euridikeJeste zopakuji ten úřad práce. Oni budou mít největší přehled a taky spolupracuji s různými soc.institucemi, dělají rekvalifikační kurzy, kde může slečna začít navazovat ty sociální kontakty a hledat práci.
Omfg
Jo, tam jde v pondělí, právě i se zájmem o rekvalifikaci. Samozřejmě taky bude záležet, na jak lidský a chápavý přístup narazí.
euridike zdravotní pojištění si zvládala platit? (předpokládám jo, to už by se pojišťovna asi ozvala, jen aby jí nevypluly nějaký dluhy...)
euridike Tak o to je to tedy horší. To mě opravdu mrzí, že takoví lidé tyto místa zastávají. Je to často ten prvokontakt a člověka, který potřebuje pomoci to akorát odradí a nikam jinam už nejde a situace se jen a jen zhoršuje až se dostane do bodu, kdy už i správně směrovaná pomoc je obtížná.
Ano, to má zaplacené, to jsme řešily hned. Plus právě v té poradně ČvT, kde ji zjistili, jestli na ni nebo na mámu nejsou např. nějaké exekuce, tam byli opravdu skvělí.
euridike to je prima, aspoň nějaká starost z krku
Samozřejmě taky bude záležet, na jak lidský a chápavý přístup narazí.
No... podle mě by neměla očekávat lidský a chápavý přístup, ale přijít tam jako normální uchazeč o místo. Dneska neexistuje povinnost pracovat, takže nemusí nikomu nic vysvětlovat - stačí, jak už tu někdo psal, prostě říct že se starala o nemohoucí matku. Tečka.
Neměla by tam přijít jako chudinka, neb každýmu zaměstnavateli bude jasný, že to s ní nebude jednoduchý, může se zhroutit a podobně, bude potřebovat ohledy, na který nebude čas a ani chuť obávám se... tahle představa odradí většinu podniků, který když už shánějí zaměstnance, tak plně funkční!
Jen tak pro dokreslení, kolik jí je? Zhruba? (ale nemusíš to říkat jestli nechceš)
No právě, ta kamarádka té soc. pracovnici volala i teď na konci, když se v celé té jejich situaci lámal chleba, ona jí prý řekla, že s její maminkou mluvila nedávno ve městě, že si nemyslí, že by s mamkou bylo něco špatně, v té chvíli měla ta kamarádka mámu doma ve fakt špatném zdrav. stavu /nakonec diagnostikována slabší mrtvice/, nechtěla dovolit, aby jí zavolala záchranku, že stejně podepíše revers, kamarádka tu s. p. žádala, jestli by si nenašla čas buď na ni, nebo nepromluvila s mámou, ona jí řekla, že v tom týdnu nemá čas, stavit se u nich nemůže, protože nemá auto, pěšky nepůjde, protože to je daleko. ![]()
euridike nefunguje mi teď na mobilu vkládání odkazů, Sue Ryder hledají soc.pracovnici, kurz si lze dodělat při práci.
A na jobs přímo sekce neziskovky.
Na CV jí někdo kouknul?
euridike kde je aktualne mama? V nemocnici? Protoze az se vrati domu, to bude velkej natlak, aby se vse vratilo do starejch koleji.
ještě zkuste kouknout na nabídku práce ve špitálech třeba jako sanitářka, často i ty špitály nabízí kurzy, kde si tu kvalifikaci doplníš (a tudíž pak dostaneš o něco lepší peníz), je to práce mezi lidma, možná lepší jak v Kauflandu za kasou
euridike tohle mě napadlo taky. Nemocnice by taky mohla mít nějakou ubytovnu.
Myslím, že by kamarádce prospělo vypadnout z místa, kde jí nikdo nepomohl a ještě na ni koukají skrz prsty
euridike Proboha, tak to je opravdu SP jako noha
od takové co nejdál.
Hele kolik jenom sanitářek shánějí na Homolce (ubytovnu má):
euridike nefunguje mi teď na mobilu vkládání odkazů, Sue Ryder hledají soc.pracovnici, kurz si lze dodělat při práci.
A na jobs přímo sekce neziskovky.
Na CV jí někdo kouknul?
Já vím, že budu asi zbytečně rýpat, ale hledají pracovníka v sociálních službách, tam je třeba kurz. Sociální pracovník je něco jiného a je třeba minimálně VOŠ. ![]()
Ty jsi vždycky se vším hned hotová. :) /Myslím to v dobrém./ O nějaké empatii a vstřícnosti ze strany úředníka na ÚP jsem psala proto, že neřeší standardní situaci - na ÚP jde proto, aby se registrovala jako uchazeč, tudíž byla státní pojištěnec, aby požádala např. o životní minimum plus třeba hmotnou nouzi, zároveň to samozřejmě znamená nějaké povinnosti, jako neodmítat nabízenou práci, ale ona asi fakt nemůže vzít úplně všechno, navíc je v situaci, kdy pendluje mezi nemocnicí, úřady, denně jí volá soc. prac. z nemocnice, kde je hospitalizovaná máma, řeší, co bude dál, plus by teda měla řešit pomoc pro sebe, ono je strašně těžký to nějak skloubit. Důvod, proč by ráda práci v nějakém menším neanonymním kolektivu, je ten, že si ve svém vlastním městečku najednou přijde neviditelná, zbytečná, jako by neexistovala, kdyby byla součástí bezejmenné masy i v práci, byl by to poslední hřebíček do rakve.
V té poradně Člověka v tísni se vlastně pomoci a rady a vstřícnosti dočkala proto, že ta interventka všem, po nichž něco chtěla, volala s tím, že jim řekla, jak je ta situace složitá, jak sama říkala, lidé jsou pak mnohem vstřícnější.
euridike kde je aktualne mama? V nemocnici? Protoze az se vrati domu, to bude velkej natlak, aby se vse vratilo do starejch koleji.
Ano, v nemocnici, ale není velká pravděpodobnost, že by se vrátila domů, buď další pobyt v nemocnici, nebo LDN, což i ta máma chápe, myslím, že až teď jí došlo, co udělala. A úplně zbytečně.
euridike tohle mě napadlo taky. Nemocnice by taky mohla mít nějakou ubytovnu.
Myslím, že by kamarádce prospělo vypadnout z místa, kde jí nikdo nepomohl a ještě na ni koukají skrz prsty
Ona uvažuje o tom, že by se odstěhovala do jiného města, ale k tomu je asi relativně dlouhá cesta, do té doby musí vyřešit poměrně dost věcí, aby to vůbec bylo možné.
Momentálně žije asi osmdesát km od Prahy, takže dojíždět tam kvůli práci sanitářky by asi nebylo úplně adekvátní, ale rozhodně je to obecně dobrý tip, pozeptáme se tady v nejbližší nemocnici.
Díky za ten tip na jobs neziskovky
, třeba nás to někam dovede. Mohlo mě to taky napadnout, ale asi už mám zahlcený mozek /bezmocí a vztekem/.
euridike chápu. Takže nemá smysl, abych se poptávala u nás, sem to na dojíždění není.
Ještě mě napadlo: co nějaký rekvalifikační kurz? Platívá to úřad práce, dalo by jí to větší možnosti, měla by se od čeho odpíchnout
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí