Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline Luna
10877 příspěvků moje polička 27. ledna 2021 09:27

Ja furt neridim. Proste me to nebavi a nemuzu u toho myslet na co chci, ale sledovat neesteticky provoz kolem.

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 27. ledna 2021 09:33

711990 Já furt přemejšlím, co je špatnýho na odbočování vlevo?

Řídím teda hodně, tak mě to nikdy nenapadlo. Další diskuse naznačuje, že asi že člověk musí dát přednost protijedoucím? Fakt mě to v životě nenapadlo jako problém, úplně nová optika

Plíny teda tahám MHD, normálně tu velkou krabici z DM. Jako máknu si, ale lepší, než zatěžovat planetu další cestou autem. 

Offline continuity
43534 příspěvků moje polička 27. ledna 2021 09:36

Tulipe umět si poradit s každou situaci. Jak, kdyz se bojím odbočit doleva?

Já jsem fakt vděčná instruktorovi v autoškole. Ten na první jízdě vyhlásil, že jezdit mesta je zbytecne, na semaforech se nic nenaučim a jezdili jsme po největším bratislavském sídlišti. Tam bylo semaforu celkem asi pět a žádné tramvaje, ale zato všelijaké vyzivne křižovatky, kde hlavní odbočovala vlevo a připojovali se k ni tři vedlejší. 

Offline viktorka_od splavu
49422 příspěvků moje polička 27. ledna 2021 09:38

continuity mě v autoškole naučili pouze dvě užitečné věci a nic víc jsem doteď nepotřebovala:

1. jeď pouze když jsi si jistá

2. když zavazíš tak uhni

resp. v tom nezavazení mě hlavně cepoval otec který řídil hodně, i v zahraničí

Offline Tulipe
2474 příspěvků moje polička 27. ledna 2021 09:39

continuity myslela jsem to tak, ze chapu, ze nekdo zvoli radeji trasu, kde odbocit doleva nemusi. Ale ze je samozrejme potreba to umet

Offline Jos
příspěvků moje polička 27. ledna 2021 09:41

Tulipe Jojo, Liberec centrum je zlo. Nedavno byl u nas kamarad s rodinou a projizdeli jsme mesto a on mi vjel do tramvajovych koleji kam se nesmi a vubec strasne panikaril a to jezdi denne 15 let. A v serpentynach v Jizerkach mel taky smrt v ocich, tam zas ja jezdim rada. Mne vadi nejvic rozjizdeni do kopce pri odbocovani doleva a parkovani celkove. To prvni eliminuje ta automaticka prevodovka, i kdyz treba muj tata to povazuje za menecenne rizeni . Jo a vyborne je, jak se tu damy divi, ceho se bojime...No proste to tak je. Ja uplne nemam problem v rizikove praci, ale rizeni me stresuje. Odjakziva. 

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 27. ledna 2021 09:43

Ja si udelala ridicak a za 14dni jsem jela do Italie a od ty doby 20let z auta prakticky nevylezla.Dlouhe streky cesko- nemecko,italie,recko,parkovat kdekoliv nebyl problem.A pred peti lety jsem prestala jezdit autem kvuli praci,jen metro a co by me nikdy nenapadlo ted mam trochu strach kdyz sedam do auta.Asi tomu ani moc nepomhlo,ze mame "nove" drahe auto i kdyz jezdi super a je chytrejsi nez ja tak parkovat si rozmyslim a ve meste trochu bojim.

Takze rada pro ty co se boji je ridit,ridit,ridit a clovek si zvykne.

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 27. ledna 2021 09:45

continuity mě v autoškole naučili pouze dvě užitečné věci a nic víc jsem doteď nepotřebovala:

1. jeď pouze když jsi si jistá

2. když zavazíš tak uhni

resp. v tom nezavazení mě hlavně cepoval otec který řídil hodně, i v zahraničí

​to druhe pravidlo by mela ucit kazda autoskola,ale neuci,bohuzel.naopak.tady je bezne,ze za autoskolou je kilometrova kolona a instruktorovi je to jedno,co pak asi zakovi preda?:(

Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 27. ledna 2021 09:50

Jos Já mám řidičák 25 let, jednou za čas řídím (za poslední rok tedy skoro vůbec), v cca 20 letech jsem si koupila vlastní auto a stejně se stále bojím a nesnáším to. Velká města vůbec nedávám a tam kde to neznám, dojedu pouze s někým vedle sebe a s velkým stresem. A bytostně nesnáším, když mě někdo přesvědčuje, že to dám, že to je o překonání se a bla bla bla. Tak asi kdyby to šlo, tak bych to za 25 let zlomila. Prostě ten stres mám z řízení tak velký, že jsem byla rozhodnutá odejít z práce, když mě nutili příliš řídit, radši všude dojedu vlakem. Mám panickou hrůzu z nehody (ať zaviněné, nezaviněné, svojí, nebo rodiny), protože to je vteřina, která nejde vrátit. Beztak jsem tak v minulém životě zemřela.

Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 27. ledna 2021 09:52
Reakce na Zarinya:

Takze rada pro ty co se boji je ridit,ridit,ridit a clovek si zvykne.

​Přesně o tomto v předchozím příspěvku píšu :) Tak na všechny to prostě neplatí, no.

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 27. ledna 2021 09:54

nonemy to je pravda.Ale nekdo se treba boji zbytecne.Hlavne je dobry si uvedomit na co komu sily staci.

Offline nika
685 příspěvků moje polička 27. ledna 2021 09:56

Řízení auta jsem odpiskala a je mi dobře. Protože jsme měli tu bouracku, tak i když jsem jí zažila jako dítě, odjakživa se bojím v autě. Řidičák jsem dělala, když si ho dělal starší syn. Řídit auto byl můj mega sen odjakživa a je vlastne dodnes. Kurz byl desnej boj, dělala jsem tři za sebou a třikrát praktickou zkousku. Chtěla jsem jezdit, ale s naší hondou civic mi to moc nešlo a manžel říkal, že mu to rozbiju a budeme namydleny.za rok šla Honda na součástky, už se na ni nedalo spolehnout a koupili jsme Hyundai a s novým už to tuplem zkoušet nebudu, nemám na to nervy. 

Offline Sweet Potato
40608 příspěvků moje polička 27. ledna 2021 10:01

nonemy Rozumím ti. Já už navěky zůstanu polořidičkou, která jezdí jen po bezpečných, ideálně důvěrně známých trasách. Někdy se necítím dobře ani jako spolujezdec. A když jede muž někam dál sám, po D1 třeba!, prožívám to podobně, jako jiní letadlo.

Offline ionicera
2240 příspěvků moje polička 27. ledna 2021 10:30
Reakce na continuity:

ionicera a už se jedná o tom, kdo jim tu vakcínu schválí?

Tím by mohli začít. 

​To je vedlejší. Astrazenaca taky není schválená.

Offline ionicera
2240 příspěvků moje polička 27. ledna 2021 10:31

Jééé, tady se ještě řídí, tak sorry!

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 27. ledna 2021 10:37

Tak mam za sebou prvni vyter na koronu.

Poucena zdejsi diskuzi,ze stouraji az do mozku,jsem v metru zjistila,ze nemam,kapesniky.Tak jsem je jeste letela koupit a vyter byl z krku.

a ted jdu koupit dalnicni znamku tak doufam,ze to neskonim.

Offline Sweet Potato
40608 příspěvků moje polička 27. ledna 2021 10:41

Viděl jste někdo včera Blatného v UdK? Je to fakt ještě mnohem horší, než jsme si kdy troufali doufat.

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 27. ledna 2021 10:47

Tak at tu jen nepomlouvame,nakup d.znamky naprosto super,tak snad vychytaji i ty registry na ockovani.

Offline barbucha blogger
36068 příspěvků moje polička 27. ledna 2021 10:49
Reakce na ionicera:

Tak už se jedná o nákupu sputniku!

​A bude po tlačenici

Offline Aranel
6678 příspěvků moje polička 27. ledna 2021 10:56
Reakce na Tulipe:

Pinot Noir to přece může být různé a chápu Zuzuli , že nechce být závislá na řidiči a chce si dojet pro větší nákup sama, nebo cokoli zařídit sama a když to vyhovuje jí. Plus ta možnost zajet si za rodiči, nebo prostě kamkoli mimo Prahu, to je na mateřské k nezaplacení.

Já v Praze jezdím taky denně a to bydlíme v širším centru, v dosahu MHD. Ale jsem tak zvyklá od doby, co mám řidičák, plus možná až moc samostatná :D 

Garfie continuity lidí, co se bojí odbočit doleva a plánují dopředu trasy, taky pár znám. Ale ok, proč se přeceňovat, když se na to nekdo necítí. Jen je dobré si za volantem umět poradit s každou situací a nejezdit jen naučené trasy.

Z dětství si pamatuji, že dopravním strašákem byl Liberec, Šaldovo náměstí :D křížení s tramvají.

​Já jsem loni dělala kondiční jízdy. Šalďák je takovej neintuitivní, ale ty pruhy jsou tam fakt dobře nakreslený ( Jos já myslím, že kdo to tam někdy neprojel směrem k zámku po kolejích, tak nikdy nebyl v Liberci ). Nejhorší pro mě byla asi křižovatka u nádraží, křížení s tramvají a tisíc stupidních ostrůvků, navíc odspoda nejsou ty pruhy dobře vidět.

Bojím se pořád, sambo mi nechce moc půjčovat auto, ale rozjíždění se do kopce je v podstatě jediný, v čem jsem se opravdu zdokonalila slovy paní instruktorky "na co ručku, tohle není žádnej kopec".

Karja Včera jsem si na tebe vzpomněla, šli jsme si se sambem sednout do jeho pracovny metr na metr a půl a opravovali jsme tam PDF časopisu před vytištěním. Asi tři společně strávené hodiny, dokonce i cider jsem si nalila