Ano, bezpečnost a hodnoty (ty "naše"), to je bez debat... v tom je ten výběr samozřejmě užší. Nicméně některé strany si jsou v tomhle ohledu podobné (naštěstí), a tam se potom člověk musí rozhodnout i podle jiných kritérií, do nichž patří i to, kde mi "něco nebo někdo vadí". Pak se bojím, abych to nenašla všude - moc na kompromisy nebo volby se skřípěním zubů nejsem. Ale teď jak o tom uvažuju, tak snad jedna strana by se našla ![]()
Omfg
A z toho čtu, že ani všichni voliči Ano si nemyslí, že jednobarevná vláda ANO by byla terno. Navíc šance že kdokoliv z první trojky sestaví vládu přesně takto je spíše menší.
Jo, já bych byla čekala, vzhledem ke všem proroctvím, že první řádek bude v tmavě zelený aspoň z půlky! To má teda Andrej mezi voličstvem pěknej pořádek! ![]()
Ja jen mirnim ty negativni emoce, od vyjádření, že 41% dotázaných by si přálo vládu ano k tomu prvnímu řádku je docela velký mentální skok, až olympijský.
Samozřejmě nevím, co přesně říkali v tom rádiu, protože ho poslouchám ještě méně než koukám na TV.
Hm, rádio neposlouchám vůbec nikdy. Ale vono je to prostě dost zkreslený celý... vem si, kolik se vždycky třeba na FB apod. najednou zhmotní Babišovejch fanoušků. Stačí jedna zpráva o Fialovi, Pavlovi... a sletěj se tam pokaždý tak, že by člověk řek že u nás nikdo jinej nežije, a ostatní prakticky nemaj šanci v tom řevu ![]()
půlka z toho jsou Boti. Nevyvozovala bych ze sociálních sítí nic extra. Když přijdeš na X, zdá se, že koalice nemůže mít problém.
ale ty mladý to maj v hlavě docela srovnaný
Bude to vo nervy!
notna Taky to mám podobně. Už jsem vyrostla z toho, že hledám dokonalost. Ani doma nemám protějšek, který by vyhovoval úplně ve všem. Stanovila jsem si priority, setrvání v EU, NATO, obrana, min. 2 % HDP na zbrojení, žádné Rusko a alespoň snaha o vyrovnaný rozpočet, nebo přesněji žádné ekonomické šílenosti. A vybírám z toho co zbude - co vím tak mám možnosti 3. A vzhledem k tomu , že minule jsem volila SPOLU a předtím Piráty tak teď to asi dostanou STAN
Yeess, nejde hledat dokonalost, určitě se zase něco na někoho objeví, stačí mi EU, NATO, prostě to, co píšeš, a jako bonbonek Euro. Za mě STAN.
barbucha Pokud to pojmu velmi schematicky, tak je politologicky známý fakt, že naše strana voličů je mnhoem náročnější a na každé straně si najde něco, anebo někoho, co nevyhovuje... Takže najít stranu, na které mi něco nebo někdo nebude vadit, je nemožné. Ale je to idealistický přístup do značné míry. Mě to paradoxně letos přijde docela jednoduché. A ani bych nepoužila oblíbený postoj volby menšího zla. V tom vyhraněném dnešním světě je pro mě nejdůležitější bezpečnost a hodnoty, lze to shrnout do postoje "jít bránit např. Estonsko, protože je to správně, nasadit vlastní krk a nepodlehnout srabáckému čcháčkovskému postoji ať to udělají jiní, hlavně že mám telku a řízek... ". nad čím víc chcete dumat?
To je přesně a moc krásně shrnuto
. Hrozně zajímavá je ta první část, na to v diskuzích moc často nenarážím. Cílové skupiny prozápadně orientovaných stran jsou složeny opravdu z velmi kritických voličů (počítám se mezi ně). Naopak voliči populistických stran jsou opačný extrém, proto může na meetingu Karel Havlíček tvrdit, že díky Fialovi jsme na tom hůř než země ve střední Africe a lidi mu za to nadšeně tleskají.
Černá kočka ja poslouchala v patek special Vlevo dole z jarmarku spd a bylo mi z toho dost uzko. Jeste, kdyz se populiste ohaneji prave diskuzemi na internetu, to podivejte se, jak vetsine lidi se dari zle.
Ale k tem diskuzim a hlasum na internetu se mi vybavi podcas Zakulisi socilogie, kde Martin Buchtik jednou rikal, ze pro sociologicke pruzkumy je v soucasnosti AI nepouzitelna, protoze ona nema relevantni data. Ze ona by prezvykala to, co se pise na internetu, ale to je tak omezeny vzorek lidi, ze to nejde brat vazne. Proto je porad potreba ten fyzicky sociolog, co lidem klade otazky a data sbira. Protoze kdo z tech, co se maji dobre, maji dobrou praci a spokojeny zivot, maji cas a chut se o tom vypisovat na facebooku pod prispevky Okamury a Babise.
Tak ona ta Amerika už dlouho nevydrží, když jen vloni zabily drogy 88 % obyvatel, ne? Aspoň Trump to teda říká. A ten to přece musí vědět, ten ví všechno nejlíp.
https://www.novinky.cz/clanek/zahranicni-amerika-podle-trumpa-loni-drogy-zabily-88-procent-obyvatelstva-usa-40538971
Ale co se tam děje zas teď, ten hon na lidi, co se "správně nepostavili" ke Kirkově vraždě, to už je teda fakt sešup. Kam tohle půjde...
https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/charlie-kirk-atentat-strelba-na-univerzite-v-utahu-trump-usa.A250916_124201_zahranicni_berr
Amerika, země neomezených možností. Jak pro koho teda asi.
Torrah to není o tom, že se správně nepostavili. V nějaké míře se oslavování Kirkovi smrti projevilo i na českém X a tady mám jasné stanovisko.
Kirk měl totálně dementní názory, ale vražda je pořád vražda a její oslavování, případně schvalování není svoboda slova, ale trestný čin.
Protože když tady začneme schvalovat vraždění a popravy za řeči, nebude to mít dobrý konec.
continuity to je mi jasné. Ale tady se vyhazuje z práce jen za řeči o Kirkovi. O těch zabitých demokratech se taky psalo nepěkně a nikdo to neodnesl. To je to, co mi vadí. Dvojí měřítko.
Taky jsem si na téma Kirkova zastřelení na X černě zažertovala, jeden z mých nejúspěšnějších postů, přiznávám.
No a dneska jsem nahlas zařvala doprdele! přesně v okamžiku, kdy k nám vkročil šéf, právě zahájivší telefonní hovor s jedním zadavatelem práce.
dzizisketa teď budeš za sprostoslova. ![]()
dzizisketa Pinot Noir Trocha etikety jistě situaci vylepší:

Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí