Koronavirus

28. března 2020 09:01
Offline continuity
43534 příspěvků moje polička 28. ledna 2021 12:20

Lamicka no já si myslim, že klidně tím zákazem vycházení.

Kdyz kouknu na Portugalsko, není mi úplně dobře.

Dnes jsem objednala notebook pro druhé dítě, dosud měla náš letitý a doufali jsme, že to nějak překlepem ( je ve čtvrté třídě). Ke všemu ještě začal zlobit, tak mi došla trpělivost. Stejný model, jen o 500 Kč dražší než na podzim, to taky trochu napovídá.

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 28. ledna 2021 12:23

Tak já jsem rozhodnutá 15 km nedodržovat. K našim to je 30 km, všechno dodržuju, nikam nechodím, jezdím jen k nim, tohle si už nenechám vzít. Ať jdou do háje. 

Offline Pinot Noir
30019 příspěvků moje polička 28. ledna 2021 12:24

Lamicka já jsem rodiče neviděla už pět měsíců

Offline continuity
43534 příspěvků moje polička 28. ledna 2021 12:24

Lamicka ona tam.bude zas nějaká výjimka na péči o potřebné. No uvidíme. Potřebovala bych nutně pracovat a místo toho dělám kraviny. 

Offline continuity
43534 příspěvků moje polička 28. ledna 2021 12:27

Pinot Noir ja jsem svoje rodiče viděla 6 hodin na začátku června, předtím na Vánoce.

Teď jsem myslela, že kdyz jsme promoreni, tak se tam nějak dostaneme...

Offline Jos
příspěvků moje polička 28. ledna 2021 12:28

Lamicka Tak si nebrat obcanku a rict, ze tam bydlis . Dyt se to neda kontrolovat. 

Offline Mha
příspěvků moje polička 28. ledna 2021 12:28

Dadoo Co říkáš na úpravu závěrečných zkoušek? Z čeho bude praktická?

Offline Pinot Noir
30019 příspěvků moje polička 28. ledna 2021 12:30

continuity to je smutné

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 28. ledna 2021 12:32

Pinot Noir to mě mrzí :( oni nechtějí?

Naši se rozhodli, že nás vídat chtějí,  nechala jsem to na nich. I tak se bojím a napadají mě různé myšlenky a dokonce se mi zdají hrozné sny... ale snažíme se minimalizovat riziko, když jsem měla možný kontakt, tak jsme tam 14 dní nebyli, to samé, když se někdo z nás necítí 100% fit. Kvůli nim jsme se co nejvíc izolovali... ale je to hrozné, už jsem z toho vyčerpaná. 

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 28. ledna 2021 12:32

vnímáte tady někdo nějaké náznaky ekonomické krize nebo šetření a jak? docela by mě to zajímalo, s ohledem na byznys.

my totiž už ano. lidi nakupují úplně minimálně, mám třeba info ze dvou řeznictví, že aktuálně mají nejmenší tržby za posledních 10(!) let. v jednom měli jeden den dopoledne tržbu 300 kč, což je masakr.

současně se všechno úplně brutálně zdražuje, nám některé suroviny zdražili o 100%, některé výrobky budeme muset zrušit, staly by se neprodejnými. banka nám zvedla asi všechny možné poplatky, některé o dvě třetiny...

Offline Pinot Noir
30019 příspěvků moje polička 28. ledna 2021 12:33

Lamicka nechtějí, bojí se.

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 28. ledna 2021 12:34

To omezeni pohybu je nejhorsi narizeni.

Tady realne mozna hrozi zavreni hranic no za chvilku se vydavam na cestu do cech tak mi drzte palce at to zvladnu bez nejake pokuty.

Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 28. ledna 2021 12:34

Ještě můžou zpřísnit tak, že zakážou prodej papírenského a dětského zboží, které před týdnem povolili, to bych se fakt zasmála A nebo nařídí respirátory, ale místo osvobození od DPH, jak radí ekonomové, zastropují cenu, abychom si kupovali předražené šmejdy.

