička 17. července 2025 15:14

euridike Uff teda, doufám, že to pro ní dobře dopadne a ta matka tedy zustane v péči někoho jiného. Kamarádce přeju moc štěstí, chápu asi, jak to myslíte s tou prací, prostě aby nepracovala sama, aby si s ní ráno někdo normálně pohovořil, aby tam byly normální lidi. To může být všude, ono nikde to není moc anonymní, všude se ty lidi tak nějak sčuchnou, pokud člověk nepracuje vyloženě sám. To je asi taková náhoda, jak jí to sedne, myslím, že časem určitě najde. Ono ted když nebude ničím svázaná, nebude řešit ranní, odpolední, víkendy, tak v té lokalitě co jsi jmenovala určitě sežene, je to jen o čase. 

Offline Lamicka
14202 příspěvků moje polička 17. července 2025 16:10

Monulinecenka jo máš pravdu :) ale to by právě mohlo být dobré místo, ne? 

Offline Lamicka
14202 příspěvků moje polička 17. července 2025 16:15

euridike jestli se něco nezměnilo, tak na rekvalifikaci má nárok až po docela dlouhé době na ÚP. Celkově jsou ÚP dost k ničemu pro lidi se vzděláním. Tak aby si nedělala moc naděje... Já tam byla registrovaná 2x jen na krátkou dobu a bylo to vždy - máte vejšku, to vám moc nepomůžeme a na rekvalifikaci zapomeňte, ta je až po roce, na tenhle kurz stejně nepřispíváme.

Offline euridike blogger
3906 příspěvků moje polička 17. července 2025 16:17

andulka01 

Výše jsem psala, že mluvila se starostou jejich obce, který je bývalý policista, ten jí jakékoli řešení s policií rozmluvil, že by jí to nic nepřineslo, že to nemá cenu.

Offline euridike blogger
3906 příspěvků moje polička 17. července 2025 16:18

Lamicka 

Aha, tak to není úplně dobré, ale alespoň si tedy nebudeme dělat velké naděje...

Offline euridike blogger
3906 příspěvků moje polička 17. července 2025 16:20

Řvousenka Karja 

No snad se konečně od něčeho odrazíme, nejhorší je vlastně to vědomí, že se fakt snažíme, ale zatím je nám to houby platný... 

Offline Lamicka
14202 příspěvků moje polička 17. července 2025 16:28

euridike profem už tu nekdo zminil? Jeste bych zkusila ten bily kruh, koukam, ze pusobi i v regionech. Rada bych pomohla, jako tohle je k nastvani. Kamaradky je mi lito. 

Offline Černá kočka
1775 příspěvků moje polička 17. července 2025 16:34

euridike Syn od mojí kolegyně si přes úřad práce dělal nějaký online kurz účetnictví a něco kolem počítačů a to ani nebyl registrovaný jako uchazeč, takže něco asi jde zařídit, zrovna nějaký PC kurz by jí mohl být užitečný.

Offline euridike blogger
3906 příspěvků moje polička 17. července 2025 16:57

Černá kočka 

No každopádně se v pondělí zeptá, jestli by možnost rekvalifikace byla, třeba na ÚP ocení, že má zájem a snahu. 

Lamicka 

Já už pomalu ztrácím orientaci, na co jsme koukaly, ale na Profem ano, snažíme si to tady teď nějak zorganizovat a strukturalizovat. První asi ještě zkusí zavolat na tu krizovou linku 116 123, popř. 116 006, to je linka Bílého kruhu bezpečí. Pak tu máme kontakt na diakonii v jejím městě, která taky nabízí tento typ pomoci, pak tu konzultantku z Člověka v tísni. Kamarádka taky mluvila s M. Studenou z Pod svícnem, měli by zájem její příběh zveřejnit, i to by jí možná mohlo něco pozitivního přinést. I když ona to chce udělat hlavně proto, aby nikdo neopakoval její chyby. M. Studená jí napsala - a měla pravdu: "Lidi řeší takový pí*oviny, jako jak vypadáte a co máte na sobě, ale když potřebujete pomoc, tak mají spoustu práce." To je bohužel přesné.

Offline Kokoska
35030 příspěvků moje polička 17. července 2025 17:16

euridike ctu to az ted, to je teda smutny pribeh. Neumim poradit, pomoct, ale doufam, ze to pro kamaradku dobre dopadne, i kdyz je to jiste beh na dlouhou a tezkou trat. Urcite pomuze uz jen to, ze neni kazdy den s matkou, doufam, ze to tak zustane. A pokud se ji podari najit praci, kde s ni lidi budou jednat jako se svepravnym plnohodnotnym clovekem, bude to taky dulezity posun.

Offline mirajo
2674 příspěvků moje polička 17. července 2025 17:58

euridike Zkusit knihovny, jak navrhla Řvousenka , mi pripada jako dobry napad. Pravdepodobnost volneho mista neni velka, ale co kdyby. Tam by mohlo vzdelani, ktere kamaradka ma, byt vyhodou /znam cloveka s komplikovanym zazemim a vztahem k umeni, ktery byl v knihovne spokojeny/. Ta pecovaci a zdravotnicka sfera ma svoje rizika v tom, ze nekdy pritahuje lidi, co se radi obetuji pro druhe /samozrejme nejenom ty/ a ne vzdycky si umi nastavit hranice, coz je asi to, co ona doted neumela a neda se to naucit ze dne na den. Plus jak jsi psala na zacatku, ze mama v LDN je pro ni konflikt svedomi, tak aby si peci o cizi stare nebo nemocne lidi tyhle narocny myslenky nezkomplikovala. Taky se jich nezbavi hned. Ale treba ne, je to ciste muj pocit. A hlas pro knihovnu, archiv, neco takoveho

Moc ji preju, at tohle slozity obdobi prekona a dalsi kapitola v zivote je stastnejsi. At se ji treba podari navazat na neco dobreho z detstvi, mladi? a tuhle nitku rozvinout. Snad tam neco takoveho bylo a je

Offline Lamicka
14202 příspěvků moje polička 17. července 2025 17:59

euridike jsi skvela, ze ji takhle pomahas doufam, ze to bude dobre.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 17. července 2025 17:59

mirajo mně ta pečující sféra taky přijde v její situaci jako hodně náročná práce

Offline Sweet Potato
40484 příspěvků moje polička 17. července 2025 18:00

euridike Píšu SZ