Omfg

15. prosince 2018 14:31
Offline Tabea
8152 příspěvků moje polička 27. zaří 2025 19:04

euridike to je tak strašný

Offline DruI
5591 příspěvků moje polička 27. zaří 2025 19:46

euridike To je hrozný :o( Přála bych si, aby na tohle bylo nějaké rozumné řešení

Offline MP Marge
6883 příspěvků moje polička 27. zaří 2025 20:27

euridike Vidis, ja jsem si zrovna nedavno rikala, jestli sem napises, jak se to vyviji  - toto je ovsem strasne

Offline Aranel
6625 příspěvků moje polička 27. zaří 2025 20:29
Reakce na continuity:

Jospokud má LBC o 15 bodů méně než Praha, tak to bude řekněme cca normální stav. 

Praha je vyhnána nahoru velmi intenzivní přípravou těch dětí, což je zhruba stejně nemocné jak vzít někoho s 20 body celkem, v tom s tebou souhlasím. 

Já si myslím, že osmileté gymply se mají buď zrušit nebo alespoň vrátit k původní myšlence - výběrové školy pro výjimečné nadané děti. Co se z toho stalo teď je úplně na hlavu. 

​S tím bych taky souhlasila (spíš s tou druhou možností).

Offline viktorka_od splavu
49376 příspěvků moje polička 27. zaří 2025 20:57

euridike je mi to moc lito. myslim, ze cloveku bez pudu sebezachovy nemuzes pomoct.

Offline euridike blogger
3906 příspěvků moje polička 27. zaří 2025 21:14

viktorka_od splavu 

Ona pud sebezáchovy /už/ má, proto se snaží najít z celé situace východisko, což není lehké ve chvíli, kdy řešení není jen a výhradně v jejích rukách. 

Offline Garfie
28590 příspěvků moje polička 28. zaří 2025 04:27

euridike Strašné. 

Offline OliveOyl
1967 příspěvků moje polička 28. zaří 2025 06:42

euridike to je šílený. Kamarádky je mi líto. 
pamatuju si dobře, že dluh je matky a byt je taky matky? Kdyby byla matka v nějakém zařízení, tak by to generovalo její dluh, ne kamarádčin, je to tak? 
Nebylo by v takovéhle zoufalé situaci řešení matku někam umístit a počítat s tím, že se jednou kamarádka zřekne dědictví? Sice by se kromě dluhů zřekla i toho bytu, ale ono by to nebylo hned, pravděpodobně až za roky. Získala by čas postavit se na vlastní nohy. 

Offline jitřenka
717 příspěvků moje polička 28. zaří 2025 07:13

euridike - to co navrhuje Olive je rozumné, vyřeší to současnost. Dědictví se nebude třeba vzdávat, byt prodá umoří dluhy a ještě něco zbyde. Vzdání se dědictví až v tom nejhorším případě.

Mezitím může začít žít svůj život. Najít práci, partnera. Už je na čase se probrat.  Tohle je šílený a zničí jí to. Pořád platí moje finanční nabídka na psychologa. Myslím, že tady těch duší ochotných pomoc bude víc. 

Offline OliveOyl
1967 příspěvků moje polička 28. zaří 2025 07:43
Reakce na jitřenka:

Pořád platí moje finanční nabídka na psychologa. Myslím, že tady těch duší ochotných pomoc bude víc. 

euridike k tomuhle se připojuji

nebo na právníka. Možná by jí poradil lépe než soc. pracovnice 

Offline Jitka77
1942 příspěvků moje polička 28. zaří 2025 09:35

euridike Situace je strašná a asi ji teď kamarádka prožívá hůř, než když žila v přesvědčení, že to, jak se k ní matka chová a jak obě žijí, je vlastně normální - ale svým způsobem udělala právě v téhle věci obrovský posun. Vážně. Může trvat roky (i v terapii), než si člověk něco takového připustí a začne vidět vztah a dotyčného realisticky. Někteří ten krok neudělají nikdy, zbořil by se jim celý známý svět. Vůbec nejde o maličkost. 

Offline Jos
příspěvků moje polička 28. zaří 2025 09:42

jitřenka ja tu jen zminim, ze tam je trochu problem s casovou posloupnosti. V pripade umrti matky se dedictvi potahne nejmene 4mesice, do te doby je treba vse hradit dal. Poplatek notari (z bytu jiste nejaky vyplyne) je nutne uhradit zahy. Zapis do katastru taky trva aspon mesic. Prevod penez z urctu zemreleho dle banky az 30kalendarnich dni....sumasumarum dluhy muzou rust ale nez proda byt, dostane se k uctum je aspon na pul roku. Ale chapu, jak to myslis a taky myslim, ze by dotycna mela zmizet klidne fo nejakeho azyloveho domu a proste se odriznout. Zadnou povinnost v peci o matku nema, to by si mela uvedomit. Je smutne ze je jakakoli psychologicka pece tak nedostupna. Tohle se tak hrozne cte...chudak zenska...

Offline Janulik03
20315 příspěvků moje polička 28. zaří 2025 13:58

Kiež by som vedela pomôcť. Ono každý vie čo by sa mali, ale v tomto prípade je potrebné nájsť niekoho ochotného toto všetko nie povedať čo má robiť ale aby to urobil. Proste vybavil všetko za ňu, jeden by myslel že na toto slúži organizácia pre ľudí v núdzi a čítam teda že houby. Takže povedať toto urob a nechať ho napospas mi ako pomoc nepríde. Sú situácie kedy už ten človek nie je schopný sám urobiť taký krok. To sú len také kecy ako sa chce pomôcť, ale skutek útek. To je smutné, títo ľudia sú v podstate bezmocní.

