Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline continuity
43534 příspěvků moje polička 27. ledna 2021 22:31
Reakce na Jennyfor:

Tak jsem si tu tiskovku asi po třech měsících poslechla. Nu... 

co je to Iniciativa Sníh? To jako že už nám nic jinýho nezbývá, než se vrhnout na kokain?
A jak pojebal Blatníčka, chudáček

​Iniciativa sníh je apoliticka skupina vědců, kteří řeší pandemii. Objevili se někdy koncem roku. Nemám na to nějaký vyhraněný názor, je tam Hel, Hajduch, Smejkal, ale taky například Flegr. nevidím nějaký jasný program nebo stanoviska, jasná doporučení, spíše to takové, že každý z nich se snaží něco říkat. 

Radši nám Data proti Covid, když už. 

Offline nika
685 příspěvků moje polička 27. ledna 2021 22:32

žluťásek a posílám pozdrav z kjm do mkp, držte se

Offline žluťásek
8877 příspěvků moje polička 27. ledna 2021 22:40

nika já popravdě to opatření chápu, má omezit mobilitu, i ty knihy jsou teoreticky prostředník přenosu. Restaurace je pro mnohé nutnost, bez těch knih se obejít dá, i když je to smutný a blbý. Pořád vymýšlíme nové způsoby a služby, už je jednou jasný, že do vyjetych koleji jen tak nazapadnem :(

Offline nika
685 příspěvků moje polička 27. ledna 2021 22:57

žluťásek myslím, že jen teoreticky. K nám chodí hodně děti  a senioři a pro ně je kniha hodně důležitá. Docela nás překvapilo na jaře, že nemají problém s tím, že by knihy mohly být infekční. Naštěstí pro nás. 

Offline žluťásek
8877 příspěvků moje polička 28. ledna 2021 00:11

nika mně knihovna chybí z obou stran pultu, mám tu práci hrozně moc ráda. Ze všeho nejvic akce pro děti, rodiny s dětmi, školky a školy. To uběhne ještě spousta vody, než něco budeme moci uspořádat. Budeme se muset naučit fungovat jinak.

Já jenom doufám, že se zas z knihoven nestanou jen půjčovny, to by mi bylo hrozně líto. Za posledních řekněme deset patnáct let jsme ušli obrovský kus cesty a proměnili ty naše tichý studovny v komunitní místa setkávání, o to hlavně nechci přijít. 

Offline letfenixa
10930 příspěvků moje polička 28. ledna 2021 07:43

žluťásek niekedy neveriacky čítam, čo píšem o knižnici, u nás (naše mesto) je to stále požičovňa kníh s obcasnou akciou pre MŠ/1.st.ZS, čo bolo už za môjho detstva

Offline nika
685 příspěvků moje polička 28. ledna 2021 07:48

žluťásek ty programy pro děti budou online, už je na to tlak. Uvidíme co na to druhá strana a jak to vůbec bude se školama fungovat. E knihy, e služby, jako doplněk fajn,  ale snad se život nepřesune jen do virtuálního prostoru, a taky doufám, že klasická kniha přežije. 

Offline nika
685 příspěvků moje polička 28. ledna 2021 07:58

letfenixa tak ona knihovna je hlavne půjčovna knih. Potom děláme  programy pro školy a také pro veřejnost, kulturní, vzdělávací. Někdy, hlavně v malých městech na toto nemá knihovna prostory a městský úřad to ani nepodporuje, peníze jsou z rozpočtu města. Mají tam třeba akční kulturní středisko na kulturní akce. Knihovna nemusí dělat milion akci, i půjčování je komunitní záležitost, ono je půjčování - a jen podávání knih přes pult. V těch menších městech je to tak, jací lide, taková knihovna, ale i s menšími finančními prostředky a ve skromnějších podmínkách se dají dělat a dělají super věci. 

Offline mirajo
2705 příspěvků moje polička 28. ledna 2021 08:47

Sweet Potato Uz jsem se poveselila. Dvojky strikacky s jehlou napevno, letecky. To nam tady fakt chybelo

A prave jdu z testu, kde overili, ze nosem opravdu lze udelat vyter z krku. To myslim nebylo nutny. 

Offline continuity
43534 příspěvků moje polička 28. ledna 2021 08:47

Sweet Potato já už jsem to četla, to snad ani není možné.

Aby to zdárně završili, ještě se můžou jít poklonit k letadlu.

Offline Sweet Potato
40608 příspěvků moje polička 28. ledna 2021 08:54

mirajo Auuu, tlapkám.

Offline mirajo
2705 příspěvků moje polička 28. ledna 2021 09:17

Sweet Potato Teď na to ještě koukám a doprava stála dvojnásobek ceny té dodávky. No tak to se  vyplatí. A v čem jsou ty jiný vakcíny, pro který by to podle pana ministra mělo být vhodný? Já myslela, že se nasává a aplikuje vždycky různou jehlou, aspoň v téhle části zeměkoule, jinak je člověk tak trochu prase...

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 28. ledna 2021 09:17

Sweet Potato co si od nich nechame jeste libit,vzdyt nadi politici placeni z nasich dani se nam uz v podstate nepokryte vysmivaji.

Offline Sweet Potato
40608 příspěvků moje polička 28. ledna 2021 09:34

mirajo Fajnovko.

Pokrok, pokrok, pokrok

už jsme zase o krok, o krok, o krok...

Ehm, dál

Offline letfenixa
10930 příspěvků moje polička 28. ledna 2021 09:36

nika nemusí robiť milion akcií, ja som ani nevedela, že v niektorých knižniciach je možné si požičať spoločenskú hru, to som sa tu dočítala, u nás to nie je

Offline nika
685 příspěvků moje polička 28. ledna 2021 09:44

letfenixa zkuste to navrhnout vaší knihovnici a ona to může dát do návrhu rozpočtu, který předloží zastupitelstvu.  Anebo je to možné nakoupit  ze sponzorského daru  nebo vytvořit projekt a zažádat o dotaci. My společenské hry máme, je to dobrá služba. 

Offline mirajo
2705 příspěvků moje polička 28. ledna 2021 09:47

Sweet Potato Jak to bylo? Zítra již znamená včera nebo...obráceně? 

Offline rasaNori
8874 příspěvků moje polička 28. ledna 2021 09:54

Jiná Realita a co chces delat? Ptam se fakt vazne, protoze me krome defenestrace nic nenapada... 

Offline viktorka_od splavu
49422 příspěvků moje polička 28. ledna 2021 09:56
Reakce na rasaNori:

Jiná Realita a co chces delat? Ptam se fakt vazne, protoze me krome defenestrace nic nenapada... 

​me taky ne.. uz docela dlouhou dobu jako ja mam z toho strach, neze ne, ale meli by ho mit spis oni..

ty nepokoje v holandsku rozhanene vodnimi dely, hmm