Offline Jennyfor
2000 příspěvků moje polička 28. ledna 2021 12:37

Jak jsem tu psala, celou dobu se docela držím, bo situace pro mne osobně není o moc horší než před covidem.

Ale dneska v noci jsem nemohla spát, cítím úzkost vyšší než obvykle, včerejší zmatek s vyjádřením jednoho a popřením druhým, pak ta unavená tiskovka byla snad depresivnější, než kdyby tam ten šašek zuřivě gestikuloval jako vždycky, i tyhle v podstatě možná marginality s lahvičkami, stříkačkami, 5 dávek nebo 6....

Prostě mám pocit, že tam už nikdo neví, co má dělat, všichni nějak improvizují, na tom MZCR musí být takový chaos, že si to asi nedovedeme představit, připadá mi, že nás banda amatérů vede do záhuby...

Navíc mi v prosinci zrušily 2 kontroly na specializovaných zařízeních a teď mi nechtějí dát zatím termín, až jak se situace vyvine, zhoršují se mi dlouhodobé neurologické potíže, přímo úměrně stresu, nějak mi dochází šťáva.

A taky, nemám naprosto představu, jak by se to teď všechno dalo řešit, kdo by tu bandu měl nahradit, jestli takový "spasitel" vůbec existuje.

A jak mám načtený ty postapo, tak úplně vidím, jak z těch ministerstev pod rouškou tmy mizí všichni, od vrchnosti až po posledního úředníčka, zachraň se kdo můžeš, jak se budou v nemocnicích barikádovat před davem rozzuřeného lidu, co skanduje "My chceme vakcínu", jak se to potom může zvrhnout v občanské nepokoje, násilí, extrémismus a je mi z toho všeho blbě.

Asi bych si měla naordinovat čokoládu s oříškama a kafe z toho novýho kávovaru a vypnout dneska už ty internety.

Offline continuity
43534 příspěvků moje polička 28. ledna 2021 12:37

Jiná Realita tak šetření jako takové je vidět na makroekonomických datech už od jara, nezaměstnanost stoupla a zcela jistě to není konec. 

Otázka z ní, jak rychle se z toho dostaneme až covid odezní. 

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 28. ledna 2021 12:39

Jennyfor a k tomu si pusť nějakou komedii, a nečti postapo, ale čtyřlístek!

Offline Jos
příspěvků moje polička 28. ledna 2021 12:39

U nas je situace takova, ze tchyne nprmalne pracuje a byla i u kadernice. Tchan v duchodu z nudy zase zacal dochazet na par dni do dilny. Tata je naockovany a mama taky coura bez omezeni. No a my s muzem mame bydliste kazdy u svych rodicu a nezijeme tam, takze pokud mi nedaji kouli na nohu, tak at si vyhlasi, co chteji. Ale kdyz neco vyhlasi, tak by meli byt schopni to narizeni kontrolovat. Tohle uz je fakt unavujici a nic to nezmeni.

Offline andulka01
12863 příspěvků moje polička 28. ledna 2021 12:39

Lamicka Myslím, že na jakékoliv další celoplošné omezení se jim národ zvysoka... Protože prostě signály co shora vysílají jsou zcestný a marný.

Offline mirajo
2705 příspěvků moje polička 28. ledna 2021 12:46
Reakce na Lamicka:

Tak já jsem rozhodnutá 15 km nedodržovat. K našim to je 30 km, všechno dodržuju, nikam nechodím, jezdím jen k nim, tohle si už nenechám vzít. Ať jdou do háje. 

​Pokud o to rodiče stojí, neváhejte a jeďte. Naši zemřeli před 9 lety, pár měsíců po sobě. Představa, že bych je půl roku neviděla a pak už nebyli...to není něco, na co má člověk denně myslet, ale přeci jen ten společně prožitý čas v 70 je vzácnější než ve 30. Pokud si to u někoho rodiče nepřejí, tak bych to samozřejmě respektovala. 

Offline rasaNori
8874 příspěvků moje polička 28. ledna 2021 12:49

Zarinya se ti na pokutu slozime kdyztak, tady to rozdeleni rodin je fakt na hovno!