Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline Garfie
28612 příspěvků moje polička 27. ledna 2021 16:11

Renusatko Tak ten výdej musí být také bezkontaktní, to asi úplně jednoduše nejde. :-/ No štve mě to, kdyby byla vůle, asi by se to nějak pořešit dalo.....

Offline nika
685 příspěvků moje polička 27. ledna 2021 16:12

Garfie už se  těšíme. 

Offline nika
685 příspěvků moje polička 27. ledna 2021 16:16

Renusatko teď musí být bezkontaktní, v novem návrhu klasické vydejove okénko. Od pondělí. 

Offline nika
685 příspěvků moje polička 27. ledna 2021 16:24

Garfie ve veřejných knihovnách našeho typu moc ne. Ve vědeckých knihovnách to možná tak je. V knihovnách někde v menších městech je to na telefon a knihovnice položí knihy na okno nebo na nějakou lavičku. Věřte že kdyby to šlo, druhá největší veřejná knihovna v ČR by to poresila. Nabízime e knihy a starší knihy z odpisu zdarma do literárních laviček.  Už jsme půjčovaly na zadanky  přes okénko v  listopadu a fungovalo to dobře, fakt se na to už moc těšíme, že budeme aspoň takto moct fungovat teď. 

Offline Garfie
28612 příspěvků moje polička 27. ledna 2021 16:30

nika Tak já nemyslím, že by to měly řešit běžné knihovnice, to je systémové řešení. Já si v první řadě myslím, že není důvod, aby byly zavřené i pro výdej, když má výdejové okénko kde kdo. Spíš myslím, že nějaké bezkontaktní schránky by se časem mohly stát běžnou věcí, kolikrát jsem řešila, že se tam nedostanu v nějakou rozumnou dobu....takhle bych si vybrala online a vyzvedla třeba o půlnoci, klidně za poplatek, ještě by na tom knihovny mohly vydělat. :-)

Offline brrr
12383 příspěvků moje polička 27. ledna 2021 16:49

Garfie U nás na vsi výdej z knihovny funguje, akorát teď nevím, jak se knihy objednávají, myslím telefonem.

Offline brrr
12383 příspěvků moje polička 27. ledna 2021 16:53

Ad řidičák. Dělala jsem ho v Opavě, 5 roků neřídila a pak dostala místo v Praze, mj. proto, že šéf neřídil a potřebovali šoféra. Měla jsem naučené dvě trasy, jak ven/do Prahy, takže jsme často objížděli Prahu velkým obloukem, abychom trefili tu mojí cestu. Pak jsme museli vždycky do hospody, protože jsme byli všichni zpocení hrůzou.

Offline Garfie
28612 příspěvků moje polička 27. ledna 2021 17:01

brrr Tak u nás vůbec, všechny olomoucké pobočky jsou zavřené. :-( Přitom systém na to mají-na podzim se objednávalo online na jakoukoli pobočku, včetně času, kdy si to vyzvedneš. 

Offline Garfie
28612 příspěvků moje polička 27. ledna 2021 17:14

Četly jste dnes sloupek editora MF Dnes Jana Pokorného Proč Česko není "nejhorší v covidu"?

Offline nika
685 příspěvků moje polička 27. ledna 2021 17:24

Garfie tak už pořízení takového navrátoveho boxu stojí dost peněz a my jsme jen příspěvkovka.neumim si nyni představit takové schránky, kde si sama vyberete svoji objednávku nactenou na vaše čtenářské konto a jak bude technicky, zajištěno, že  ji nevezme někdo jiný. Ale určitě se vyřešit dá všechno, možná to bude budoucnost. Knihovna není vydelecny podnik, čtenářske poplatky jsou lidové, vše jde z rozpočtu města. Teď si vezměte, co všechno z toho musíte pořídit. 

Offline Krehutka blogger
3528 příspěvků moje polička 27. ledna 2021 17:27

nika tak technicky to vyřešené je, alzabox, mall i ČP to normálně používají. Cenovou relaci teda nedokážu odhadnout. 

Offline eM
1753 příspěvků moje polička 27. ledna 2021 17:28

Garfie Ne. Mám to hledat nebo raději ne? 

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 27. ledna 2021 17:43

Dnes som bola v Alberte a Lidli a ani v jednom obchode už neboli regály opáskované. Prebehla nejaká zmena zase?

Offline Garfie
28612 příspěvků moje polička 27. ledna 2021 17:49

eM Snad raději ne... Celé by se to dalo shrnout jako-naši pozici "nejhoršího v Evropě" jsme si poctivě vytrasovsli. Dala bych odkaz, ale nejde to, leda celé okopírovat, tak snad jen závěr:

Někdy mám skoro pocit, že Česko má také hodně nakažených paradoxně proto, že proti koronaviru nejurputněji bojuje – obvolává, vyhledává, trasuje. Zatímco, cynicky řečeno, jiné státy ten covid poznají až těsně před márnicí.

Offline nika
685 příspěvků moje polička 27. ledna 2021 17:51

Krehutka tak já myslím, že Národní knihovna v Praze, která dělá metodiku knihovnám v celé ČR, to do budoucna nějak vyřeší a jistě se inspiruje i v zahraničí. V knihovnictví nijak nezaostáváme, spíše naopak

Offline eM
1753 příspěvků moje polička 27. ledna 2021 17:57

Garfie Tak jo, to si odpustim, díky za úryvek.  Jdu si raději pustit do uši podcast Vize z krize s Radkou Denemarkovou a vydam se na cestu z práce domu... 

Offline Jennyfor
2000 příspěvků moje polička 27. ledna 2021 18:09

Já dnes vylezla zase z nory a taky nevím, jestli jsem něco neprošvihla. U nás otevřený obchod Vietnamci, mají tam tedy kde co, ale hlavně hadry, pak tedy Teta, vše přístupné, žádný zábrany u ničeho, domácí potřeby dtto, papírnictví taky otevřené, ovšem Zdravé obouvání, kde jsem hodlala tátovi aspoň provést průzkum trhu, to je zavřený.

A v Albertu už nejsou zábrany nikde.

Tak už bylo rozvolněno? Asi už nějak nemám sílu pobírat novinky, jen jsem měla pocit, že PES je pořád 5.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 27. ledna 2021 18:23

Jennyfor pes je na pětce. Ale může se prodávat jídlo, drogerie, kytky, papírnictví, domácí potřeby, dětské oblečení a obuv a možná ještě něco. A prý přemýšlí, co by se ještě dalo otevřít.

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 27. ledna 2021 18:26

Mozna uz se na vsichni vykaslali?ja byla na poste a ta ma zapaskovane svicky:)

Offline Sweet Potato
40608 příspěvků moje polička 27. ledna 2021 18:27

Čím dál častěji slyším "jsem pozitivní, ale nic mi neni, do práce/firmy musim, nemůžu si dovolit nejít".