Offline Janulik03
20315 příspěvků moje polička 28. zaří 2025 14:06

Poviem príklad, bola tu jedna žena, ktorá po Materskej nastupila do práce. Vyzeral dosť smutno, vychudnutá, upachtena, stále vyplasena. Dve deti. Polovica ľudí na ňu pozerali s dešpektom, niektorí ju ignorovali. potom sme zistili že je doma bita, odovzdáva všetky peniaze.

Postupne sa aj sama sem tam otvorila.

Keď raz muž to prehnal a napadol ju verejné, bolo to tak zlé že ho odsúdili. Ale našli sme pomoc, pomohli s rozvodom a zaplatili jej kurz pedikury. 

Stretla som ju minulý mesiac a úplne iná žena. Že chodí robiť pedikúru po nemocnici, v domove dôchodcov, stačí jej to na nájom bytu, a deti začali chodiť už do školy. Vyzerala spokojná, usmiata, dúfam že už navždy

Offline euridike blogger
3906 příspěvků moje polička 28. zaří 2025 14:30

Janulik03 

Ty jsi to opět vystihla naprosto přesně, obě části problému. Jednak fakt, že oběti domácího násilí nikdo nepomůže, soc. pracovnicí počínaje a organizacemi typu Bílý kruh bezpečí, Rosa, Spondea atd. konče. Všichni ji pošlou někam jinam. Nikdo jí s ničím nepomůže. A ona zatím zvládla zařídit všechno, ale docházejí jí síly, protože ji toho čeká ještě hodně a je na to úplně sama, moc by jí pomohlo, kdyby si měla s kým promluvit, našla nějaké pochopení, kdyby prostě měla možnost někam jít a být s lidmi a mezi lidmi. Lidi se jí na mámu pořád ptají, ale ona sama nezajímá nikoho, maximálně lidi mluví o tom, jak to u nich doma tedy vůbec bylo... Bylo by naprosto skvělé, kdyby se okolo ní našlo pár lidí, jako jsi Ty. Ne aby jí něco dali, zaplatili, ale aby viděla, že je někdo ochotný nabídnout pomocnou ruku, třeba se zeptal, jestli nepotřebuje s něčím pomoct, třeba doma něco opravit apod. 

Je skvělé, že lidé jako Ty existují...

Offline Černá kočka
1775 příspěvků moje polička 28. zaří 2025 14:50

euridike A to být víc mezi lidmi a najít si práci je teď asi úplně zablokované péčí o matku, že?  Mě dost zarazilo jak jsi psala, že jí v jedné organizaci poradili ať má koníčky, možná to tak v reálu nebylo, ale takhle napsané mi to přišlo hodně cynické. Obecně proti té radě nic nemám, je dobré mít koníčky, ale nepřišlo mi to vhodné v situaci kdy za nima příjde člověk vyčerpaný až na kost, který hledá pomoc v těch nejzákladnější věcech, aby se odrazil ode dna.

Offline euridike blogger
3906 příspěvků moje polička 28. zaří 2025 15:00

Černá kočka 

No ono to právě bylo takhle - ptali se jí, jestli má někoho blízkého, rodinu, sourozence, tetičky, strýčky, kdo by jí pomohl, což nemá, přesně jak píšeš, do práce momentálně nemůže, protože máma nemůže být sama - no a paní ve Spondee jí jako poslední dala otázku, jestli má nějaké koníčky, pokud ano, tak výborně, ať se jich drží, aby to celé nějak přežila. A jak píšeš - je v podstatě až směšně jí tohle říct...

Ono nepomohlo ani to, když jí soc. pracovnice řekla, jak je strašné, že je na to kamarádka sama - a vyjmenovala případy lidí, kteří jsou taky sami a nikdo jim nepomůže, jak to mají těžké a že by nechtěla být v jejich kůži. Tak to kamarádku taky celkem sebralo... 

Offline MP Marge
6883 příspěvků moje polička 28. zaří 2025 16:04
Reakce na euridike:

Janulik03 

Ty jsi to opět vystihla naprosto přesně, obě části problému. Jednak fakt, že oběti domácího násilí nikdo nepomůže, soc. pracovnicí počínaje a organizacemi typu Bílý kruh bezpečí, Rosa, Spondea atd. konče. Všichni ji pošlou někam jinam. 

​Mne tohle prijde naprosto strasne - a nepochopitelne! Od ceho ty organizace jsou!?

Kdyz jsem pred lety v DeKalbu v Illinois pracovala pro organizaci, ktera provozovala azylak a ruzne pomahala obetem domaciho nasili, tak jsme klientum pomahali se vsim, co potrebovali. At bydleli v azylaku, nebo dochazeli ambulantne. A vubec jsme neresili, jestli nasili bylo fyzicke nebo "jen" psychicke, a kdo byl ten nasilnik. A kdyz jsme meli klienta-klientku v nejake neobvykle situaci, ktera se vymykala nasemu beznemu provozu, tak jsme si od toho neumyli ruce, ale proste jsme se jako tym schazeli tak dlouho, dokud jsme nenasli nejake reseni.  

Offline Janulik03
20315 příspěvků moje polička 28. zaří 2025 16:31

euridike no ono nie ja sama, to sa nedá, ale poznám ľudí a spoločne sa dá urobiť viac

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 28. zaří 2025 16:36

Mi přijde úplně na hlavu, že když vyleze násilník po odkroucení trestu z vězení, tak má širokou podporu se začlenit do společnosti. Jdou s ním i na pracák, má přiděleneho pracovníka, nebo dohled, který mu radí I s koupenim mobilu, účtem v bance, email adresou,   ale oběť s čistým TR nenajde pomoc nikde. Tím neříkám, že by ta podpora neměla být, ale je teda cílená jen na někoho a to je špatně. A ta RoSa a Bílý kruh jsou státní a nebo neziskovka?